משיכת מזומנים בהודו
בהודעה הראשונה רשמת "כשהגעתי להודו גיליתי שפה בצפון אפשר למשוך רק מ western union וכדומה" והוספת "רוב הבנקים פה בצפון לא יכלו בכלל לתת לי למשוך אצלם בכספומט"
כתבתי לך כי אני משכתי בכל כספומט, גם ממכשירים שאינם בקיר של בנק ומכל מכשיר של כל בנק. ןעשיתי זאת בעזרת כרטיס שהונפק בארץ. מה פיספסתי?
אנסה לתת תשובה יותר מקיפה שאולי תכיל גם את המקרה שלך. western union זו חברה בינ"ל שעוסקת בין השאר בהעברת כספים מנקודה לנקודה ברחבי העולם. יש לה נציגויות רבות בכל מדינה (בישראל בעיקר סניפי בנק הדואר, בהודו כמעט כל חלפן או סוכן נסיעות יכול להיות נציג שלהם, וכל אחד שם שלט בכניסה של western union כדי להראות בינ"ל). מה שבפועל קורה בהודו הרבה פעמים זה שסוכן הנסיעות או החלפן (או במקרים מסוימים הבנק שנותן את שירות משיכת המזומנים בעזת כרטיס אשראי) מגהץ לך את כרטיס האשראי על סכום מסוים שפרט לסכום אותו ביקשת מכיל גם קופון לעצמו, את עמלת הסליקה (סכום מסוים שחברת האשראי גובה מבעל העסק על כל עסקה שנעשית בכרטיס, בדרך כלל העמלה היא בגובה 3-5 אחוזים) ואת העמלה של ויזה אתה כמובן משלם בלי קשר. אתה מקבל רק את הסכום שביקשת אך עלות העסקה מכילה עמלות רבות. לכן יוצא כל כך יקר. במשיכה בכספומט מה שאתה חוסך זה את עמלת הסליקה. כלומר אתה משלם לויזה את העמלה וכמובן גם לבנק ההודי (בדרך כלל סכום קבוע שמופיע כחלק מהעמלה של כרטיס האשראי). לכן בדרך כלל משיכה מכספומט תהיה זולה יותר ממשיכה בסניף (עמלת הסניף מתווספת לעמלות שנגבות במשיכה בכספומט) וכמובן זולה יותר מעמלת סוכן נסיעות western union.
לגבי גובה עמלות - זה תלוי בכרטיס ובלקוח. לי השתלם למשוך בכרטיס אשראי והעמלה הכללית היתה הרבה פחות ממה שאתה מציין. לא בדקתי את גובה העמלה. נהגתי לבדוק כמה עלה לי רופי במשיכה בכספומט בהשוואה לכמה יעלה לי רופי אם אקנה דולרים או טרוול צ'קס בארץ ואחליף בהודו. יצא בערך אותו דבר.
רוצה לדעת מה המצב אצלך? תמשוך 10000 רופי בכספומט ולאחר מספר ימים תבדוק כמה עלה לך בבנק.
מקווה שעכשיו הצלחתי לעזור.