שווקי חג המולד - שאלה
-
היי,
הרבה זמן כבר חשבנו לנסוע עם הילדים לביקור באמצע חודש דצמבר לנצל את אווירת חג המולד (ילדים בני 5, 11 ו-16).
הבנתי שמבחינת מזג אוויר, הכי "כדאי" זה במדריד?
לי אישית עלתה מחשבה של מילאנו ולנצל לחופשה חורפית לגמרי או באיזור אאוסטה או באיזור הדולמיטים, מישהו היה בזמן כזה באיזור? כמה "סבל" זה יהיה למי שלא רגיל לקור האירופאי (אני אישית הייתי בורוצלאב בפברואר ודי נהניתי, אבל שאר המשפחה יותר "רגישה" לקור)?
האם הייתם ממליצים מבחינת יחס עלות-תועלת דווקא בביקור קצר בבוקרשט/בודפשט לפעם ראשונה?
עד עתה הטיולים שלנו היו או בסביבות מאי-יוני או בספטמבר-אוקטובר כך שבטוח מצפה לנו מזג אוויר שונה...
קצת הסתבכתי וסיבכתי, אשמח לשמוע דעות.
תודה
-
@yuval654321 כמה תובנות על חופשת חג מולד:
- המקומות הכי מרשימים מבחינת שווקים, קישוטים ואוירת חג המולד הם בארצות דוברות הגרמנית - גרמניה, אוסטריה, שוייץ, ושכנותיהן - צרפת (איזור אלזס), הונגריה (בודפשט) ועוד. עוד עיר שלא עונה על ההגדרה הזאת אבל מצטיינת בחג המולד - לונדון (טוב, זאת עיר שמצטיינת בהכל). זה לא אומר שאין אוירה או שווקי חג המולד במקומות אחרים, רק שאלה שציינתי נחשבים למרשימים ביותר.
- כל המקומות הנ"ל
מתאפיינים בטמפרטורות נמוכות מאוד בדצמבר, בוינה כשהיינו ב-2018 היה גם שלג. - מנסיוני האישי, ילדים ישראלים די סובלים בקור, מה שמתבטא בקיטורים, מה שגורם גם להוריהם לסבול. זאת כמובן הכללה... אבל אין לי שום דרך לדעת עד כמה הילדים שלך יסבלו/יקטרו. ברור שילדים מקומיים פשוט מתלבשים היטב ונהנים, בעוד שילדים שאינם מורגלים בקור כזה יופתעו ממנו ועלולים לסבול.
לשיקולך.
-
וינה הכי טובה. כמה תובנות נוספות שאני תוהה לגביהן: בגלל המלחמה של רוסיה נכתב לא מכבר שיהיה חורף קר בגרמניה - מעניין מה זה אומר מבחינת תאורה, חימום וכו לקראת הכריסטמס
-
*אלה תהיות, לא תובנות.
הקיץ הוא הזמן המתאים להתחיל לתרגל מקלחות קרות ולשבת בחושך.
*נורות לד קטנות, חסכוניות בחשמל(ניתן למצוא באינטרנטים).
-
הפוך - לבזבז אנרגיה כמה שיותר עכשיו. אכול ושתה כי מחר תמות. אין מה לחשוב על המחר או החורף הבא עלינו לטובה
-
יצאנו פעמיים לחופשת חורף בחנוכה עם ילדים בגילים דומים לשלכם.
בודפשט 5 ימים - היה נחמד מאד, שוק חג מולד וכל מיני אטרקציות של בודפשט (גן חיות, טרופיקריום, בית הכנסת וסיור ברובע היהודי, החלקה על הקרח, קרקס, חדר בריחה, שופינג, ביקור בבית האופרה).
אלזס - 7 ימים - ישנו כל השבוע בקולמר. משם יצאנו לגיחות לשטרסבורג, פארק אירופה , טיול ביער השחור, מגלשות בהר פלדברג , החלקה על הקרח, ויטרה האוס ועוד.
הצטיידנו בביגוד טרמי ומעילים טובים, כפפות, כובעים וכו'.
ועדין לפעמים היה לנו קר.
זו חופשה אחרת לגמרי מחופשת הקיץ. צריך לבוא עם ציפיות מתאימות.
חלק מהאטרקציות היו החלקה על הקרח, חדר בריחה ודברים שאפשר לעשות גם בישראל.
אבל אוירת הגיבוש המשפחתי היתה מוצלחת ומיוחדת.
העלויות לא היו גבוהות, כי זה מחוץ לעונה. טיסות בלואו קוסט, ישנו בדירה ולא במלון. בבודפשט השתמשנו בתחבורה ציבורית.
שוקי חג מולד לא מעניינים את הילדים. אחרי שוק אחד הם מיצו את הענין.
אז צריך לבנות תכנית לכל הימים.
מצרפת סיפורים שהתפרסמו בפורום על חופשה חורפית במדריד:
בלוג של לי
היו בחנוכה במדריד עם הילדים
https://www.lametayel.co.il/posts/g1po51רוית טיילה עם 3 בנות בנובמבר 2018