ביטוח נסיעות לחו"ל
-
לעניין החמרה של מצב רפואי קיים, כתוב שההחמרה צריכה להיות "בלתי צפויה". האם במקרה של שבר אצל מי שסובל מאוסטיאופורוזיס זה נחשב לבלתי צפוי? הרי מדובר במחלה כרונית ששברים הם הסיכון העיקרי והקבוע בה...
-
לשאול סוכן ביטוח?
-
@שוקי3 לגמרי להתייעץ עם הסוכן שלך, ולקוות שיש לו יכולת להפעיל לחץ על חברת הביטוח.
צא מתוך נקודת הנחה שחברת הביטוח תמיד תעדיף להכליל את האירוע בתוך הגדרת "החמרה של מצב רפואי קיים" (=לא לשלם לך), ובמקרה שתארת נשמע שהם אפילו די צודקים... כמבוטחת - הייתי מנסה לשחק עם כל הקלפים שיש לי, אבל בלי להגביה ציפיות.
-
"החמרה של מצב רפואי קיים"
(=לא לשלם לך),= פרמיה גבוהה יותר. לעיתים עד כדי אבסורד. מניסיון אישי. -
@רוני-סופר גם לי היה כזה, לצערי, עם פאספורט כארד - שגרם לי לעזוב אותם לצמיתות.
-
עוד תובנה מהמקרה שלי -
בשלושת החודשים לפני הנסיעה - לא לעשות צילומי רנטגן, MRI או US.
אם מתגלה חשד כלשהוא והוא לא יתבהר עד הנסיעה אז -
או שלא מדווחים, ואז בקרות מקרה ביטוח כלשהו ולא קשור הם יעלו על זה (שחרור חסיון),
או שמדווחים ואז הפרמיה תרקיע כנ"ל.
הצילום יחכה עד שתחזרו.......אם תחזרו......
-
הבעיה היא שבמחלת אוסטאופורוזיס שברים הם ממש לא "בלתי צפויים", הרי זו מהות המחלה... אז אני מבין שרצוי לוודא מראש ובכתב עם חברת הביטוח שברגע האמת ישלמו, ובידיעה שזה יקפיץ את הפרמיה. בכל מקרה אתייעץ גם עם סוכן. תודה לכולם.
-
שוקי מעולם לא נשאלתי במסגרת השאלון הרפואי (המורחב) על אוסטאופרוזיס. יש טריליון שאלות אחרות- אבל על זה לא נשאלתי (אם זה עוזר לך) .
-
אני מבינה את ההיגיון שלך - לא להתחיל בירור רפואי לפני הנסיעה - ובהחלט מסכימה עם זה.
אבל, אם כבר יודעים על משהו, ולא משנה בכלל אם זה נראה לכם קשור או לא - לדעתי עדיף ליידע את הסוכן/חברה.
מקסימום - תשלם עוד קצת פרמיה. כי בסופו של דבר מה זה "מרקיע שחקים" בפרמיה של נסיעה לחו"ל (נגיד שבועיים)? כמה עשרות דולרים? מאתיים דולר? ארבע מאות דולר?
אם חברת הביטוח תצליח למצוא בחוסר הדיווח שלכם עילה לאי-תשלום, והם יצליחו (הם ממש מומחים בזה) - ההפסד שלכם עלול להיות אדיר.
יום אשפוז בחו"ל? חלילה ניתוח דחוף? אפילו "רק" ביקור במיון? מדובר, די בקלות, על אלפי דולרים רבים, בוודאי בארצות הברית.
אז כאמור - להתנדב לבירור רפואי חדש - זה לא.
לגלות הכול על מצב קיים - בהחלט כן.
-