התייעצות - שבוע בצפון מדינת ניו יורק במאי
-
היי לכולם,
חוזרת שוב להתייעץ בפורום הכי איכותי :).
מתכננת לטוס לבד לארה״ב לצד המזרחי בערך לשבועיים אחרי פסח. תאריכים לא סופיים 25.4- 9.5.
זה יהיה הביקור הרביעי שלי באזור ועד עכשיו לא הייתי במפלי הניאגרה, אז המטרה הפעם זה ביקור במפלים וגם צפייה בפריחות הדובדבן והטוליפים שמתרחשות פחות או יותר בזמן הזה.
אלון אצל חברים בניו ג’רזי רוב הזמן, אבל אקדיש שבוע כמעט מלא (30.4-5.5) לעלות לצפון מדינת ניו יורק לאזור המפלים ולחזור לניו ג’רזי (ראשון עד חצי משישי כי אני שומרת שבת).
בתור התחלה יש לי כמה שאלות כלליות:
- תמיד טסתי עם אל על והחוויה שלי הייתה חיובית, אבל יונייטד מציעים מחיר נמוך יותר ב600 ש"ח ולכן מתלבטת. קראתי שהאוכל שלהם על הפנים ויש הרבה ביטולים. מה דעתכם?
- בנוגע למפלי הניאגרה - האם אפשר להסתפק בצד האמריקאי או שממש לא כדאי לוותר על הצד הקנדי? שואלת כי זה נראה לי קצת מורכב וחוששת להסתבך לבד - מעבר הגבול, צריך ויזה לקנדה? אפשר לשלם שם בדולרים אמריקאים או שאצטרך גם כסף קנדי? וכמה זמן צריך להקדיש למפלים יום אחד מספיק או שצריך יומיים? על פי זה יבנה המסלול..
- שבוע הטיול למפלים כולל את ה-1 במאי. האם זה משפיע מבחינה מסוימת - פקקים, תפוסה בבתי מלון, עומס באתרים?
מעבר לשאלות אשמח ממש לעצות בבניית המסלול. חשבתי לפצל את הנסיעה הלוך ליומיים, יומיים באזור המפלים (יום אחד באמריקאי ויום אחד בקנדי אם לא כדאי לוותר על הקנדי) ואז עוד יום וחצי לחזרה לניו ג’רזי. חשבתי על אזור אגמי האצבעות - איתיקה, ווטקינס גלן… אבל ראיתי שפע של שמורות ומפלים שם ודי איבדתי את עצמי. באופן כללי די פתוחה להצעות ואשמח לשמוע מכם.
אגב, גם הצעות לגיחות יומיות מניו ג’רזי לראות פריחות, מפלים וכו׳.. יתקבלו בברכה. כמובן אקצה יומיים שלושה למנהטן והפריחות בפארקים ששם.
תודה רבה!
אורטל.
-
@ortaliy22 הי אורטל,
מפלי הניאגרה: כדאי לבקר בשני הצדדים, גם האמריקאי וגם הקנדי אם הגעת כבר עד שם - זה לא מסובך בכלל.
ניתן לשלם גם בדולרים אמריקאים - רק תכיני הרבה מהם כי הכל שם יקר בצורה מוגזמת...
מומלץ לעשות את השיט ואת מערת הרוחות מהצד האמריקאי (את השיט אפשר לעשות גם מהצד הקנדי, אבל עדיף בעיני לעשות את שניהם בזה אחר זה, את עוברת ביניהם בהליכה).
יום אחד מספיק לגמרי - את יכולה להגיע בשעות הבוקר המאוחרות, לעשות את שני הדברים שציינתי בצד האמריקאי (אפשר לחנות ב"אי העיזים"), לטייל קצת ולעבור לצד הקנדי ה"תוסס" יותר. בערב אפשר ללכת לקליפורד היל, לישון באחד המלונות (לשיקולך אם נדרש למכור כליה כדי לישון בחדר באחד המלונות הקרובים למפלים, למשל הילטון - שיש לו נוף למפלים המוארים יפה בלילה - אנחנו עשינו את זה ובדיעבד אני לא בטוחה שזאת היתה בחירה מוצדקת).
