ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    יוסמיטי בסוף אוקטובר

    פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית יוסמיטי
    2
    2
    150
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • moshe63
      moshe63 נערך לאחרונה על ידי moshe63

      שלום חברים


      חושבים על טיול לארה"ב לאחר החגים. טיסה לסן פרנסיסקו וסיבוב של שבוע + ביוסמיטי, כביש1.


      האם סוף אוקטובר זה כבר אחרי סוף עונה ביוסמיטי

      המידע שקראתי מעט הוריד אותי מזה:

      יתכן וחלק מהאיזורים יהיו סגורים, שרשראות לגלגלים, הכביש לגליישר פוינט סגור ב 2022, אין מים במפלים וכו'


      לא מפחדים מקור (היינו בברייס בנובמבר, היה שלג והיה מאד יפה ...) אבל השאלה האם זה אכן מוחמץ לגמרי ועדיף לשנות כיוון ולחזור בתקופה אחרת?


      תודות


      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • thomas757
        thomas757 נערך לאחרונה על ידי

        גם טיוגה רואד עשוי להיות סגור בגלל השלגים אבל לא ניתן לדעת בוודאות כמובן כי כל עונה זה שונה. בוואלי אנשים מטיילים כל השנה (אנחנו טיפסנו השנה ל yosemite falls בחודש פברואר והיה מהמם). גם אם יש שלג אז יש מפלסות שלג שדואגות שהכביש יהיה פתוח. המקרה החריג הוא אם יש סופת שלגים ואז צריך לחכות עד שתעבור כדי שיתחילו לפתוח את הכביש. אם זכור לי, גם כשיש חובה לשאת שרשראות שלג אז רכבים שכורים פטורים מזה אבל ממליץ לבדוק את זה. זה נכון שהכביש לגליישר פוינט סגור אבל אם אתם מיטיבי לכת אז ניתן לטפס לשם מהואלי בשביל ה 4 מייל ומניח שלא תהיו שם עם עוד הרבה אנשים. לגבי המפלים, זה תלוי משקעים. אם יהיו משקעים מוקדמים אז תהיה זרימה ואם לא אז הם יהיו יבשים. היתרון הגדול הוא שיש הרבה פחות מבקרים בפארק ולכן הכל פנוי וגם ניתן לשמור על גמישות. כלומר, אתם יכולים לתכנן שמבקרים שם כתלות במזג האוויר. למטיילים באזור סן פרנסיסקו יוסמיטי זה "יחסית" קפיצה קטנה ולא מאמין שיהיה קשה למצוא מקום לינה במריפוסה למשל בתקופה זו.

        הכל תלוי עד כמה חשוב לכם לבקר שם לעומת מקומות אחרים. אנחנו מאוד אוהבים את הפארק ומטיילים שם מספר פעמים בשנה אבל יש אנשים שזה לא מדבר אליהם בכלל. אנחנו הרבה יותר מתרשמים מהצוקים וכיפות הסלע ולכן לא מפריע לנו אם המפלים קצת יותר יבשים בסתיו. אם הקור לא מפחיד אתכם והפארק נמצא אצלכם ברשימה אז לדעתי יש משהו קסום בלבקר ביוסמיטי בלי הרבה אנשים מסביב.

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • 1 / 1
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון
        ×