מסלול דרום הודו לזוג - תחילת אוקטובר 17 יום
-
שלום לכולם , נשמח לקבל המלצות למסלול שבועיים וחצי דרום הודו .בצפון היינו .ללא הגבלת תקציב . תחילת אוקטובר . עם נהג צמוד או לפחות רב הזמן אך עם גמישות לספוטניות .מחפשים מקדשים במינון סביר. נשמח לסיים בחוף מומלץ . וכמובן לא לבלות בדרכים את רב הטיול. נשמח להמלצות המומחים.
-
תגדירו דרום הודו?
- טאמיל נאדו מצ'נאי והלאה?
- קרנטאקה וקראלה? גם גואה? יש בקראלה חופים משלה.
אלה ממש "דרום".
- מה עם מומבאי ומהארשטה וגואה?
- רג'סטאן וגואה?
גם את אלה אפשר להגדיר "דרום"
17 ימים (נטו. אם לט זה מסתכם בקושי ב 14 ימים) יספיקו למקטע אחד בקושי. אולי קצת מזה וקצת מזה?
בלי הגבלת תקציב אפשר לעשות טיול נהדר. רכב צמוד מספק את מלוא הגמישות שרוצים. אפשר גם לשלב טיסות פנים שיגבירו גיוון ואפשרויות.
מינון המקדשים תלוי בכם. יש פחות מאצבעות כף יד אחת שהם חובה לאנשים שהם לא מקדשולוגים. כל היתר לפי יכולותיכם.
ואחרי הכל, לא חשוב מה תבחרו. משעמם לא יהיה לכם ואני בטוח שתרצו עוד. גם אני.
אה, ואתם בטוחים ש"בצפון הייתם". תגדירו "צפון.................
-
התלבטות שלנו היא על מה לוותר כמובן . האופציות הן להתמקד בטמיל נאדו ב3 מקדשים מרכזיים ובקרלה . מתלבטים אם להוסיף את בומבי ואת/ או את המפי ו/או מערות אג'נדה/אלורה מה שיעמיס מבחינת נסיעות ומסלול .אמנם אפשרי עם רכב צמוד אך עדיין מעדיפים לא להיות במירוץ . מה דעתכם ? יש לנו גמישות ל16 ימים נטו. אשמח לחוות דעתכם
-
כל זה לא נכנס ב 16 יום.
ראשית האמפי זה לא מקום טיול אלא מקום רביצה בדרך החומוס. ארבעה ימים לפחות ועוד יומיים שלושה להגיע ולצאת, צלוי בתזמון רכבות/ אוטובוסים..
שלא תביני, מקום יפה, נוף פסטוראלי, מקדש קופים 400 מדרגות מופלא. אחד המקומות המהנים יותר.
בומביי הלוא היא מומבאי - לפחות ארבעה ימים בעיר עצמה. להגיע, לבקר ולחזור מאלורה שלושה ימים לפחות. אפשר ברכבת לילה לקצר. יום שלם לביקור במערות ועוד לילה לינה זה 3 ימים. בלי רכבת לילה - 4. ס"ה 8 ימים.
הצעה ראשונה - טאמיל נאדו + קראלה.
נחיתת המשך מניו דלהי לצ'נאי.
משם במונית או ברכב צמוד:
יום בצ'נאי -
מאמיליפוראם (מהאבאליפורם) 3 ימים כולל הגעה -
פונדישרי + אורוביל 4 ימים -
טירובאנאמאלי (לא הייתי) 3-4 ימים כולל הגעה -
מאדוראי 3-4 ימים כולל הגעה -
(עד כאן אפשר לנוע בנוחות יחסית גם בתב"צ)
מונאר - 3 ימים כולל הגעה -
קוצ'ין - עוד 3 ימים -
ואם נשאר זמן וכוח טיסה לגואה ומשם טיסה לדלהי. לחלופין לוותר על גואה ולחזור בטיסה דלהי.
אני סופר 19 יום בלחץ.
עד מונאר רואים מגוון של מקדשים: במאמאליפוראם עתיקות מדהימות. בטירובאנאמאלי ובמאדוראי מהמקדשים היפים בהודו
ובאורביל צורת חיים שונה לחלוטין.
להרחבת הידע - ויקיפדיה.
בתמונה - ה"מטרימאנדיר" באורוביל

-
תודה רבה על התשובה . עשית לנו סדר . נשאר למצוא טיסות במחיר סביר . נראה שהמחירים לאוקטוברסביב ה 1000 דולר ויותר.
-
אם בכל זאת תחליטו על רג'סטאן, יש נהג מדריך נחמד מאד שאני מכיר ונעזרתי בשרותיו 3 פעמים.
אוכל לארגן אותו גם מדלהי.
-
תודה רוני. נלך הפעם על קרלה וטמיל נאדו. אם יש למישהו המלצה לנהג לאיזור זה נשמח לקבל פרטים שלו