שבוע באזור קרקוב- עזרה בחלוקת ימים
-
מתכוונים להזמין טיסה לקטוביץ’ ביוני או יולי. הנחיתה בסביבות חצות. החזרה מקטוביץ שבוע אחרי בשעות אחה”צ.
7 לילות כולל הלילה של ההגעה.
ז”א 6 ימים מלאים + קצת ביום האחרון…
חשבנו על איזור קרקוב, זקופנה.
(לא בטוחה לגבי מכרות המלח. כבר היינו במכרות מלח באוסטריה ורומניה. אשמח לשמוע...)
הבעיות –
- רוצה להזמין לינה ואין לי מושג איך לחלק את הלילות.
- אני מבינה שבקרקוב אין צורך ברכב. האם כדאי לבסס את כל הטיול על תחבורה ציבורית?
- מה אפשר (והאם) לשלב בימים שלרשותי?
תודה.
-
7 ימים לקרקוב זה המון. נחיתה בלילה בקטוביץ תאלץ אותכם למונית יקרה עד קרקוב. אילו היו לי 7 ימים לפולין. הייתי נוחת בורשה. 4 ימים בורשה. ביום החמישי בבוקר הייתי נוסעת עם פולסקיבס (בזמנת כרטיסים מוקדמת המחיר מגוחך).את 3 הימים הנותרים לקרקוב שמהם חצי יום לאושוויץ ברקנאו (צאו מוקדם בשעה 7 בבוקר מקרקוב). כמה שעות למכרה המלח (לא לוותר). ואת היתר לעיר העתיקה, לרובע היהודי ולגטו היהודי. בורשה תקנו כרטיס תלת יומי ועוד אחד יומי (תלוי באיזה יום אתם תנחתו בגלל שלסופש יש להם כרטיס מוזל קבוצתי). ברקוב תקנו חופשי לתלת יומי. תחזרו מקטוביץ. יש אוטובוס מקרקוב לש.ת בקטוביץ.
-
לדעתי, יומיים או מקסימום 3 ימים בקרקוב יספיקו. עיר מקסימה. אין צורך ברכב – מרכז העיר לא גדול ומאוד מתאים להליכה. ניתן להגיע בהסעה משדה תעופה של קטוביץ – יש כמה חברות הסעה (למשל, של wizz או pyrzowice ekspres).
אחר כך ניתן לשכור רכב ולנסוע לאזור זקופאנה – לא חושב שנוח לטייל שם בתחבורה ציבורית.. אזור מקסים עם המון אפשרויות לטייל בטבע. אפשר גם לקפוץ לסלובקיה.
-
בורשה הייתי (פעמיים)האם ידוע לכם על קשר תחבורה בין שדה התעופה בקרקוב לשדה בקטוביץ. אם נרצה להחזיר רכב?
תכנית לדוג'-
להגיע בלילה עם הסעה לקרקוב.+ 4 לילות בקרקוב. להשכיר רכב לנסוע למכרות המלח ומשם לזקופנה ל 2 לילות. לחזור לקרקוב. ומשם לקטוביץ.
מה עוד יש באיזור?
האם ההסעות מסיעות למלונות או רק לתחנה מרכזית? ( יכול להיות שנסגור חבילה של וייז כוללת לינה).
האם יש מוניות באמצע הלילה מתחנה מרכזית למלון?
האם אפליקציית אובר עובדת בקרקוב?
(שימשה אותנו נהדר בורשה)
תודה
-
המלצה שלי:
לאחר נחיתה מאוחר בלילה קחו מלון קרוב לשדה התעופה קטוביץ עם שאטל חינם ותשנו כמו בני אדם. בבוקר אפשר לחזור לשדה עם השאטל (אם לוקחים פעם שניה עולה 10 זלוטי = 10 ש”ח לאדם) ומשם לקחת רכב שכור או תחבורה ציבורית ( א, ב ) לקרקוב.
יש גם אוטובוסים מקרקוב לזאקופנה ולמכרuת המלח (שונה מזה שבאוסטריה ושווה ביקור.)
-
אני לא בטוחה אם החבר’ה שנסעו בציבורית,רכב,שאטל סיכמו לבלוג או רק באשכול,אך היו כמה ניסיונית לפני שנתיים שלוש וגם לאחרונה…
בקרקוב,אין צורך ברכב. להיפך הוא די מתרד כי צריך חניה.
אנחנו הגענו לעיר עם הסעה של חברת מטושק,הזמנתי מראש באתר,שילמנו לנהג ישירות. הוספנו תשלום נוסף עבור פיזור למלון ישירות לנהג. ערך התשלום הנוסף משתנה לפי כמות אנשים ומקום. גם לחזור הזמנתי דרכם. בחזור,יצאו מתחנה מרכזית בקרקוב. צריך לבדוק מיקום איסוף נכון להיום. מוניות בקרקוב,כמו בוורשה,לא יקרות בכלל.
יש עוד כמה חברות..אפשר גם לברר דרך מלון/חינה. בחלק מהם אפשר להזמין רכב איסוף מקטוביץ. העלות משתנה והכדאיות לפי מספר אנשים שתהיו.
לגבי חלוקה והזמנת לינה.
קודם כל תזמיני מה שנראה לך כמתאים. עם אפשרות ביטול.
תבחיני את האזור שיהיה לכם הכי נוח. רובע יהודי,בתוכו,בקצה,מרכז העיר העתיקה. אפשרויות לינה רבות ומגוונות.
ארוחת בוקר במלון,עם היא כלולה...שיהיה..להזמין במיוחד ובמידה ויקרה,כדאי להחליף לארוחות בוקר במאות בתי הקפה בעיר.
כמה ימים ולאן? העיר יחסית קטנה ,נעימה מאוד וגם אם גיליתם בה את הרוב,עדיין כייף להסתובב בה.
זאקופני,נחמדה,יש שיגידו מתוירת מידי. אפשר להגיע לסלובקיה,על הגבול.
מכרה מלח,נחמד ושונה ממכרות מלח ברומניה,אבל אם הייתם,ואתם עם רכב ולא מקובעים לתחבורה ציבורית,תחנות,והסעות...הייתי בוחרת מקומות שונים.למשל,בדרך לאושוויץ,ראינו טירה מהכביש. מסתבר שזאת טירתו של שינדלר והיום שייכת לאוניברסיטת קרקוב. לדעתי יהיה נחמד לבקר בה וסביבתה-לברר שעות פעילות.
Zalipie, כפר שכל בתיו מצוירים,קרוב לקרקוב ונראה מעניין וצבעוני,להבדיל מכפר מצויר שחור לבן בסלובקיה..בדרך יש גם ארמון מלכותי.
לא היינו בהם,אבל הייתי מגיעה לשם במקום מכרה מלח למשל..
אם לא סובלים מידי בהעברות מאוחרות,לא הייתי נשארת ללון בשדה תעופה קטוביץ ומגיעה למחרת לקרקוב. איך שלא תרצו זה ייקח חצי יום..תוכלו ארוחת בוקר,אולי תצאו לסביבה הקרובה של העיר,לוקח זמן..פחות מתאים לטיול קצר.
נכון,תגיעו בלילה לקרקוב,אבל על הבוקר כבר תתחילו מהעיר.
-
תודה רבה לכם !!!