עוד 5 חודשים ..... - חושב על טין או זרמט, מחפש רעיון איך להגיע לטין....
-
שלום לכל המיואשים......
מתעניין לתכנן 5 ימי גלישה בדצמבר שבוע שני.
האתר צריך להיות גבוה.
שתי אופציות
1) זרמט - פשוט, טיסות סויס פלוס רכבת מהשדה לאתר כ- 2 החלפות. (3.5 שעות)
2) טין - שלא הייתי בה שנים, מאז ימי כגולש "מתחיל" ..... בקלאב מד עם ילדים קטנים....
לפני הקורונה, היה הסכם קוד-שייר של אלעל עם סוויס.
והשיטה הייתה טיסה עם אלעל, וחזרה עם סויס (טיסה מזנבה לצרייך ומשם הביתה)
כיום:
אלעל - משמעו, לישון את הלילה האחרון בזנווה ומחירים בשמיים
סויס - יש החלפה של 1:10 בציריך, שנראית לי קצרה בגלל צורך ב passport control
האם למישהו יש פתרון אחר ?
-
אין לי פתרון, אבל מפנה את תשומת ליבך שקשה היום לבנות על הטיסות - הזמנו טיסה בוקר לציריך במרץ עם אלעל והטיסה כבר זזה לאחה"צ
-
נראה לי שהפתרון. לטוס באיזי גט, שני בצהריים - כך שאגיע לטין בערב, לארוחת ערב לטוס חזרה עם סויס בשבת בלילה --- אחרי 3/4 יום גלישה
כרגע, הדבר היחידי ההגיוני, זה להזמין טיסות, במחירים של כ- 125 $ בממוצע לכיוון. לגבי מלון - לא נראה שיש מה למהר,.
נשאלת שאלה האם 5/12 עבור טין או ול-טורנס לא מוקדם מדי.... - אני מניח שלא ורוב האתרים האלה (הסופר גבוהים) יהיו פתוחים
מה יהיה באמת המצב ב- 12/22 ................... מי יודע............. - מה יהיה זן הקורונה שיופיע (וסביר שיופיע) אחרי אומיקרון .... והאם יהיה מדבק יותר או קטלני יותר ??
-
האם מישהו נתקל במלון Hotel Les Campanules ואיפה עדיף לישון - טין או ול דזירה
-
הייתי בטין 4 פעמים, 3 מהם בתחילת דצמבר והרביעי בפסח. כמעט תמיד בTignes Le Lac אם כי Val Claret ממוקם טוב יותר לגלישה מבחינתי בדצמבר. ול קלארה גם זול יותר מבחינת לינה. הזכרת את ול דיזר, הוא נמוך יותר, מסוגנן ויקר. היתרון כמובן חיי הלילה הפרועים והנוצצים למי שזה חשוב לא. אך 300 מ הפרשי גובה הם קריטיים כה מוקדם בעונה. אגב אני כנראה אחזור לטין בדצמבר הקרוב בשבוע של 03/12 (PSB של Snowheads) או בשבוע של ה10/12 (גם דרכם, עם הדרכה קבוצתית. יש לכל שבוע וכל תוכנית מעלות וחסרונות, טרם החלטתי). אני תמיד טס עם ציוד והחסכון לכאורה של איזיג'ט מתבטל אל מול התוספות לתשלום והצורך בלינה בג'נבה/השכרת רכב וחניה/מונית בחזרה עקב המראה על הבוקר. (למי שטס בלי ציוד, השכרת סקי זולה יותר בטין מאשר בטירול בעיניי) אלעל יצאו תמיד הכי יקרים ובשעות לא נוחות גם כך שמלבד פעם אחת עם טורקיש, טסתי עם לופטהנסה או סוויס, עם עצירת ביניים.
