טיול שלכת
-
שלום לחברי הפורום המופלאים
אשמח לחוכמתכם.
אנחנו עתידים לצאת ב 29/9 בטיסה ישירה לניו יורק (הרכב אני וביתי בת ה - 9 והורי) לא פעם ראשונה לא בארה"ב ולא באזור
יחד עם זאת יש לי אילוץ בעייתי ש"תוקע" לי את המסלול - להיות ב 11-13/10 בבוסטון.
אשמח לעצות איך אפשר לשפר את מה שעשיתי עד כה או/ו מה להוסיף לשיטתכם כדי להפוך את הטיול למוצלח יותר
30.9-4.10 - ניו יורק
4.10 - יציאה מניו יורק לכיוון וודסוויל (בדרך – עוברים בניו הבן, עוצרים בלבנון להצטיידות)
5.10 - הגשר המקורה ב bath, פארק lost river, בצומת הכבישים 112 ו 302 לאפס, לינקולן – נקודה ומסלול ביער, מפלי Subbaday
Passaconaway - נקודת ישוב שיושבה ע"י אירופים בערך ב- 1790 שחיו בעמק שהיה אז מבודד כ- 100 שנה. עדיין נשאר שם בית שנקרא Russell Colbath house שנבנה בתחילת המאה ה- 19 ופתוח כיום למבקרים בחינם. בפנים יש גברת לבושה כמו פעם שנותנת הסברים. שימו לב למכונת הכביסה של פעם.
מממשיכים מזרחה ומבקרים ב- Rocky gorge scenic area ואח"כ ל- Lower falls ולבסוף לגשר המקורה אולבני.
5.10 נורת קונוי כביש 112 - אקו לייק, קתדרל לדג'
6.10
7.10 יציאה לכיוון מיין בדרך : Glen ellis falls, jackson falls - לינה בבר הרבור
8.10 - אכדיה, + סיבוב מעגלי באי, מגדלור בבס הרבור, העיירה בר הרבור
9.10 - יציאה מבר הרבור – הגעה ל קמדן הילס פארק
10.10 פורטלנד
11.10 - מנצסטר ניו המפשייר
11.10-13.10 - בוסטון
13.10 יציאה לכיוון סטואי - Cold Hollow Cider, מפעל בן אנד ג'ריס, morse farm maple, קאבוט – מפעל צ'דר
14.10 - Mansfield – עליה להר
טירת טרפ – מצלילי המוזיקה
דרך smuggler notch state park
נקודת תצפית בשקיעה Overlook park בברלינגטון
15.10 - יציאה מסטואי, נסיעה ל - Whiteface Mountain,
16.10לייק פלסיד
לייק גורג
לייק גורג
יציאה מלייק גורג'
העירה ארלינגטון (ורמונט) - בתוך חנות למוצרי המייפל בשם Sugar Shack - תערוכה של קריקטורות של נורמן רוקוול
Monument circle
Old Bennington שם Old First church, נבנתה ב-1805 מהיפות בניו אינגלנד ובית הקברות לידו
מתחם אנדרטת הקרב של בנינגטון, זהו
תצפית מהר גריילוק
סטוקברידג' (MA)
מוזיאון נורמן רוקוול – סטוקברידג'
זה בגדול - אשמח לעצות
קרן
-
קרן שלום
וברוכה הבאה בצל קורת פורום צפון אמריקה
רואים ניסיון מעניין וכעיקרון די יפה לכסות הרבה נקודות עניין מוכרים
וזה שלא מוכר נאמץ אותו - Russell Colbath house
שאלות-
את מדברת על 11-13 בוסטון,אז אני מבין הגעה לבוסטון ב-11/10 ויציאה מבוסטון ב-13/10
אז צריך לשאול איך רשמת 11/10 מנצ'סטר ???
ואם 11/10 צריך להיכנס לבוסטון באיזה חלק של היום צריך להגיע אליה??????? או צריך להגיע כבר בערב של ה-10/10????
ומתי אפשר לצאת מבוסטון האם ב-13 או ב-14
אני מעתיק 5/10-
5.10 - הגשר המקורה ב bath, פארק lost river, בצומת הכבישים 112 ו 302 לאפס, לינקולן – נקודה ומסלול ביער, מפלי Subbaday
Passaconaway - נקודת ישוב שיושבה ע"י אירופים בערך ב- 1790 שחיו בעמק שהיה אז מבודד כ- 100 שנה. עדיין נשאר שם בית שנקרא Russell Colbath house שנבנה בתחילת המאה ה- 19 ופתוח כיום למבקרים בחינם. בפנים יש גברת לבושה כמו פעם שנותנת הסברים. שימו לב למכונת הכביסה של פעם.
מממשיכים מזרחה ומבקרים ב- Rocky gorge scenic area ואח"כ ל- Lower falls ולבסוף לגשר המקורה אולבני.
ואז את ממשיכה כך-
5.10 נורת קונוי כביש 112 - אקו לייק, קתדרל לדג'
6/10
אני מניח שהכוונה ל-6/10 !!??
את כותבת-
15/10 מסטוה לוויטפייס מאונטיין הגבוה מבין השניים-עד כמה שידוע לי 10/10 יום הקולומבוס דיי הוא היום האחרון
שניתן לעלות עם הרכב כדאי לבדוק אם עדיין זה תקף.
אני מניח שהכוונה ביום הזה(15/10) הגעה ללייק פלאסיד, ועוד יום בלייק פלאסיד ב-16/10
לאחר מכן את לא רושמת תאריכים עד יום החזרה לניויורק, ואם אפשר לדעת מהו התאריך?.
לתת ללייק גו'רג' יומיים טעות לדעתי ואני גם מסתמך על דיעה שלגולשים נוספים.
ועכשיו הדבר הכי חשוב שמפריע לי - זה התכנון לתת שלכת אחרונה מאוד לאדירונדאק,
אני מוכן למרות תאריכי ימי בוסטון שלא באו לך וגם לי בטוב, לנסות כפי שאני נוהג בכל הצעותיי
לגולשים בפורום להגיע קודם לאדירונדאק ממש בימים הראשונים של חודש אוקטובר.
ומהאדירונדאק היית מגיע ישירות ללבנים אומנם דרך כמובן חיתוך בוורמונט אבל מסיון אישי שלי זה אפשרי
ומשאיר את וורמונט לסיבוב מעגלי לאחר היציאה מבוסטון(מוכן להשתתף בהצעות חוואי ממופים )
ואז כמובן משלב גם את הברקשיירס במערב מסצ'וסטס שברשימה שלך וכולל בו את נתיב מוהוק
האם וודסויל זה עבור חוות איש קורי העכביש?
אגב את נהגת יחידה?
מוני
-
תחילה תודה על המענה
ההגעה לבוסטון אמורה להיות עד אזור 14-15 לפתיחה של כנס שהורי משתתפים בו.
גם כאשר נהיה שם תכננתי גיחה לאזור של ניופורט ופרובידנס.
10/11 לינה במצסטר ויציאה כאמור בבוקר לאזור בוסטון.
מסכימה לגמרי שלייק פלסיד יותר מחצי יום זה מעל ומעבר והאמת שקצת נתקעתי. למעשה ב 15/10 יוצאים מסטואה והטיסה היא ב 18/10
יש לי למעשה את הימים הללו כאשר עשיתי שתי עצירות ביניים - האחת בלילה של 15/10 בלייק פלסיד והשניה ב 16/10 בברינגטון. הימים האלו פתוחים לכל הצעה.
מה שכן שיניתי בינתיים ע"פ הגולשים כאן זה את 9/10 - יום היציאה מבר הרבור כך שבדרך נעבור בנקודות עד פורטלנד (coastal main botanical, old port, victoria mansion)
למחרת ב - 10/10 לעבור בעיירות kennebunk ו - ogunquit
עוד ראיתי על ההמלצה לחגיגה שיש בעיירה fryeburg ונעבור גם שם
קרן
-
שוב שלום
בתגובה זו שלך הבנתי שאין מצב להציע ,ואני מדגיש רק להציע שינוי כיוון -
מקובל כמובן -אנחנו כאן להציע ,ופותח ההודעה כמובן הוא זה שקובע את סדר הימים והיעדים
אבל בתגובה זאת שלך לא הבנתי אם בוסטון חייבים להגיע עבור ההורים ב- 11-13 או 14-15?
מוני
-
-
ראיתי ששאלת עוד שאלות שלא התייחסתי
אני נהגת יחידה אבל אבא שלי יכול לנהוג במידת הצורך. מתורגלת בנסיעות ארוכות
החווה היתה על הנפרק אבל בגדול ראיתי שזו עצירה בדרך
כמובן שאם יש הצעה אחרת אז אפשרי ופתוחה להצעות
תודה
קרן
-
קרן שלום
לאחר 4 ימים של דממה אני כבר לא זוכר
מה שאלתי ,ומה ניסיתי להציע שינויים קוסמטיים
הבנתי שאת סגורה על התוכנית המקורית שלך, והבנתי
שאת מנוסה מאוד, ולכן לא נותר לי אלא לאחל לכם נסיעה טובה ומהנה
בתקופה הזאת של השנה בניו אינגלנד זה בטוח!
מוני
-
מה שבכל זאת ביקשתי את עזרתך מתייחס מיום שבו עוזבים את סטואה, עוצרים לילה בלייק גורג ואז למעשה יש לי עוד לילה לפני הטיסה לישראל
השאלה היא איפה להיות ומה לראות בדרך
קצת נתקעתי שם....
תודה מראש על המענה
-
חזרתי שוב לחלוקה שלך ומסתבר שלא שמתי לב שכשרשמתי מדוע יומיים ללייק ג'ורג'
את רשמת בתגובה ואני מצטט "מסכימה לגמרי שלייק פלסיד יותר מחצי יום זה מעל ומעבר"
אין מה להשוות בין לייק פלאסיד(לוקח בגדול) ללייק ג'ורג'
טוב מתי את צריכה להיות ב-18/10 בשדה התעופה האם בקנדי?
מוני
-
כפי שאמרתי הימים האלו - בעייתיים
אנחנו נהיה ב - 13-15/10 בסטואה ואז הטיסה מניו יורק ב 21 לישראל כלומר מניחה שלקראת 5 כבר נצטרך להיות בשדה להחזיר רכב וכאלה
כרגע מוזמן לי כפי שאמרתי בלייק גורג ובבניגטון אבל כמובן זה נתון לכל שינוי שתציע
אשמח לחוכמתך
קרן
-
שוב סליחה
בתגובה לפני האחרונה שלך את רושמת כך-
מה שבכל זאת ביקשתי את עזרתך מתייחס מיום שבו עוזבים את סטואה, עוצרים לילה בלייק גורג ואז למעשה יש לי עוד לילה לפני הטיסה לישראל
את רושמת -אנחנו נהיה ב - 13-15/10 בסטואה
הווה אומר- אם הבנתי 16 בלייק גורג' , 17 בבנינגטון , אז נשאר כאילו ב-18טיסה חזרה ?????
ומאחר ואת רושמת 21/10 טיסה אז אני מציע אחרי בנינגטון 2 אפשרויות
https://goo.gl/maps/qe2pnBdwA1bf1dYc8
הברקשיירס מערב מסצ'וסטס >>מערב קונטיקט>>ניו יורק
ואו מבנינגטון לשבור לעמק ההדסון -גדה מזרחית-https://goo.gl/maps/3bkKCCWeU5M8Lr4JA
ואו מבנינגטון לגדה מערבית-הר הדוב >>הרימן סטייט פארק(כביש 7 האגמים)>>כביש מצוקים פליסדס >>ניו יורק-
https://goo.gl/maps/oYSwuRnd5qd5wdrK9
נראה לי ללכת על ההצעה הראשונה
מוני
-
הי תודה על המענה
כן למעשה ב 15/10 בבוקר אנחנו יוצאים מסטואה ואז ב - 18/10 יש לנו טיסה (לא ב 21)
רשמת שלייק פלסיד יותר מוצלח מלייק גורג. האם לדעתך עדיף לצאת מסטואה לכיוון לייק פלסיד ולהמשיך עד לינה בלייק גורג :
יש מה לראות בדרך?
עדיף לשנות יעד לינה?
או לחילופין - לצאת מסטואה ----לייק גורג---בנינגטון ע"פ המסלול שכתבת ועד ניו יורק?
היית מציע לישון במקום אחר? כל המלונות ניתנים לשינוי
אשמח אם תכוון איפה אפשר למצוא מידע על נקודות העניין שקבעת במפה כנקודות שבהן יש לעצור
תודה שוב על הטירחה
קרן
-
לגבי ההצעה שלי אם הולכים על לייק פלאסיד במקום לייק ג'ורג'
https://goo.gl/maps/MrjoNguxrqmrGL6v8
מעבורת 25 דקות משרלוט >>אפשרות הליכה לאורך קניון האוזאבל קאסם
אפשר להתרשם -https://www.youtube.com/watch?v=VrmrK0ZNr7s
אם לא מעוניינים להיכנס לקיים את ההליכה לאורכו (בקצה מסלול אוטובוס מחזיר לכניסה) אפשר
להשקיף מהגשר ללא כניסה למיתחם הקניון ,ראי ביוטיוב.
בהמשך לברר אם עדיין ניתן לעלות עם הרכב שלכם לתצפית מהוויטפייס מאונטיין
ולפני לייק פלאסיד אפשר להיכנס חצי שעה ביקור במפלי -ה-high falls gorge
נסו לתפוס מלון אל מות המירור לייק יש המלצה בפורום של הגולש רוי וכך כתב-
בלייק פלאסיד אני ממליץ בחום על מלון קומפורט אין שכלל חדר עם מרפסת ונוף לאגם,במלון מכונת כביסה ומייבש ללא תשלום.
כמו כן מציע המלון בחוף האגם הפרטי שלו סירות פדלים יד,רגל וקאנו לשימוש חופשי חינם.
המלצה נוספת של הגולש sancho והוא רשם כך-למלון שלנו שב Lake Placid. הזמנו את מלון High Peaks Resort, מרשת הילטון שיושב כמעט על שפת האגם אבל עם נוף משגע של אגם המראה. המלון מקסים, גדול, חדר מאד מרווח, קמין על עצים בלובי, ואווירה נהדרת אחרי המוטלים.במלון בריכה פנימית וארוחת בוקר מצוינת,החדרים גדולים ונקיים.
אפשר אם תחפצו בביקור במקפצות האולימפיות גם מהן יש מבט פנורמי-https://goo.gl/maps/7aSFN9dQay56dJ6N8
ואם אתם עדיין בזמן סביר של היום קחו 25 דקות טיסה מעל האזור כמה מגולשי הפורום עשו זאת ודיווחו על חוויה של מבט ממעוף הציפור.
למחרת ה-16/9 מציע להגיע לבנינגטון על פי התוואי המוצע הבא-https://goo.gl/maps/mqeQkxpvUr1UFYma6
הנקודה underwood על מנת שתשארו על ה-73 לכל אורכו!
מה אומרת קרן?
מוני
-
@מוני נראה אש
תכף אכנס לכל נקודה כדי לראות מה בדיוק יש לעשות שם
מה לגבי ה - 17-18? יש מה לעשות או פשוט לזרום ולהתקדם לאט ולישון ליד השדה?
-
בבנינגטון אפשרויות והרצוי ביקור ב- Monument circle לפסגת המונומנט הזה עולים במעלית ומשם אפשר לצפות על כול הסביבה. בתחתית המגדל יש מוזיאון קטן
תוכלו להצטייד בוולמארט שבעיירה
והצעה למסלול נסיעה קצר בין 3 הגשרים המקורים בעיירה הגדולה-https://goo.gl/maps/YGVzdHTvzC5bgAMA7
ב-17/10
https://goo.gl/maps/F3hrZp3fqBXB7P9C7
בעיירה ויליאמסטאון-בפינה הצפון מערבית של הברקשיירס - במערב מסצ'וסטס,שהיא עיירת קולג' (למעשה נבנתה סביבו),אולי תיגשו לפחות לראות את
חזיתו של מבנה ה-Williams Collage Museum Of Art,וביום גשום תוכלו להיכנס למכון לאומנות סטרלין ופרנסיס קלארק-אוסף מכובד של יצירות אומנות.
סעו מזרחה על כביש 2 שהוא מוכר כנתיב מוהוק בכיוון העיירה נורת' אדמס וממנה לרדת על כביש 8 דרומה בברקשיירס.ל- Stockbridge שמעט מדרום לכביש המספייק (90) למוזיאון של האומן נורמן רוקוול שבווסט סטוקברידג נורמן רוקוול שהיה תושב העיירה Stockbridge נהג לצייר בשנות ה- 30 וה- 40 של המאה העשרים את אמריקה הכפרית ובין השנים 1916-1963 צייר בקביעות את שערי השבועון האמריקאי Sutterday evening post. הציורים הריאליסטים שלו ממחישים לפעמים בצורה אירונית סצנות מחיי עיירה אמריקאית קטנה. אחד הציורים המפורסמים שלו הוא של פונדק האריה האדום Red Lion inn כפי שנשקף מחדר העבודה שלו בפינת הרחוב שבמרכזו הפונדק המפורסם.
אני מציע לחזור לסטוקברידג' על המיין סטריט-של Stockbridge לביקור בפונדק ההיסטורי האריה האדום Red Lion Inn מציורו המפורסם של רוקוול. הפונדק אגב נבנה ב-1773 ועלה באש ונבנה מחדש ב- 1897.
נכנסים לפונדק ומיד מרגישים באווירת המיסתורין שבו. למטה בלובי ישבו טיפוסים מסתוריים כאילו לקוחים מסיפורי המתח של אגתה כריסטי. במסדרונות הארוכים מפוזרים כול מיני תמונות וריהוט עתיק. המעלית היא מעלית של פעם עם סורגים מסביבה. אפילו חדר היצ'קוק יש שם. לדעתי מקריאה באתר המלון כנראה שזה חדר מבוא ל- Conference room. בלי שום בעיות אפשר להשתמש במלון כזירה לפתרון תעלומות רצח. התפאורה מתאימה בהחלט. מומלץ לכול אחד לעשות סיור בפונדק הזה
ולו בשביל להתחמם קצת ביום קר מהאח הבוערת בפונדק
בהמשך עוברים למערב קונטיקט שם מפלים רכים בקומות =מפלי קנט ,לאחר מכן הגעה ללייק וארמאוג סטייט פארק חמוד, והמשך ללינה בדנבורי
אם ה-17 מתאים לך נדבר על ה-18 דברי
מוני
-
@karen20 הי קרן,
מודה שקצת התבלבלתי בדיאלוג המסלול בינך לבין מוני, כנראה גם בגלל שיש חלקים שלמים ממנו שאינני מכירה.
אבל אם בכל זאת תחנו בלייק ג'ורג' יום אחד, או לילה, או אפילו על הדרך - עשינו בקרבת מקום אטרקציה מענגת שעשויה להתאים לכם מאוד - נסיעה משפחתית על אופני מסילה בשלכת שלאורך נהר ההדסון. הפעילות הזאת מתאימה מאוד למשפחה רב-דורית, כי היא מספיק כיפית בשביל בת ה-9 מצד אחד, אבל גם רגועה וסולידית דיה בשביל המטיילים המבוגרים יותר.

-
היי קרן, צודק מוני שאומר שה15-16.10 אלו תאריכים די מאוחרים לשלכת באדירונדאק. שנה שעברה הפיק היה בערך ב4-6.10 וזו הייתה שנה עם שלכת מאוחרת. האם אפשר להציע להשאיר את 4 הימים של ניו יורק לסוף הטיול במקום בהתחלה? ולהתחיל עם האדירונדאק (30.9 זה תאריך טוב לאזור הזה) וגם יתן מרחב תמרון גדול יותר עד ה11.10 שצריכים להיות בבוסטון. ובסיום הטיול בניו יורק כבר תהיה לכם כנראה שלכת גם בסנטרל פארק.
-
לצערי הלינות מוזמנות ואין לי אפשרות לשנות את המועדים
מצד שני מניחה שנראה שלכת בהרים הלבנים ומיין ובנוסף, ביום הראשון שיוצאים מניו יורק
(4/5) ועולים לכיוון לייק פלסיד כך שהשלכת בחזור פחות דרמטית
-
@karen20 בכלל לא בטוח שתפספסי את השלכת בלייק פלאסיד/אדירונדקס.
אנחנו היינו שם ב-2019 ב-8-9 באוקטובר והשלכת היתה רק בתחילתה (משהו כמו שליש עצים בשלכת), להערכתי כמה ימים טובים וקרוב לוודאי ששבוע לפחות לפני שיאה. לא ניתן לדעת מראש.