סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"ם
-
יצאנו "לסגור את העונה ולכבות את האור" באלפצי"ם
הטיסה הוזמנה כמה חודשים מראש טיסה סדירה של אל-על לז'נבה וחזרה ממרסי סה"כ 8 ימים מלאים של טיול
חומר על אזור הטיול אספתי מכל החברים שטיילו באזור ועל כך תודה רבה להם על הסיכומים (שמוליק, דבורה, טובה, ריבקה, יסמין, לימור, נילי, ויורם)
השקעתי הרבה זמן כדי למיין את החומר, להוציא את הדברים הרלוונטיים (לפי אתרים), למצוא מקומות שעוד לא כתבו עליהם ולתכנן מסלול שהדגש בו על נופים והרבה נופים.
עם תחילת התכנון קפץ לעיניי כביש אחד שהוזכר עוד ועוד - והוא כביש D902 המכונה גם "דרך האלפים הגבוהים".
החלטתי שכביש זה יהיה שלד המסלול וממנו נפנה לאתרים שנמצאים בסביבה כראות עיניינו.
למי שלא שמע או ידע כביש D902 מוביל מאגם ז'נבה ועד חופי הים התיכון דרך כל מעברי ההרים הגבוהים באלפים.
הרבה מהמטיילים עשו טיולי כוכב כאשר הבסיס הוא באזור “אנסי” או באזור “שמוני”.
אך כמו שאמרו לנו בעבר “אנחנו לא כמו כולם” והחלטנו לעשות טיול מתגלגל, זאת לא עונת הטיולים, אין לחץ על מקומות הלינה, ואין מה לדאוג.
את א.ד.מ. (המונט בלאן) הורדנו מהרשימה, היינו כבר למעלה בטיול אחר לפני כמה שנים (עשינו גיחה מיוחדת משוויץ), אבל באזור סביבו יש עוד כמה דברים לראות.
בקשר למזג האוויר – הכל נתון בחסדי שמיים ואנחנו מקווים לטוב, חודשים ספטמבר אוקטובר פחות גשומים מחודש אוגוסט.
מפה מנייר (ציוד חובה) – יש
טאבלט עם מפת גוגל אוף ליין – יש
דפים עם ריכוז האתרים – יש
אז קדימה נצא לדרך.

-
ועכשיו לסיפור הטיול
היום הראשון
נחתנו בז'נבה עם טיסת אל-על בשעת הבוקר ולאחר בירבור קצר מצאנו את הצד הצרפתי ודוכני השכרת הרכב.
בשעה 11:00 יצאנו מש"ת לכיוון העיר ז'נבה, חצינו אותה לאורך שפת האגם, המשכנו לכיוון צפון מזרח ליד האגם, חצינו את הגבול לכיוון צרפת ועצרנו לארוחה קלה (צריך לטעום בגט צרפתי). המשכנו עד לכביש D902 שאליו נכנסנו מכיוון צפון. היעד:- Gorges du pont du diable.

-
בוקר טוב צביקה
עקבתי אחריך בזמן אמת בפייס אבל אין כמו סיפור הטיול.
ממתינה בכיף להמשך למרות שעשיתי את המסלול הזה לא כולו. וגם את דרך נפוחיאון עברתי בטיול אחר. יכולה לאמר ששתי הדרכים יפות.
ממתינה להמשך.
רחל לבון
-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םGorges du pont du diable
את הסיור בקניון התחלנו בשעה 14:00 (אין אפשרות להיכנס לקניון ללא מדריך) הסיור קצר כ-45 דקות + 15 דקות עליה חזרה לכביש.
יש ירידה ארוכה עד הכניסה לקניון (שצריך לעלות אחר כך חזרה)
ובקנין עצמו יש מדרגות רבות לאורך כל המסלול.

-
צביקה,
עונג שבת אמיתי לקרוא שוב על האלפים הצרפתיים המקסימים ולהזכר בערגה.
אז ברור שאני עוקב באדיקות.
שמוליק
-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םעכשיו פנינו מועדות לכיוון אגם מונטריונד (Montriond Lake), 20 דקות נסיעה ואנחנו בחניה על שפת האגם. אין הרבה אנשים בסביבה (יום חמישי, אמצע השבוע, לא בעונה) הקפנו את האגם ברגל (שעה הליכה נינוחה) והמשכנו בדרכנו.

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םאנחנו עולים עכשיו לכיוון Col de la Joux Verte בדרך למעבר ההרים אנחנו עוצרים לסיבוב קצר בכפר Lindarets, המכונה גם "כפר העיזים" וזאת משום העיזים הרבות המסתובבות על הכביש הראשי וברחובות הכפר הקטן, קנינו במקום פעמון שהצטרף לאוסף שיש לנו בבית, והמשכנו לכיוון מעבר ההרים.

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םעברנו את מעבר ההרים Col de la Joux Verte והתחלנו לרדת בנסיעה דרך נוף מהמם, לכיוון העיר חצינו את העיר .Morzineועשינו גיחה קצרה לראות אגם קטן נוסף (Lac des Mines d'Or). המשכנו לכיוון סמונס (ensSamo),
ולכיוון המלון שהזמנו מראש ב- Morillon
(Vacanceole - Residence Grand Massif).
למלון הגענו ב-18:20 וכאן מסתיים יומנו הראשון (כמובן שיותר מאוחר יצאנו גם לאכול ארוחת ערב טובה).