ולמחרת בבוקר להמשיך ל-Niagara on the Lakes או לעשות את דרכך חזרה.
איזור אגמי האצבעות מומלץ בחום רב, שמורת ווטקינס גלן מהממת, אית'קה מפלי טוגנהוק ועוד. אם את בעניין יש מלא כרמים ויקבים שאפשר לעשות בהם סיורים בדרך בין אגמי האצבעות לניאגרה.
תהני!
-
יש לי שתי מחשבות כלליות בנוגע למה ששאלת:
- בהסתכלות שלי, אין שום אוכל של מטוסים שאני מוכנה לשלם עליו 600₪. זה סכום שאני מוכנה לשלם על אוכל רק במקרים די קיצוניים, ואז אני אצפה לארוחה חוויתית ובלתי נשכחת. אוכל של טיסה בשבילי הוא לא כזה. אני לא יודעת להגיד אם באמת באל על יש אוכל טוב יותר מאשר ביונייטד, אבל כן יודעת שאני לא הייתי משלמת עוד 600₪ בשביל זה. ב-50₪ את יכולה לקנות סנדוויץ׳ מושקע בבית קפה טוב ולהביא אותו איתך לטיסה. בחיפוש זריז, לא מצאתי משהו על זה שבמצב רגיל (לא מלחמה ולא מגיפה) יונייטד מבטלת טיסות יותר מאשר חברות אחרות. אם המסלול דומה והשעות דומות, או לפחות, מספיק נוחות לך, אני הייתי הולכת על האפשרות הזולה יותר.
- את יכולה להשתמש בקנדה בכרטיס אשראי, ואז את לא צריכה לדאוג למטבע נוסף. אמנם טרם הייתי, אבל אני בטוחה שעל דברים גדולים כמו אטרקציות ומסעדות אפשר לשלם באשראי (בהנחה שמלון בכלל מוזמן מראש). פשוט משהו שאולי נראה כמו עוד פרט בלוגיסטיקה שצריך להתעסק בו, אבל בפועל ההתעסקות הזו יכולה להיות ממש מינימלית.
-
תודה לכן יונה ושקד על התשובות, עזרתן מאוד!
-
הי אורטל
ברוכה השבה !
במסגרת ימי המסלול הרכוב כדאי להתחבר להמלצה של יונה וקשת באשר לזמן שיוקדש לניאגרה.
מוכן כמובן להציע חלוקה לימים ויעדים כולל מיפוי לבחינת היתכנות מצידך.
אפשר לקבל נקודת יציאה מניו ג'רזי?
אכן החלק המירבי של המסלול הרכוב יכלול מפלים מלוא החופן-
החל ממפלי הפוקונו מאונטיין בצד של פנסילבניה בגבול עם ניו ג'רסי >>פארקי המדינה באצבעות קודם
איתקה בתוכה ובקרבתה>>ווטקינס גלן>>ניאגרה>>בדרך חזרה לצ'וורט סטייט פארק .
אגב את שרשרת מפלי הפוקונו אפשר לגיחה יומית מהבסיס שלך.
בעבר הרחוק ישראלית תושבת האצבעות רשמה עבורנו פירוט מדהים על אפשרויות באיתקה רבתי
מוני
-
היי מוני, תודה רבה! כיף לשוב. בהחלט לקחתי לתשומת ליבי את ההמלצות הנפלאות של יונה וקשת.
הבסיס בניו ג’רזי הוא באיסט וינדזור - טווין ריברס. אשמח מאוד לשמוע את המלצתך לימים. אוהבת מאוד מפלים, אגמים וכל מה שקשור בטבע

אקרא גם את הקישור ששלחת.
-
את שוכרת אוטו לכל התקופה? בונה על הרכב של המשפחה? כי הייתי שוקל בחום לטוס כיוון אחד לניאגרה. מניו ארק לבאופולו, או מבאפולו לניו ארק. צריך לבחון עלויות מדוייקות, כולל הגעה מהבית של המשפחה לשדה (או להיפך), השכרת רכב חד כיוונית, ודברים אחרים. אבל מחיר הטיסה לבד ינוע על הציר של 75-150 דולר. למשפחה וכדומה זה יקר, אבל לאדם יחיד זה יותר זול מיום נסיעה שכולל השכרת רכב ולינה.
בהחלט יש מה לעשות בדרך. המון מה לעשות. למשל באגמי האצבעות ולא רק. הבעיה היא שהדרך עדיין כוללת המון קילומטרים על הכבישים הראשיים. גוגל מעריך את הנסיעה עד באפולו ב-7 שעות לא כולל שום סטיות ועצירות. אם תבחרי לטוס, תוכלי לחסוך חלק ניכר מהזמן הזה. וזה לא רז זמן. כידוע נהיגה, בטח לבד באוטו זה דבר מתיש למדי, ונהיגה ארוכה משפיעה גם על שאר היום.
אז למשל לטוס מבאופולו חזרה לניו ארק ביום שישי ב 12:30 (השכמה בנחת ואולי גם להספיק לראות עוד משהו). נחיתה בניו ארק ב-14:00 ומספיקים להגיע עם הרבה ספייר לפני כניסת שבת. אפשר גם לטוס הלוך ביום ראשון ב-10 בבוקר (אין פקקים בדרך ניו ארק ביום ראשון, ואולי גם המשפחה יכולה להקפיץ אותך). ב-11:30 כבר נוחתים. השכרת רכב ויציאה לדרך. ב-13:00 את כבר חונה ליד מערת הרוחות. את לא עייפה ולא בג'טלג ולכן היום יכול להיות יעיל. ואז ביום שני בבוקר את כבר יכולה להתחיל לנסוע חזרה,נסיעה נינוחה עם המון עצירות, כי יש לך 4 וחצי ימים מלאים. תוכלי למשל להתמקם באצבעות ל2 ו-3 לילות אם תרצי.
מתחבר מאד לדבריה של שקד - שום ארוחה לא שווה 600 שקל. אם את שומרת כשרות אז אכן לאלעל יש יתרון כי כל האוכל כשר ולא רק מנה אחת שהזמנת מראש. באופן אישי אני גם ככה טס עם ערימת חטיפים וכריך אישי, כי בלי כשר להאם יש אוכל בטיסה והאם הוא טעים, נוח לי לאכול בשעות שאני רוצה וער ולא להיות תלוי בחסדי הצוות. בלי קשר לארוחה, אני יודע שאלעל עושים מאמץ לשפר את התדמית שלהם, ואין לי נתונים עדכניים, אבל לפחות בזמנו הם הוזכרו פה בפורום כפחות אמינים מיונייטד
אגב, יתכן ששילוב הטיסה מניו ארק לבאפולו (או הפוך) עם הכרטיס הבינלאומי יוזיל טיפה, אבל לא בהכרח. שווה להתעניין.
דולר קנדי - כמעט בכל מקום אני משלם באשראי, כך שלא נראה לי שדולר קנדי זו בעיה. למעשה מזומן צריך בעיקר לטיפים לסוגיהם (וגם את אלה בחלקם אפשר לתת באשראי). ואם תשאירי טיפ בדולר אמריקאי לא נראה לי שתהיה בעיה. בייחוד אם פשוט תוסיפי 10%. אני בטוח שהקנדים רגילים לתיירים אמריקאים שחושבים שדולר אמריקאי זה המטבע היחיד בעולם...
זמן בניאגרה - המקובל לאמר זה כ-20 שעות. כלומר יום כמעט מלא פלוס לינה. זה יכול להיות מאחה"צ עד הבוקר המאוחר, מהצהריים עד בוקר מוקדם או כל צירוף אחר. אבל באמת ש-20 שעות זה סתם כלל אצבע. בהחלט אפשר לטייל בניאגרה ובאיזור גם יותר. בגדול אטרקציות כמו מערת הרוחות או שייט לוקחות כשעתיים ברוטו (לא כולל מעברי גבול, כן כולל תורים). האם תבחרי לעשות אחת או יותר זו בחירה שלך. בכל מקרה אני מצרף מדריך ישן שכתבתי לניאגרה. ברובו עדיין רלוונטי ויכול לעזור לעשות קצת סדר https://community.lametayel.co.il/topic/122510/
-
היי אנשיםטובים, תודה על התגובה המושקעת! כתבת הרבה נקודות ששווה לחשוב עליהם. בעקרון חשבתי לשכור רכב לכל התקופה כבר משדה התעופה בניוארק כי אני אוהבת להיות ניידת ולא תלויה, במיוחד מהסיבה שאני מתארחת אצל החברים וזה לא בדיוק אזור מרכזי ונגיש. כך עשיתי גם בביקורים הקודמים למרות שהם הציעו להסיע אותי כשאצטרך, פשוט כי אני אוהבת לנהל לעצמי את הזמן ולא רוצה גם להפריע ללוז שלהם.
גם אני הסכמתי עם שקד, התובנות שלה נכונות בהחלט, לצערי הדיל הזה כבר לא מופיע ביונטייד, אך אמשיך לחפש סביב התאריכים האלו (היתרון שהפעם אני די גמישה בתאריכים).
תודה רבה גם על ההבהרות לגבי אזור הניאגרה!
-
במידה ואת משתמשת ברכב מרגע הנחיתה בניו יורק/ניו ג'רסי
הצעה לחלוקה -
יום א'
איסט וינדזור/טווין ריוורס - איתקה (נחוצה יציאה סבירה בבוקר)
https://goo.gl/maps/2bZJGH8wUy3W64gx8
לנסות סיור אזור קורנל כולל 2 אתרי זרימה באיתקה עצמה מפל איתקה ithaca falls ,ומפל הקומות המרשים בלב הקמפוסים triphammer falls-
https://goo.gl/maps/uszL9N5Csc4DeQ7FA
לברר במלון או בכל כתובת אחרת אם לקראת מחר יום ב' המסלול המדורג בשמורת ווטקיס גלן הוכשר לטרייל
יום ב'
יום נוסף אצבעות,עם אפשרויות לפרקי מדינה רוברט טרמן, ולדעתי רק תצפית מהחניה על המפל התחתון בבטרמילק סטייט פארק,, מפל טגאנוק, וקפיצה לווטקינס גלן במידה והמסלול המדורג הוכשר.
יום ג'
הגעה בדרך המהירה לניאגרה-
https://goo.gl/maps/Vpf4v4H6i5qxTCJL9
יום ד'
השלמות במפלי הניאגרה>>חזרה למדינת ניו יורק דרך ביקור במיגזר הדרומי של לצ'וורט פארק על פי הצעת המיפוי המצורף
https://goo.gl/maps/2bYMSn6m76ewZwn99 היכן ללון ?מציע אחת משתי הנקודות האחרונות במיפוי?
אני מגדיל את נקודות הביקור במיגזר הדרומי(ואני מדגיש להיכנס לפארק הזה מצד מערב ולא להתפתות להיכנס בשער הצפוני) של לצ'וורט פארק-https://goo.gl/maps/jtySCnd1wejJm7eaA
יום ה'
חזרה לניו ג'רסי , מציע לגוון ולחזור דרך כביש 6 ו 476 בפנסילבניה-
https://goo.gl/maps/MUTMzNUAbvJqCH1y8
מוני
-
תודה לך מוני היקר על ההשקעה במיפוי! מאמצת את כל הנקודות שרשמת.
אשמח רק לשתי הבהרות:
- מהו המסלול המדורג בווטקינס גלן?
- אני חשבתי להיכנס ללצ'וורט פארק מהחלק הצפוני ולנסוע לכל אורך הכביש לדרום, אך רואה שהדגשת להיכנס דווקא מהדרום ולא להתפתות לצפון. מדוע?
בנוסף, יש לך המלצות לנקודות עניין בהרי הפוקונו? אעשה זאת בגיחה ליום טיול מניו ג'רזי.
-
אתחיל מלצ'וורט פארק
ראשית ההמלצה שלי בנסיעה מהניאגרה אל הפארק ,להיכנס דרך הנקודה castile אל השער המערבי (ולא הדרומי כפי שרשמת)
מהשער הדרומי (שער portagville) יוצאים מהפארק.
אני מגדיל שוב את הנקודות הדרומיות העיקריות והמספקות לגבי הפארק הזה ואין צורך למדוד את כל הפארק לאורכו מהכניסה הצפונית
הנה הנקודות החשובות-https://goo.gl/maps/3CJENrxdWMVck86FA
לא מזמן קיבלתי חיזוק לטענה הזאת שלי מבלוגרית שהתייחסה לנושא לצ'וורט פארק גם היא כתבה שמיותר למדוד את כל כביש פארק
אנסה לאתר את הפוסט שלה.
אבל אורטל כמובן את היא זאת שתחליטי מה לעשות בפועל למדתי זאת מההחלטות שלך בשלכת של ניו אינגלנד
לגבי גיחת יום לפוקונו מאונטיין שם ה- delawer water gap ,חשבתי שמיקומך בניו ג'רסי יהיה צפונה יותר אבל מסתבר שלא ,כך שתחשבי אם מסלול באורך זמן רק הגה ממופה כזה יכול להיות רלוונטי-https://goo.gl/maps/of556MGVCGFE4s1y6
לפני שאת מחליטה אם לצאת לפוקונו לברר אם הבושקיל פולס פתוח למבקרים, אם לא הייתי מוותר שכן יהיו לך מספיק זרימות במערב מדינת ניו יורק בטיול לניאגרה
אורטל
תראי הפוקונו מאונטיין נקרא המחוז בקטע הזה של פנסילבניה שנמצא על משולש הגבולות
עם ניו ג'רסי, מדינת ניו יורק ובשטחה של פנסילבניה, הבושקיל פולס שזה פארק הדגל של האזור
והם אפילו מכנים אותו "הניאגרה של פנסילבניה"
מדובר על פארק זרימה כשהמפל העיקרי נופל מגובה 30 מטר וכאשר מצב הזרימה שלו בשיא הוא מרשים
אנחנו היינו בסוף ספטמבר והוא היה זרזיף אבל בתאריך שלך
בטוח הוא במיטבו אבל בנוסף לו חילקו ל-4 מסלולי הליכה באורכי זמן שונים , הרוב על דק מעץ בעיקר אלו הקצרים.
https://www.visitbushkillfalls.com/
ואלו הם המסלולים נתונים בצבע –https://www.visitbushkillfalls.com/things-to-do/trails/
ראיתי שהאתר הראשון לא זמין אז הנה תמונות להתרשם
לגבי דינגמן פולס ורימונדסקיל פולס מדובר על זמנים קצרים של ביקור בהם .
המסלול המדורג בווטקינס גלן הוא בשיפוע כך שרוב המטיילים בוחרים לעשות אותו בעליה על מנת לקבל את הפרספקטיבה הנכונה אם כי יש כאלה
שעל מנת להקל עושים את המסלול בירידה מהשער העליון ,חושב אורטל שתגיעי בעליה רק עד השביל האינדיאני ותרדי חזרה לאורכו הלא מדורג חזרה לכניסה התחתונה, הרבה עושים זאת כי החלק העליון פחות מרתק.
מוני
-
שבוע טוב מוני,
- לצ'וורט פארק - לאחר בדיקה במפה מסכימה איתך לגמרי שאלו הנקודות המעניינות ואין צורך בחלק הצפוני של הפארק.
- הרי הפוקונו - ככלל, רגילה לשעות נהיגה מרובות, אבל יתכן ובאמת אהיה "שבעה" ממפלים. חושבת שאקבל החלטה ספונטנית באותו זמן (לפי האתר שלהם נראה שאמור להיות פתוח בתאריכים האלו, אך כמובן אבדוק שוב בסמוך).
- ווטקינס גלן פארק - לקח לי זמן להבין באיזה מקום מדובר :-). חושבת שאתה צודק. ובמקסימום אתפוס את השאטל בחזור חח
תודה רבה רבה על כל העזרה!
-
שבוע טוב מוני,
- לצ'וורט פארק - לאחר בדיקה במפה מסכימה איתך לגמרי שאלו הנקודות המעניינות ואין צורך בחלק הצפוני של הפארק.
- הרי הפוקונו - ככלל, רגילה לשעות נהיגה מרובות, אבל יתכן ובאמת אהיה "שבעה" ממפלים. חושבת שאקבל החלטה ספונטנית באותו זמן (לפי האתר שלהם נראה שאמור להיות פתוח בתאריכים האלו, אך כמובן אבדוק שוב בסמוך).
- ווטקינס גלן פארק - לקח לי זמן להבין באיזה מקום מדובר :-). חושבת שאתה צודק. ובמקסימום אתפוס את השאטל בחזור חח
תודה רבה רבה על כל העזרה!
-
שבוע טוב אורטל
שימי לב יש סיכוי ששאטלים בווטקינס גלן בסוף אפריל תחילת מאי אינם פועלים.
שווה בדיקה
מוני
-
@ortaliy22 @ortaliy22 השקל שלי על ווטקינס גלן:
הגענו באוקטובר והשאטל למזלנו לא עבד. אני אומרת "למזלנו" כי תכננתי לעלות עם השאטל ולרדת ברגל בחלק המעניין, שהוא החלק המדורג היושב על המפלים והמפלונים היפים.
מכיוון שהשאטל לא עבד, עלינו ברגל בחלק המדורג עד הסוף, ובכלל לא היה קשה (ולא הייתי בכושר).
אח"כ ירדנו בשביל האינדיאני שהוא גם יפה אבל פחות דרמטי מהמדורג בחלקו עובר בתוך היער, ובחלקו מעל הנקיק והמפלים. בדרך ביקרנו באיזו בריכת נופרים יפה .
סה"כ כל הסיפר הסתיים בפחות מחצי יום, בהליכה נינוחה.
לכן ההמלצה שלי, גם אם יש שאטל - לוותר עליו, לדעתי הוא מוצדק רק לאנשים שמתקשים בהליכה ממש.
-
חשבתי פשוט לחסוך זמן אם החלק הזה גם ככה לא מעניין, אבל תודה על השיתוף וההמלצה! גם סביר באמת להניח שלא יהיה שאטל מחוץ לעונה, אז כנראה שאחזור בהליכה

-
@ortaliy22 א. זה לא הרבה זמן (לא זוכרת בדיוק כמה, אבל לא משההו ששווה "לחסוך" עליו, אם כבר הגעת לשם (גילוי נאות: התאהבתי במקום הזה ובכל האיזור של אגמי האצבעות).
מה גם שאת העליה בכל מקרה כדאי לעשות בהליכה, כי אז את עם הפנים מול המפלים היפים ולא עם הגב אליהם. והירידה, בדרך הטבע, הרבה יותר מהירה מאשר העליה.
ב. תראי כמה יפה

-
וואו!! נראה מושלם. עושה חשק כבר להיות שם! תודה על השיתוף!
-
ממליץ לבקר באקדמיה הצבאית האמריקאית WEST POINT והמוזיאון הצמוד. צריך להרשם מראש באינטרנט
-
תודה על ההמלצה!