תכנון לינה בזלצבורגלנד
-
שלום רב,
בשעה טובה נרכשו כרטיסי טיסה למינכן למחצית השניה של אוגוסט במטרה לטייל באזור זלצבורג. נוחתים ביום שבת בערב וחוזרים ביום שבת כעבור שבועיים בטיסת לילה. מתכננים גם לשהות עוד איזה יומיים במינכן בסוף ככה שנשארים 10-11 לילות לאזור זלצבורג. הכוונה להישאר באזור זלצבורגלנד והאגמים ואת טירול נשמור להזדמנות אחרת.
ההרכב כולל הורים ושלושה ילדים: בן 10, בת 6 ותינוק שיהיה פעוט בן שנה ושמונה חודשים בקיץ הבא.
מעדיפים, כמובן, להמעיט בנסיעות ככל האפשר.
אנחנו מתלבטים לגבי מקום הלינה ומספר הכוכבים. חשבתי בהתחלה ללון באזור גולינג כשבוע ואז לאזור קירמל למשך 3-4 לילות נוספים על מנת לקצר טווחים? אבל – האם יש מה לעשות באזור קרימל בימים גשומים? האם יש מרחצאות/פארקי מים באזור גולינג/אבטנאו כי המרחצאות בתרמה אמדה נמצאים כ45 דקות נסיעה מגולינג?
בקיצור איך לדעתכם כדאי לחלק את הלינה?
-
באזור קרימל יש המון מה לעשות בימים גשומים. לא פחות מאשר באזורים אחרים של זלצבורגלנד.
יש בריכות מקורות, מוזיאונים, מכרות מערות ועיירות שאפשר לטייל בהן בימים גשומים.
אם יש לכם 10 ימים הייתי נשאר כל הטיול באותו מקום ולא מפצל. אולי לא תכסו את כל זלצבורגלנד, אבל לא לא תתקשו לארגן טיול מוצלח ומגוון. במיוחד כשאתם עם פעוט בגיל יחסית מאתגר לטיול, לפחות מהנסיון עם הבנים שלי.
לא הייתי מפצל רק בשביל אתר אחד. לא הייתי מתכנן כוכב קצת בגלל מזג האוויר הבלתי צפוי.
אם תארגנו כוכב של 3 ימים באזור קרימל וכולם יהיו גשומים זה יהיה מתסכל.
אנחנו טיילנו 10 ימים עם כוכב באזור קפרון באוגוסט.
-
10-11 לילות בזלצבורגלנד זה פרק זמן הגיוני גם לכוכב אחד וגם לשניים, כאשר מן הסתם יש יתרונות וחסרונות לכל בחירה.
כמו טלו, גם אני סבורה שכוכב בן 3 ימים שמיועד לאתר מרכזי אחד (מפלי קרימל) מהווה הימור קצת מסוכן מבחינת מזג האויר באוסטריה. אני חושבת שאם הייתי מפצלת כדי להכליל את קרימל הייתי כבר הולכת על איזור קפרון ומעניקה לו 4-5 לילות, גם במחיר של ניסעה קצת יותר ארוכה לקרימל יום אחד.
אנחנו בחרנו (אחרי התלבטות) באופציית הכוכב האחד (בפלכאו), ולמרות שלא היה לנו פעוט (גילאי הילדים נעו בין 10-16), נהננו מהנינוחות והנוחות של התמקמות בנקודה אחת. זה חוסך זמן והרבה “מינהלות” (צ’ק אין וצ’ק אאוט, אריזות ופריקות, הצטיידות ושינוע אוכל), ונותן הרגשה יותר ביתית.
זו גם שאלה של גישה – האם אתם מרגישים “חובה” לכסות אתרים מסויימים דווקא, או ששמים יותר דגש על מבנה רגוע ונוח של הטיול. קחו בחשבון שהאיזור הזה (כל איזור בזלצבורגלנד… האגמים, גולינג, פלכאו, קפרון ועוד) כל-כך מגוון ועשיר באתרי נוף מרהיבים, אטרקציות מרחצאות וכו’ שאפשר בכל אחד מהם לבנות טיול מצויין שמאזן בין כל הרצונות (תמיד אפשר לשלב יום או יומיים עם נסיעות קצת יותר ארוכות כמו למפלי קרימל – מקסימום למחרת מאזנים עם יום רגוע יותר).
-
קודם כל החלטה טובה להקדיש לזלצבורגלנד את הזמן הראוי ולא לנסות לדחוס גם את טירול שראויה לזמן משלה.
כמו קודמיי חושבת שאם עושים כוכב שני כדאי שהוא יהיה לפחות בן 5 ימים.
אנחנו בקיץ הקודם פיצלנו חופשה של שבועיים לשבוע בפלכאו ו-5 ימים באזור אוטנדורף/מיטרסיל וזה היה מאד נוח.
לגבי מרחצאות באזור – יש את הבריכות של מיטרסיל ושל צל אם זה שאמנם לא משתוות לתרמה אמדה אבל נחמדות. גם לבאד הופגשטיין זאת רק נסיעה של כשעה אז לא נורא.
אוטנדורף קרובה לכל האטרקציות של קפרון וממש מול הכביש לאגם הלבן וגם יש לה אגם חמוד עם משחקי מים לילדים. רק קצת “מתה” בלילות.
טיפ למקרה שתחליטו להישאר את כל הזמן בפלכאו ונפלתם על כמה ימי גשם רצופים – תבדקו מה מזג האוויר בקרינתיה ותסעו לשם לטיול יום. אנחנו עשינו את זה וזה היה אחד מהימים הכיפיים של הטיול.
מאחלת לכם הרבה הנאה באוסטריה המקסימה!!
-
אם נחליט על פיצול לינה אז נלון באזור גולינג ובאזור קפרון והלינה השניה תשרת , בין היתר, את ימי הטיול בגרוסקלנר, בקרחון עם המשחקי שלג, ומפלי קרימל ובאם מזג האוויר לא יהיה טוב אז באמת זה יהיה הפסד.
מצד שני גם 10 לילות בדירה אחת זה קצת מלחיץ כי אם הדירה לא לטעמנו אז נתקענו (במלון לפחות אפשר להחליף חדר...).
אני מתחיל להבין למה בסופו של דבר הרוב מחליט ללון בפלכאו.
תודה על ההתייחסות.
-
מציע לך לבדוק גם את העיירה סנקט יוהאן, שנמצאת בערך באמצע בין המקומות.
-
השיקולים ברורים לך לגמרי
הניידות של הלינה ממזערת סיכונים “ליפול” על לינה לא מוצלחת-אבל מחייבת למצוא שתי לינות מוצלחות (אגב- מעט ביקורת שמענו על מקומות לינה לא מוצלחים באוסטריה, יש להם הרכב די מנצח ובוודאי אם תקראו את הביקורות וחוות הדעת לפני שתזמינו)
הפיצול מאפשר פחות נסיעה.
אבל---אתם נתונים לגחמות מזג האוויר.
אתם צריכים לפרוק ולארוז (ועם תינוק בן שנה, ועוד שני ילדים צעירים-ממש לא כיף)ולהתמקם מחדש (כל אלו שואבי זמן טיול) מה עוד שיש לכם עוד לינת מינכן בסופו של טיול.
אבל מעבר לכך-
כל מקטע של הטיול-מטבע הדברים, לאור כמות הימים הקטנה שלו – יצור ביקור ב”אתרי חובה” ו”אטרקציות”
בעוד שאם נשארים לאורך זמן באותה נקודה גיאוגרפית (ובכוונה אני לא מגדירה אותה, אם זה אזור הספורט ,או גולינג או קפרון וכו...)- מאפשר יותר נינוחות,גמישות,החלפה בין ימים לפי שווקים,מזג אויר, וסתם דלקת קרום החשק של אותו הבוקר.
אבל כאמור- יש לכך גם מחירים.
זו בהחלט החלטה של כל משפחה על התעדוף שלה.