-
עונג לי לראות אותכם רחל ושמוליק יושבים בשורה הראשונה
(בלהט הכתיבה לא שמתי לב שהצטרפתם)
-
צביקה
ברוכים השבים,
עוקבת בעניין רב
אל תחסוך בפרטים..
התמונות נהדרות!
תודה על השיתוף וההשקעה
אחכה להמשך..
-
איזה כיף! אני מתה על הטיולים שלכם. הטיול הספונטני המתגלגל לאוסטריה בשנה שעברה עשה לי כזה חשק, שבסוף נסענו לשם שוב השנה, אבל לטיול כוכב, כמובן, כי זה היה בשיא הקיץ.
אשמח אם תכליל בסיפור הטיול גם התייחסות לנושא הלינות. האם הזמנתם מראש או באופן ספונטני, ואם היו בעיות וכו’.הטיול המתגלגל לאלפים הצרפתיים מזכיר לי טיול שעשינו כזוג לפני המון שנים מז’נבה לז’נבה דרך אנסי והאלפים הצרפתיים, פרובאנס, הריביירה, ובחזרה לשאמוני ולז’נבה. לחזור ממרסיי זה רעיון נחמד. אין קנס על החזרת הרכב במקום אחר?
ד.א. התמונות נהדרות, ומופיעות הפעם בלי שום בעיה.
-
צביקה,
איזה כיייף שהתחלת לספר

גם אני תופס לי מקום בשורה הראשונה...
התמונות נהדרות

רובי
-
ברוכים המצטרפים
לי, רובי ופסגות מושלגות
בקשר לשאלות
לינה – הזמנו רק את הלילה הראשון מהארץ
שאר הלילות “התגלגלנו” בהתאם למסלול
-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םהיום הראשון הסתיים בהצלחה מרובה
גם המסלול
גם מזג האוויר
וגם המלון
היו מוצלחים מאד. את המלון הראשון הזמנו מהארץ באזור סמונס כי ידענו שיש הרבה מה לראות בסביבה ולא ידענו איך נתנהל מבחינת הזמנים והחושך המוקדם,
התברר שצדקנו בבחירה ולמלון הגענו עייפים לאחר לילה כמעט לבן (ארוע של חברים ערב לפני הטיסה שלא יכולנו לברוח ממנו).
היום השני
היום התחיל ביקיצה טבעית.
08:30 יוצאים מהמלון בחוץ 8 מעלות, הכיוון - פרסת המפלים - הקירקס הקרחוני Sixt-Fer-a-Cheval
חצי שעה נסיעה ואנחנו בחניה, מסביב הכל ריק, אין אנשים ואין את מי לשאול (כבר אמרנו לא העונה).
בתחילת הדרך אנחנו פוגשים קבוצה של תלמידי בית ספר צעירים שמקבלים הסבר על המקום.
עוקפים אותם הממשיכים בחיפוש תחילת המסלול.

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םמוצאים את התחלת השביל, השלטים הקבועים עם המפות מראים לנו את הכיוון (ליתר ביטחון מצלמים את השלט שתהיה לנו מפה לדרך) ויוצאים לדרך. הרבה כתבו על כיוונים - ימינה ושמאלה, לפני הגשר ואחריו, אנחנו עשינו את המסלול נגד כיוון השעון (לקחנו את השביל הימני והלכנו לארכו), כל המסלול התבצע לאורך הנחל.
בתחילה על המסלול הירוק ובהמשך על המסלול האדום, וחזרה בצידו השמאלי של הנחל אדום וירוק בהתאמה עד לחניה. אחת הסיבות היתה כיווני השמש לצילום.
בהמשך תחילת הדרך פגשנו כיתה נוספת של תלמידים, ליד אגם קטן, שעשו ניסויים ביצירת חשמל מאנרגיה של מים זורמים.

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םהעונה סתיו אין הרבה מים אבל המסלול מדהים, בדרך גם פגשנו רועה עיזים שאוסף את העדר ומקפל את המכלאות (מרשת פלסטיק) לקראת מעבר למקום אחר ועונת החורף המתקרבת. סה"כ המסלול לא קשה, ראינו גם מפלי מים עברנו בגשרים שחוצים את הנחל וסיימנו בחניה לאחר 3.5 שעות שהיו מהנות מאד.

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םעוד מספר תמונות מהמקום

-
גם מקומי לא נפקד..
אוהבת מאד את האיזור ואשמח לקרוא על מקומות שעדיין לא בקרנו בהם בלי לוותר לך על התמונות הנהדרות -
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םהמשכנו בנסיעה קצרה של 20 דקות למפל יפה בשם Cascade du Rouget המכונה גם מלכת האלפים (12:50 השמש מול העינים בדיוק מעל המפל).
העליה למפל מכיוון הכפר SIX ועליו גם חזרנו בסיום הביקור במפל. מצאנו מסעדה נחמדה אכלנו, שתינו, נחנו והמשכנו בדרכנו.

-
אחרון חביב ומיוחד !!!
סיפור מקסים

אני נהנית ממנו מאוד ומהתמונות הנהדרות.
איזה כיף שיש עוד אפל”צ להסניף….
תמשיך כבודו