שעה ורבע המתנה בציריך אמורים להספיק אך קרה לי שהטיסה השניה התבטלה שעה אחרי שהיינו בתוך המטוס בציפיה להמראה ואז נסענו ברכבת עם הגעה דחוקה לטרנספר האחרון. מאז אני דואג לקחת את הטיסה הראשונה לציריך שרק אפשר. גם סוויס וגם לופטהנסה יצאו לי באיחור מהארץ. איך אתה מתכוון להגיע לטין? לדעתי בתחילת דצמבר אין עדיין העברות זולות באוטובוסים. אם תשכור רכב, תוסיף 100€ עלות חניה והזמנה מראש במלון/מגרש חניה, אם כי אלו לא תקופות עמוסות. לא מכיר את המלון שציינת אך המיקום שלו מעולה במרכז טין לה לאק. אם אתה לא זקוק למלון, יש בטין לה לאק בנין קרוב עם דירות להשכרה בשם Le Palafour וכמובן בVal Claret.
אני פחות מודאג מהקורונה ויותר מהשפעת הבצורת ומשבר האנרגיה המסתמן בחורף הקרוב בעקבות הפלישה לאוקראינה. כשהכותרות מעדכנות שתיתכן רציונליזציה אנרגטית לתעשיה בחורף הקרוב, ספורט נהנתן כמו סקי עלול להזרק לכלבים כשמדובר ברכבלים ותותחי שלג. לגבי הויכוח התמידי היכן עדיף בדצמבר, היכן שגבוה יותר (ול טורן, צרויניה וקרחונים) או היכן שיש אפשרות לרדת מטה בסופה, אני בוחר על פי הניסיון הרע הפרטי שלי. כשאתה כה גבוה ויורד שלג רציני מלווה ברוח חזקה, אתה תקוע בחדר כי הראות אפס, הרכבלים מופסקים ואין היכן להסתתר.
לעומת זאת, גם במרחב של טין וגם בול דיזר יש אפשרות לרדת בין עצים לכיון 1800/La Daille
-
*כשרק אפשר. אגב אתה יכול לבדוק טיסה לליון עם העברה פרטית/השכרת רכב או רכבת זולה לBourg St. Maurice ומשם מונית לטין. בחורף האחרון המונית עלתה כ60-70€. לבורג סנט מוריס עצמה אפשר להגיע עם רכבת מהירה גם מפריס, למי שמתכנן חופשה משולבת
-
מבחינת טיסות, נראה לי: לשם - יש טיסת צהריים של איזיגט - שנוחתת ב- 16:00, כך שנגיע לארוחת הערב, ולא נקום מוקדם בבוקר ........ (שזה יתרון לא קטן....) חזרה - טיסה של סוויס עם החלפת מטוס בציריך - מה שייתן יום כמעט מלא ביום החזרה.
העברות - בדרך כלל שכרתי מכונית, אבל נראה לי שמחיר ההעברה יתכן שגבוה רק בכמה מאות שקלים. אם זה ההפרש- אזי אולי עדיף בהגעה, שיחסית מאוחרת, הסעה במקום נהיגה
בכל מקרה ההחלטות, לעכשיו: טיסות שבוע - האם 5-10/12 או 12-17/12 מלון
כל השאר מוקדם ומיותר
-
ככל שאתה מתקדם לאורך דצמבר יש יותר סיכוי לשלג. זה מתורגם ליותר מסלולים ורכבלים שפתוחים.
לגבי סגירה סופית של העברות/השכרת רכב, תוכל לקבל הצעות טובות בfindtransfers.com. אם יירד שלג במהלך הגעה/חזרה תצטרכו ככל הנראה להרכיב שרשראות לקראת 1800.
יש סיכוי שתגיעו למלון לקראת 21. מעט מקומות יהיו פתוחים לאוכל בשעות כאלה בתחילת העונה, שווה לזרוק כמה חטיפים לתיק.
-
גם לי יש כוונה להגיע ל טין בתחילת דצמבר, אשמח אם תיצור קשר. כרגע אין לי פרטנרים לזה. כך שיש לי רצון להצטרף ל... הטלפון שלי 050-8454614