מחפש רעיון לטרק בצפון הודו או נפאל [מוסטנג?] ביולי
-
מחפש טרק בנפאל או בצפון הודו בחודש יולי שהוא לא קל מדי [לא "ביבי טרק" של לאדאק. א.כי כבר עשיתי ובעיקר ב.כי אני מחפש משהו יותר מרגש...] אבל ישנים בכפרים ולא באוהלים כמו לה-מנאלי או פין-פרווטי. יש משהו כזה ביולי או שהגזמתי? מבחינתי גם ארונצ'ל או אוטראנצ'ל יכול להתאים- העיקר שיהיה נוף של ההימליה ולישון בלילה בחדרים [גם אם זה חדר הכי בייסיק ובלי פסיליטיז בכלל]. מישהו? משהו? רעיון? קרחון פינדרי לדוגמא אני חושב שזו לא העונה בכלל וחושש מהמונסונים- נכון? מישהו? משהו אחר?
אולי נפאל? איזור מוסטנג? כי כל השאר אני יודע שבמונסון ואין מצב
-
אם אתה מחפש לינה בהומסטייס ולא באוהלים אז הטרק הקלאסי בלדאק זה מארקה וואלי טרק יפה מאוד ומגוון. אפשר ״למצוא״עוד טרקים קצרים מבוססי כפרים פחות מפורסמים בלדאק. נדמה לי שצביקה עשה כאלו טרקים להסתגלות ובטח יוכל לפרט. יש גם טרק כפרים קצר נחמד ופחות דרמטי בספיטי. אוהלים מוסיפים אין ספור אפשרויות אבל זו התארגנות אחרת לגמרי.
-
תודה! מה הטרק כפרים בספיטי? אפשר להאריך אותו? כי בלאדאק כבר הייתי 4 קייצים במהלך החיים...
-
משהו שאני אוהב להמליץ עליו בנפאל אחרי הטרק האחרון שלי - המקטע בין לוקלה (או לחלופין סולארי/פאלפו) לטומלינגטאר. טרק לא גבוה, ולא תלוי דרכים שיכולות להפגע ממונסונים (אפשר להגיע בטיסה לנקודת ההתחלה וביום), ובגלל מיעוט תיירים שעושים אותו גם התשתיות מאוד בסיסיות
-
את טרק הכפרים בספיטי ניתן להתחיל בקי גומפה או בקיבר ולסיים בדנקאר גומפה. הטרק עובר בכפרים gette, טשיגונג, לנגזה, קומיק, דמול, ללונג, חלקו בשבילים וחלקו בדרכי עפר מעוטות תנועה. יש הומסטייס בכל הכפרים, והם גם נגישים ברכב, כך שניתן להתחיל או לסיים בכל אחד מהם (אנחנו למשל התחלנו בקומיק וסיימנו בדנקאר).
בלדאק ניתן לחבר את טרק מארקה לטרק מצ'ילינג להינג'ו, ומשם להמשיך לפאדום ולדרצ'ה, טרק ארוך על בסיס לינה בכפרים. החלק שבין הינג'ו לדרצ'ה כבר הפך בחלקים גדולים לדרכי עפר. כתבתי על טרקים בלדאק כאן.
אוטרנצ'אל וגם ארונצ'אל גשומות מאוד ביולי.
בנפאל, בנוסף למוסטאנג שהזכרת, אפשר ביולי לטרק באזור דולפו, הסמוך למוסטנג ממערב, בכמה מסלולים אפשריים, חלקם דורשים פרמיט יקר (בדומה למוסטנג) וחלקם לא. כתבתי על טרקים בדולפו כאן.