מחפש המלצה ליעד עם ילדים צעירים לפסח
-
שלום,
מחפש המלצה לפסח להרכב של זוג עם ילדים בגילאי (שנה וחצי, 5, 7.5)
מחפשים יעד לחמישה ימים - שבוע, לא חובה יעד עם רכב, גם עיר עם אטרקציות זה מעולה
תודה מראש
-
@alonstr6 לונדון היא עיר עם אטרקציות לכל הגילאים, טובה בכל עונה.
הולנד כעקרון היא יעד קלאסי למשפחה עם ילדים בגיל הזה, אבל אנחנו היינו בה בפסח לפני כמה שנים, שכמו השנה גם נפל על תחילת אפריל, ומזג האויר היה נורא (קר, גשום, אפור ומנשב) ופגם משמעותית בטיול, אז לא הייתי ממליצה עליה לעונה הזאת.
-
כל עיר גדולה תתן לך מענה .
-
אנחנו היינו בפסח לפני כמה שנים באגם גארדה עם הילדים. מזג אוויר היה נפלא, יש מספיק אטרקציות לילדים, אוכל שילדים אוהבים. על הדולומיטים ויתרנו, את הילדים זה ממש לא מעניין. ביקרנו יום אחד גם בונציה, הילדים שלנו עשו בעיות.
-
לדעתי טיול עירוני עם ילד בן שנה וחצי הוא בעייתי. האם בארץ אתם יכולים להסתובב איתו שעות בעיר? בתחב"צ? איך הוא במסעדות? חנויות? מוזיאונים? לדעתי טיול טבע ברכב עוקף הרבה מהקשיים האלו
-
תודה רבה לכולם! מבחינת ערים, אילו ערים מומלצות בעונה הזאת? הייתי מעדיף יעד עם טיסה יותר קצרה מאשר ללונדון, היינו בקיץ איתם בפריז והיה קצת קשה בטיסה... אגם גארדה מתאים בעונה הזאת? חשבתי שיותר קר שם מאשר בישראל.. לגבי טיולי טבע עם הרכב - איזה יעד מומלץ בעונה הזאת? ועם נסיעות של עד חצי שעה-שעה לכל מקום?
תודה רבה!
-
הדעה האישית שלי - עיר גדולה יותר טובה מטיול אוטו/טבע לעיר גדולה יש כמה יתרונות גדולים (לדעתי)
הרבה פחות רגישים למזג האויר. פסח זו עונה גבולים ברוב אירופה, ויש חשש למזג אויר לא נעים. בעיר - אם קר או יורד גשם - נכנסים למכסה. אם מזג האויר משתנה במהלך היום - קל להיות גמישים עם התוכנית ולקפוץ למקום אחר. טיול טבע/אוטו מאופיין בהרבה שעות בחוץ
גמישות - טיול עירוני מטבעו מורכב מהמון חלקים קטנים. יש אולי 2 אתרים מרכזיים ביום, אבל בעצם רוב הזמן מוקדש לשיטוט ברחובות, והמון אטרקציות קטנות. אז אם משהו פחות מתאים לנו, או שאחד הילדים פתאום עייף או עצבני, נורא קל לשנות את התוכנית לזרום לכיוון אחר. לא מדובר על אוטו שעכשיו צריך להתחי לנסוע למקום אחר (ואולי שוב חניה). לא מדובר על אטרקציה יקרה יחסית לחצי יום ש"חבל" לצאת באמצע.
גמישות באוכל - דווקא בגלל שילדים נוטים להיות בעייתיים באוכל, העיר מציע המון אפשרויות קולינריות. החל ממסעדות טובות, דרך אוכל רחוב, וכלה בפיקניק מאולתר מהסופר על הספסל בגינה הציבורית. מחוץ לעיר יש או את המזנון המוגבל של המקום, או אוכל שהבאנו איתנו (טרחנו להכין ולסחוב)
אבל - כדי להנות מטיול עירוני עם ילדים, ועם ילדים קטנים צריך להיות בראש הנכון. לא לבנות על מסעדת מישלין, לא על אופרה או בכלל בילוי בערב. למעשה שום דבר שצריך בשבילו להתלבש יפה. להשאיר זמן לחצי בגינה ציבורית לשיחרור אנרגיה (אם מזג האויר מאפשר). מעט חנויות בגדים והבה חנויות צעצועים ותיירים וכו'.
איזו עיר - מה שנוח לכם, ובעיקר מה שיש טיסה שמתאימה לכם (תאריכים, שעות, מחיר, משך). ב-5 ימים אפשר להנות בכל עיר גדולה. לא חייב להיות עיר ענקית כמו לונדון. למשל עם גילאים רק טיפה יותר גדולים היינו שבוע בבודפשט. אבל באמת שכל עיר יכולה להיות טובה. תמצאו דיל טיסה טוב ולכו על זה. בכל עיר גדולה (כמעט) תמצאו: מרכז עתיק/היסטורי/תיירותי להסתובב בו מוזיאון מדע שמשמש גם גימבורי כלי תחבורה מעניינים רכבת תחתית, רכבל, וכדומה) נהר ואפשרות לשייט כזה או אחר בו חנויות תיירים וצעצועים מגדל תצפית / פעמונים כזה או אחר אטרקציה מיוחדת של העיר הזו ועוד
-
אני דווקא מציע מקום עם לונה פארק גדול למשל פארק אירופה או כל מקום אחר שאפשר לבלות גם יומיים כמו כלום. יש גם הופעות וכייפי. עיר זה אם אתם מתחברים לעיר ושיטוט בעיר ולראות נניח מוזיאון שעווה או מוזיאון אחרץ לא כולם מתחברים לזה אבל חלק ממש כן.
-
אנחנו היינו בפסח 2016. הסתובבנו עם טישירטים, ילדים אפילו נכנסו לבריכה חיצונית לא מחוממת (לי זה היה קר).
אפרופו לונהפרקים גדולים, בגארדה יש 2 כאלה - גארדלנד המפורסם ומובילנד. גם מובילנד הוא פרק מצוין. לדעתי בתקופה הזאת פתוח רק בסופי שבוע.
אם רוצים עיר, אז יש את ורונה ממש שם, ואנחנו לקחנו יום שלם כולל לינה בונציה. השוס של ונציה מבחינת הילדים שלי היו היונים - הם אוכלים מהידיים.