ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול משפחה ליוון בסוף אוגוסט

פורום טיולי משפחות
    משפחות יוון צפון יוון
    4
    5
    414
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • fellow
      fellow נערך לאחרונה על ידי

היי,

זו פעם ראשונה שאטוס עם שני ילדיי - 2 ו- 4 - (ובן זוגי) לחו"ל.

מאחר ורק עכשיו הצלחנו למקד את עצמנו בחופשה לסוף אוגוסט כמובן שהמחירים בשחקים וקיבלנו המלצה על צפון יוון שיכולה להיות סבירה מבחינת עלויות.

אנחנו מסתכלים על טיסות אבל מה עלויות המחיה שם? אודה לעזרתכם.

בנוסף אשמח לשמוע האם זה יעד שכדאי ליסוע אליו עם ילדים? אני מאוד רוצה שתהיה לנו חוויה טובה כמשפחה וכמובן להם כילדים מהחופשה הזו.

בנוסף, באופן אישי חשוב לי שמקום הלינה יהיה ממש טוב. האם יש כאלה במחירים סבירים ביוון?

אודה לכל עצה.

בתודה גדולה

רעות

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי בצפון יוון, אבל כן טיילתי הרבה עם ילדים.

לדעתי האישית - כל יעד (כמעט) יכול להתאים לטיול עם ילדים, אם הראש שלכם והתכנון של הטיול בהתאם. בטח בגיל הזה.

אפשר להנות איתם בעיר גדולה, כל עןד אתם לא בונים על מוזיאונים ואופרה אלא זורמים גם עם גינה ציבורית, מוזיאון מדע, מוזיאון תחבורה\ הופעות רחוב ועוד

אפשר להנות איתם בכפר, כל עוד לא בונים על הייקינג ארוך, ולא על הרכב הכי גבוהה בשוויץ, אלא כוללים גם חווה/פינת חי, אגם/בריכה, שייט, ושוב גינה ציבורית, מוזיאון תחבורה וכדומה

אפשר להנות איתם באי קטן, עם או בלי כפר נופש, כל עוד לא בונים על בילוי בספא כל היום.

בסופו של דבר מה ילדים בגיל הזה צרכים - קודם כל את אמא ואבא, איזור ירוק שאפשר להתרוצץ בו ולהוציא מרץ, משהו שיגרה טיפה את הדמיון (וזה לא חייב להיות המשהו הכי גדול), קצת פינוקים, והרה כיף משפחתי. כמו שאני אוהב לספר תמיד, הייתי עם בת שנתיים וחצי בגן החיות של מיאמי (אחד הגדולים בעולם) והיא הכי נהנתה שם לקפוץ לשלולית שהגשם יצר. לא מהחיות.

מבחינת מחירים - המחיר תלוי הכי הרבה בכם ולא ביעד. כמו שבישראל יש מי שעושה חופש בעלות של 1000 שח ליום למשפחה, ויד מי שנופש ב-4000 שח ליום. ולכן השאלה היא לא האם יוון יעד זול, אלא האם אתם מטיילים בזול. אם אתם רוצים מקום לינה ממש טוב, מרווח, מרכזי, אולי עם ארחות בוקר, פעילות לילדים בתוך איזור הלינה (לא חייב להיות מועדון של מלון, יכול להיות צימר בחווה עם פינת חי וטרמפולינה) - זה יהיה הרבה יותר יקר ממי ששוכר צימר קטן, מרוחק ובלי כל הפסיליטיז. אם תאכלו במסעדות זה יהיה הרבה יותר יקר מלבשל לבד,

על כמה ימים חשבתם בכלל? מה חשבתם לעשות/לראות/לחוות?

• Roco M
          Roco M נערך לאחרונה על ידי

טיסה ליוון פעם ראשונה עם ילדים, לדעתי לא לצפון יוון, ישתעממו. ולא בסוף אוגוסט בחום של 40 מעלות. פשוט לא כדאי. כדאי יעד קריר יותר באירופה. בכל מקרה, ביוון לפעם ראשונה עדיף אתונה וסביבתה.

Eytanin תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Eytanin
            Eytanin @Roco M נערך לאחרונה על ידי

@roco-m

איני מסכים אתך גם בנושא מזג האויר וגם בנושא הילדים. ילדים לא 'ישתעממו' ובוודאי לא בגילים שהוזכרו כאן.

ולשואל\ת: צפון יוון בהחלט יכולה להתאים לחופשה להרכב המשפחתי הנזכר. השאלה היא אם חופשה אורבנית או רוראלית. אני כבר רואה מגמה בצפון יוון של תנועה ערה מאוד ליעדים מבוקשים בצפון יוון ולדעתי, מקומות רבים כבר תפוסים. יעד כמו הכפר ליטוחורו שלמרגלות האולימפוס או חוף ים באחת מאצבעות חליקידיקי, יעניקו לכם בדיוק את מה שאתם מחפשים. ליעד אורבני, אתם יכולים להכניס לחשבון האפשרויות את העיר סלוניקי עם פארק המים הענק שלה (ועוד אטר'ציות לקטנטנים) אבל לא הייתי הולך על 'הארד-קור' של צפון יוון (כפרי זגוריה וצומרקה כולל ראפטינג וכו') שמרו זאת לזמן שבו הילדים יהיו כבר גדולים יותר! מעבר לזאת, אכן, יוון בהשוואה למדינות צפוניות יותר באירופה, היא ולה יותר וידידותית מאוד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • Roco M
              Roco M נערך לאחרונה על ידי

כל הפרוט שנתת לגבי צפון יוון, עקרונית נכון, והשילוב בין האזור ההררי והים באצבעות המפרץ ששל חלקידיקי, הוא שילוב טוב, בתנאי שזה לא בשיא הקיץ. והנוסעים מתים על יוון.

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון