ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לאנגליה אוקטובר 2022 - דיווח חי מהשטח

פורום אירופה
    לונדון אנגליה
    11
    93
    1537
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • imeshy2
      imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

זה טעם נרכש

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • aljaje
        aljaje נערך לאחרונה על ידי

סאנדיי רוסט גם בסדר, הכי חשוב להם - הרבה גרייבי(בכל גווני החום). לאוסטרלים יש ווג׳מייט, דומה למרמייט, אז הם רגילים(גם אני). העיקר שהפעם נהנית מ"חפש את המטמון", היה פרס?

• אודי_763
          אודי_763 נערך לאחרונה על ידי

לא, יש רק ניקוד סופי. או שאולי יש פרס למי שמקבל ניקוד מלא. מי יודע...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • אודי_763

חזרתי עכשיו מאירוע Hogwarts After Dark באולפני WB בליבנסדן. היה... חביב. נחמד. חמוד. או במילים אחרות, נהניתי אבל אני לא חושב שהמאורע הצדיק את ההפרש במחיר מסיור רגיל באולפנים. קבלנו שרביטים (היה די מציק להסחב איתם אח"כ כל הסיור, אגב). הכיבוד היה סבבה אבל לא עוצר נשימה. הייתה הדגמה של לוחמת שרביטים מהכוריאגרף שייצר אותה בסרטים שהייתה אולי התוספת הכי משמעותית על סיור רגיל. הסיור התנהל ללא מדריכי אודיו אבל עם צוות מדריכים שעמד בפינות שונות ונתן הסברים - לא זוכר שזה היה בסיור רגיל. היו תלושים לבירצפת וצילום סרטון על מסך ירוק שהצלחתי לאבד - בסרטון ממילא לא הייתי משתמש. היה נחמד לשבת עם מעריצים ממקומות שונים בעולם ולשמוע אותם מדברים - לא רק על הסדרה אלא בכלל. ושוב, כל זה עדיין לא מצדיק בעיני את הסכום האסטרונומי שעלה הכרטיס למאורע. בדומה למרחצאות הרומיים בבאת', הסיור באולפנים יוצר תחושה של עומס בפרטים שמעבר לסף מסויים כבר אי אפשר היה להוסיף עוד ומיהרתי קדימה לסוף. בניגוד למרחצאות הרומיים, מדובר בפרטים שכנראה היו מעניינים אותי אם הייתי נחשף אליהם במינון נמוך יותר. אולי פשוט מיציתי את האולפנים.

• אודי_763

אה, שכחתי לציין שהיו "אוכלי מוות" שהסתובבו ברקע ועשו פוזות מאיימות ובסוף השיעור בכוריאגרפיית שרביטים היה אפשר להילחם נגדם. הייתי מסתדר נהדר גם בלעדיהם.

• Roco M
                Roco M נערך לאחרונה על ידי

יש כיום מפות גוגל להורדה לשימוש באופליין. גם כשאין חיבור לרשת. אבל עדיין למי שבעבר היה משתמש במפות מודפסות, חייב לציין שיש ערך מסויים בתכנון מודפס שגורם לך סוג של עיבוד המידע בצורה מעמיקה יותר, ונצרב להרבה זמן במוח, ומעורר התמצאות מרחבית רחבה יותר, מאשר מעבר מנקודה לנקודה באמצעות גוגל מפות שמאטד יעילה וחדשנית ומרובדת בין אתרים תחבורה ומידע נקוגתי שזה בעצם חוויה מלאה ללא ספק ויעילה ביותר. אבל השימוש במפות מעניק ערך מוסף מסוים, הדבר ניכר מאוד בביקורים חוזרים באותה עיר למשל. לכן בכל עיר חדשה אני מקפיד להדפיס ולסמן את המסלולים היומיים בעצמי, למרות שיש מדריכים וגם כלי גוגל מפות. הרגל ישן שעובד😇

• אודי_763

ובכן, חוויתי על בשרי את שביתת הרכבות הנודעת לשמצה ששקד דברה עליה. הייתי אמור לנסוע היום לדובר. כשבדקתי אתמול בלילה את המסלול התפלאתי לראות זמני הגעה של כמעט ארבע שעות ברוטו במקום השעתיים שזכרתי. ואז ראיתי שהכל באוטובוסים. מה מסתבר? שביתת רכבות. אני ממתין עכשיו לאוטובוס של שלוש שעות לדובר, כשבכלל לא בטוח שיהיה מקום על האוטובוס כי לא הזמנתי מקום מראש והוא Sold Out. אני לא יודע מה אעשה אם לא יהיה מקום. האוטובוס הבא בשש בערב. הדובדבן על ערימת הקצפת המהבילה הזו הוא שבמהלך הנסיעה לתחנת האוטובוס התבשרתי שהשיט שציפיתי לו בדובר מחר בבוקר בוטל. gusts over our operational limits, בניסוחו היבש של מייל הביטול. אם לא יהיה מקום על האוטובוס, אני שוקל ברצינות לוותר על דובר לטובת יום נוסף בלונדון.

• אודי_763

ובכן, עליתי לאוטובוס לדובר בזכות טוב ליבו של הנהג שכנראה חמל עלי ועל הקלולסיות התיירית שלי, אבל אני מתחיל לחשוב שזו הייתה טעות. האוטובוס נוסע שעה וחצי ועוד לא יצאנו מלונדון. כרגע האיחור הצפוי הוא שעה - כלומר נסיעה של שלוש שעות וארבעים דקות - אבל אנחנו עוד לא במחצית הדרך... כנראה שהדבר הנכון לעשות בימים של שביתת רכבות כאשר המסלול שלך בנתיב השביתה הוא לבטל את כל התכניות ולהישאר באותו מקום.

• aljaje

כן, כשיש יותר מדי רמזים עדיף לא להתעקש, אבל אתה כבר נמצא בדרך אז אפשר לנסות להנות בהמשך המסע או לנסות להרדם ולחלום.

• אודי_763

הממם? אני ראיתי פה רמז אחד (ה-Sold Out על האוטובוס).

• aljaje

"חוויתי על בשרי את שביתת הרכבות", "...התפלאתי לראות זמני הגעה של כמעט ארבע שעות ברוטו במקום השעתיים שזכרתי. ואז ראיתי שהכל באוטובוסים." "...הדובדבן על ערימת הקצפת המהבילה הזו הוא שבמהלך הנסיעה לתחנת האוטובוס התבשרתי שהשיט שציפיתי לו בדובר מחר בבוקר בוטל." *לקצפת מהבילה, ניתן להוסיף שוקולד ויוצא גנאש(או טראפלס)!

• אודי_763

עצם העובדה שיש שביתה לא אומרת שאני צריך לוותר על דובר, והביטול של השיט הגיע כשהייתי כבר בדרך.. אם כי עדיין היה אפשר לעשות אחורה פנה אז. בכל מקרה, מסתבר שזו לא רק השביתה. הייתה תאונה על הכביש הראשי שהובילה לסגירתו (מן הסתם תאונה שנובעת מהעומס של השביתה, אבל היא לא הייתה הכרחית). כרגע התחזית היא איחור של שעתיים וחצי, כלומר נסיעה של מעל חמש שעות לדובר. זכיתי בטיסה נוספת בחינם! יאיי!

• aljaje

כן, שום דבר לא הכרחי(גם לא התאונה). זה הזמן הטיול שלך, תעשה מה שבא לך.

• אודי_763

בדיעבד כמובן שהייתי צריך להישאר בלונדון. מודה. נו, מה שלא נכנס דרך הראש נכנס דרך הרגליים..

• IO.
                                  IO. נערך לאחרונה על ידי IO.

אודי אתה לא יודע עדיין אילו חוויות יהיו לך בדובר ! אין ״נכון״ בטיול (חוץ מאשר בדיעבאד) ולפעמים (סליחה - בדכ) צריך פשוט ללכת עם מה ש״בא לך״.

תהנה מאוד ! ותודה על השיתוף

• imeshy2

שים לב שתאריכי השביתות מפורסמים מספר שבועות מראש וניתן להיערך אליהן!

• אודי_763

לא חושב שהשביתה הזו פורסמה כמה שבועות מראש. זו שביתה שנדחתה בגלל הלווית המלכה. התוצאה הראשונה של גוגל היא מאתמול והשנייה מה-5/10.

• אודי_763

מצאתי כתבה מה-30/9. זה היה בזמן לטיול שלי, אבל זה שבוע, לא שבועות ברבים. אני מקבל כמויות של ספאם מכל מלון ואטרקציה שהייתי בה, אבל משום מה לא עלה בדעתו של איש (נניח, ספקי ה-BritRail Pass שרכשתי) לעדכן אותי על השביתה.

• aljaje

כתבו רק בתחילת השבוע ואתמול(מי שקרא).

• באתר הרכבות(לא יודעת אם בחברה הזאת השתמשת), יש כנראה רק אופציה של הרשמה להתראות(Opt In)/להוריד אפליקציה.
                                          • לקרוא באתרים של עיתונים בריטיים או בטוויטר, למשל: https://twitter.com/nationalrailenq
                                          • imeshy2

ממליץ לך לרשום uk rail strike , מדי כמה ימים ולהתעדכן.

כלל השביתות שהיו בשנה האחרונה פורסמו מספר שבועות קודם לכן. עקבתי אחר הנושא לאורך מספר חודשים.

אל תסמוך על שיעדכנו אותך.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 2 / 5
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון