ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התלבטות- היער השחור, אוסטריה או הולנד?

פורום טיולי משפחות
    היער השחור חופשה משפחתית אוסטריה הולנד
    5
    6
    335
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל נכון 0
      מטייל נכון 0 נערך לאחרונה על ידי

הי

אשמח לעזרת נכבדיי הפורום היקר

אנו משפחה עם שלושה ילדים בגילאים: 11, 9, 6

מתלבטים לגבי היעד הנכון לחופשה משפחתית בחגים שנה הבאה - היער השחור, אוסטריה או הולנד?

זה טיול ראשון שלנו כמשפחה גרעינית לאירופה. (היינו בעבר בחופשות שהן יותר בטן גב/ קלאבים).

אוהבים הכל- אטרקיות, מוזיאונים, פארקים, חיות, נופים. פחות בעניין של טיולי טרקינג/ טבע ארוכים. ובאופן כללי מעדיפים 'מסעדה על צלע הר' מאשר 'פיקניק בטבע' 🙂

ממש אשמח לדעתכם

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy2
        imeshy2 נערך לאחרונה על ידי imeshy2

לא מניסיון אישי, אבל כן מנסיונם של הקרובים לי. אני חושב שאפשר לדרג את היעדים מבחינת רמת החשיפה לטבע מהנמוכה לגבוהה.
        אוסטריה נחשבת לגן עדן לכאלו שמעוניינים בטיולי טבע במחיר סביר (שכן גם בשוויץ אפשר להשיג דברים דומים). העושר של מסלולי הטיול אדיר. ומכאן גם האטרקציות הקשורות כגון מפלים, מגלשות הרים וכדומה. מצד שני, בחבל זלצבורג שבאוסטריה אין יותר מדי פארקי שעשועים.

מהצד השני יש את הולנד. לתחושתי, מרבית אלו שאני מכיר נוסעים לכפר נופש הולנדי (בסגנון של center parks ודומיהם). כפרי הנופש הללו מספקים הרבה מאוד פעילויות שמכווני אטרקציות ולא מעט לילדים. יש כאלו שאני מכיר שלא יצאו כמעט בכלל מכפר הנופש והיו ובילו בו במרבית הזמן. האטרקציות בהולנד, לפי אופי הגאוגרפי של המדינה, הן פחות אטרקציות מהסגנון של מפלים, ומגלשות הרים, אלא רכיבה עלאופניים ושלל אטרקציות שניתן לעשות במקום שטוח - בריכות, פעילויות ימיות, וכמובן פארק אפטלינג שהוא אחד מהמרשימים.

באמצע אפשר למצוא את היער השחור. אמנם הוא אינו נמצא בתוואי שטח גבוה במיוחד, אבל הוא משלב אפשרויות לטיולי טבע קלים עם גיוון אדיר של אטרקציות אחרות , כמו טירות, מופעי ציפורים דורסות ועוד ועוד. וכן, גם מגלשות הרים. גם בקרבת היער השחור יש פארק שעשועים גדול ומרשים - פארק אירופה.

המלצה עבורכם: כל אחד מהיעדים הללו נחשב לפופולרי מאוד לטיולי משפחות. פופולרי עד כדי כך שהספרים הראשונים שיצאו בסדרת המשפחה המטיילת היו לאיזורים אלו בדיוק (יחד עם איזור גארדה והאגמים בצפון איטליה).

תוכלי לגשת לחנות הספרים הקרובה לביתך, לקחת את שלושת הספרים הללו ולעלעל בהם. אני משוכנע שתוכלי לקבל מושג טוב על מה מושך אתכם יותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • יונה וקשת
          יונה וקשת @מטייל נכון 0 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל-נכון-0 הי, היינו בשלושת היעדים עם 3 ילדים בגילאים דומים וקצת יותר בוגרים בשלושת היעדים הללו: היער השחור בהתחלה, אחרי שנתיים הולנד, ואחרי עוד שנתיים אוסטריה (זלצבורגלנד).

ואלו מסקנותי/המלצותי:

אפתח ואומר ששלושת היעדים הללו מושלמים עבורכם, ובכולם תהנו מאוד.

ועכשיו קצת פירוט:

הולנד היא "מדינת הילדים". בין אם תהיו בכפר נופש (חוויה מקסימה) או בחווה (לא היינו אך נראה לי מקסים לא פחות), יש עוד המון אטרקציות שמתאימות לילדים בכלל ולגילאי ילדיך בפרט. חפשי כאן סיפורי טיול על הולנד ומהר מאוד תוכלי לייצר רשימה של 15-20 אטרקציות מעולות לפחות - רק לבחור (ולא לוותר על האפטלינג). יתרון גדול בהולנד כטיול משפחתי ראשון הוא הנסיעות: בגלל שהולנד היא מדינה שטוחה וקטנה יחסית, הנסיעות בה קלות מאוד וקצרות יחסית. נהיגה בחו"ל עם ילדים קטנים יכולה להיות מאתגרת למשפחה הלא מנוסה, ומהבחינה הזאת הולנד בפירוש עדיפה לכם. מעבר לזה היא נוחה מאוד - יש בה אוכל שגם ילדים ישראלים בררנים אוכלים (מי אמר צ'יפס), ובאופן כללי קל ונוח לטייל בה. חסרון: נופים הרבה פחות מרשימים, מזג אויר נוטה לאפרוריות קרה ומבאסת.

אוסטריה נמאת במקום הראשון מבין השלוש מבחינת נופים. היא גם מתאימה מאוד למשפחות עם ילדים בכל הגילאים, יש בה הרבה אטרקציות, ובתבונה הם משלבים גן/פארק שעשועים בכל אתר טבע, כדי שגם ההורים יהנו מהנוף ובמקביל הילדים מהמתקנים. מבחינת הנהיגה היא הרבה יותר מאתגרת, ככלל נוף יפה מתקשר להרים והרים מתקשרים לכבישים מפותלים... מבחינת סוג האטרקציות, יש בה שפע מיוחד של אטרקציות "אקסטרים" שמתאימות דווקא למתבגרים - אומגות, סקוטרים, זורבינג, מגלשות הרים, ראפטינג, פארקי חבלים, ועוד ועוד - לא שלא תהנו ממנה גם בגילאים הנוכחיים, אבל בהנחה שלא תסעו לשני מקומות באותה שנה, לדעתי חכם יותר להשאיר את אוסטריה לעתיד כשהילדים יגדלו קצת ויפיקו יותר הנאה מההיצע הזה.

היער השחור נמצא בין שניהם - הוא קצת יותר קל לנהיגה מאוסטריה, נופים מעט פחות מרשימים אך עדיין ירוק ויפה שם. מבחינת אטרקציות יש שם שפע עצום - וכמובן גם פארק אירופה הגדול מכולם.

• שלומי ו.
            שלומי ו. נערך לאחרונה על ידי

הי,

היינו באוסטריה פעמיים באיזור זלצבורג - על הפעם השנייה ניתן לקרוא כאן .

שנה שעברה היינו שוב באוסטריה, הפעם בחבל טירול (יש לי גם לינק על טיול זה), ולדעתי לילדים צעירים כשלכם, זלצבורג תתאים יותר.

היינו גם בהולנד לחמישה ימי טיול ולדעתנו זה היה פחות. הן בצד הנופים, הן בצד האטרקציות. בגלל הנופים, גם הנסיעות משעממות יותר.

אנחנו דווקא בהולנד נסענו הרבה, פעם לאי טסל לשייט בספינת דייג (מומלץ) ופעם לסקי בתוך אולם בגרמניה (מאוד מומלץ, במיוחד בקיץ). ובעצם גם חיטהורן היפה (חובה כמובן) דרשה נסיעה של כשעה.

מה שכן, הולנד מאוד שונה (המישורים, קווי החוף, ערי הדיג, העיירה של טחנות הרוח וחיטהורן) וזה יתרון לגיוון אחרי שנים של נופי הרים.

אחד הבנים היה גם ביער השחור ומבחינתו היה פחות מרשים באופן משמעותי מאשר באוסטריה ומסיבה כלשהיא עמוס הרבה יותר.

החיסרון היחיד לטעמי באיזור זלצבורג, זה שמתחילים בטוב ביותר 😉

כרטיס הזלצבורגרלנד קארד הוא זול ומאפשר אינספור אטרקציות בטווח נסיעה ממש קצר. יש רשימה של כ200! אטרקציות. חלקם יחסית רחוקים (שעה ומעלה) ועדיין עשרות רבות של אופציות מדהימות בטווח של פחות משעה.

הכרטיס כולל בחינם מלא פארקי מים מדהימים, רכבלים לסיורים קצרים ויפים בפסגות, אגמים לשחייה, מגלשות הרים, קניונים צרים להליכה קצרות על גשרים, מכרות מלח (מקור השם זלצבורג - טירת המלח), טירות ומה לא?

היינו פעמיים כאמור, ולא חזרנו כמעט על דברים מהפעם הראשונה וכמובן שלא ניצלנו אפילו שליש מהאפשרויות.

לדעתי גם הנסיעה נוחה ביותר משום שנוסעים בין ההרים בדרכים מישוריות מאוד (ויפות) ברוב כמעט מוחלט של הזמן, אלא אם מטפסים במעברי הרים.

לסיכום, זה לא שתתאכזבו באף אחת מהאופציות, אבל אני הכי ממליץ על חבל זלצבורג באוסטריה.

• imeshy2
              imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

הם מציינים במפורש שהם לא בענייני טבע. לכן ככל הנראה זלצבורג היא היעד שמתאים להם פחות מהאחרים

• dmitrys
                dmitrys נערך לאחרונה על ידי dmitrys

היינו פעמיים ביער השחור (פעם אחרונה ממש בחגים האלה) ופעמיים בהולנד.

הילדים שלי בגילאים האלה אהבו ג'ימבורי, בריכה, ללטף ערנב ולאכול מקדונלדס. לא עניין אותם טבע, מוזיאונים, טירות ואוכל גורמה.

אם הילדים שלכם דומים לילדים שלי, אז פארק נופש עם ג'ימבורי ופארק מים מקורה זה פתרון אידאלי. אפשר לצאת כל יום לכמה שעות עד שלילדים נמאס ולחזור לאטרקציות של כפר הנופש. זה מה שעשינו.

לרשת סנטרפארקס יש כפרי נופש לא רק בהולנד אלא גם בבלגיה , צרפת וגרמניה.

ממליץ על ERPERHEIDE שנמצא בגבול בין הולנד לבלגיה. יש גם כמה במרכז הולנד שרוב הישראלים בוחרים בגלל הקרבה לאמסטרדאם.

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון