טיול לחו״ל הורים גרושים, האב הביולוגי מתגורר בחו״ל ללא אזרחות ישראלית
-
שלום רב,
אנחנו מתכננים טיול לאירופה בחגים הקרובים.
לאישתי יש ילדה קטינה מהנישואים הקודמים כאשר האב הביולוגי אינו אזרח ישראל ומתגורר במדינה אחרת.
כל אחד מאיתנו בעל שם משפחה שונה.
אני בשם משפחתי, אישתי בשם משפחתה והבת בשם משפחתו של האב הביולוגי שמתגורר בחו״ל.
בארץ לא הייתה לנו בעיה להוציא דרכון לילדה.
היה לנו אישור מהאב הביולוגי לקבל דרכון ישראלי והיה לנו אישור שלאם יש סמכות לקבוע דברים לגבי הילדה בשיטחה של מדינת ישראל (חתום נוטריון ואפוסטיל)
חשבנו לבקש מהאב הביולוגי לחתום לנו על תצהיר שהוא מאשר לבת שלו לטייל בעולם (ולציין שם מספרי זהות ולא מספרי דרכון - כי מספר הדרכון שלה ישתנה עוד מספר שנים)
אבל רוב הנוסחים שראינו נראה שיש צורך לציין את תאריך הטיול, מספר דרכון ולאן טסים.
(לא נראה לנו הגיוני כל כמה זמן לבקש שישלח אישור מחו״ל עם תאריך ויעד טיול שונה).
האם היה לכם מקרה דומה ומה הייתם עושים במקומנו?
החשש היחיד שיש לנו זה שבמדינת היעד יכולים לא להכניס אותנו.
נראה לכם שיספיק אישור נוטריוני מחו״ל שבו כתוב שהאב מאפשר לבת לנוע בחופשיות בעולם עם אימה הביולוגית?
האם חושב שיהיה חתום רק אצל נוטיון או גם עם אפוסטיל? (מדובר על אישור שנחתם בחו״ל)
תוגה לעונים מקווה שהייתי מספיק ברור.
-
מצטער לענות בצורה הזו, אבל אני חושב שהאדם הנכון במקרה זה הינו רק עורך דין המתמחה בנושאים הללו. כל אחד "כאן" , נחמד ככל שיהיה, ומנוסה ככל שיהיה, עלול לתת לכם תשובה לא מדוייקת במגרה הטוב ולא נכונה במקרה הגרוע, שעלולה לחרב לכם את הטיול, וגרוע מכך.
-
כן ברור לי שהתשובות כאן לא יהיו מדוייקות ואי אפשר לקבל תשובה חד משמעית. אבל הייתי שמח לשמוע אם היו מקרים דומים לאחרים?
או לפחות האם מישהו נדרש למסמכים של ההורה השני במדינה שביקר כאשר טס רק עם הילד בלי ההורה השני?
-
יש צורך באישור של שני ההורים הביולוגים, בשל חשש מסחר/חטיפת קטינים. בכל מקרה, עשה מה ש- imeshy, כתב לך- פנה לעו"ד, הוא כנראה מכיר את החורים והנהלים יותר ממגיבים אקראיים.
-
כמובן שאי אפשר לבנות על הנסיון שלי כי יתכן שיהיו מקרים אחרים
אבל אני:
- אם יחידנית וטסתי המון עם הילדים בלי שום אב או אישור אב ( כי אין אב ) ואף אחד לא שאל כלום בשום מדינה ( אבל יש להם אותו שם משפחה שלי )
- לקחתי איתי בלא מעט הזדמנויות את הבת של בן זוגי, היא לא הבת שלי וכמובן יש לה שם משפחה אחר משלי.
לקחתי איתי אישור אבל אף אחד בשום מקום ( לא בארץ ולא בחול ) לא שאל דבר