יום טיול סביב שארלוט
-
שלום לכולם,
חבר נוסע לנסיעת עסקים בעיירה הקרובה לעיר שארלוט בצפון קרולינה – בעוד שבועיים.
האם מישהו מכיר מקום שאפשר לנסוע אליו ליום טיול (הלוך וחזור) כדי לראות קצת טבע? נחלים? מפלים? הרים מושלגים וכו’
תודה רבה
-
הסמוקי מאונטיינס קרובים יחסית, אבל איני יודע מה קורה שם בחורף, ביקרתי בהם רק באביב ובסתיו.
-
את great smoky mountains אני מכיר (בשם...טרם יצא לי לטייל שם) – אבל הם אמורים להיות סגורים לרגל החורף.
אשמח להמלצה נוספת.. מאחד שיודע

תודה רבה
-
אני מכיר את האזור. פשוט מדובר בעונה לא מתאימה לטיולים.
טיול יומי מדובר במקסימום שעתיים או שעתיים וחצי לכל כיוון.
אולי שיבקר בעיר הבירה RALEIGH-DURHAM, יש שם כמה דברים לעשות ולהכיר, הנה מה אומר על כך טריפאדוויזר.
אני כבר לא זוכר במדויק כי ביקרתי בראלי לפני שנים רבות.
-
ביקרתי מספר פעמים בצפון קרולינה בתקופה הזו ולדעתי היא תקופה מצוינת לביקור. לא כל כך קר (בלילה יורד אולי ל- 0 או 1-), למרות שצריך scratcher חגרוד הקרח הדק מחלונות המכונית בבוקר. במשך היום טמפרטורות של חורף בתל אביב (באיזור 15 מעלות או קצת יותר). הלחות נמוכה, שלא כמו בקיץ. ולסיום, אין הרבה גשם, ואין בכלל שלג.
לדעתי עדין יהיה אפשרי לבקר באיזור הרי האפלאצ’ים, לרבות בפארק ה- Great Smoky Mountains NP, אבל זה תלוי במזג האויר הספציפי שישרור ביום הטיול. אם מזג האויר אכן יהיה בהיר, אין בעיה.
בדרך לשם, אפשר לעצור ב- Chimney Rock, אתר טבע פרטי (הכניסה בתשלום) וכמובן גם בעיר Asheville. בעיר זו ביקרתי באחוזת Biltmore Estates שהוקמה ושימשה את משפחת ונדרבילט בתחילת המאה ה- 20 ואולי גם קצת קודם. עלות הסיור יקרה. להבנתי היום באיזור ה- $50.
איזור המשולש (Ralleigh-Durham-Chappel Hill) לדעתי פחות מענין. זה האיזור בו שהיתי בביקורי בצפון קרולינה.
איזור החוף יותר מענין. החוף המזרחי רחוק מדי לטיול יום, לדעתי. אפשר לשקול נסיעה לוילמינגטון, דרום מזרחית לשארלוט. יש שם מספר אתרים היסטוריים, כולל אונית המלחמה צפון קרולינה ממלחמת העולם השניה.
עדין, אופציית האפלאצ’ים נראית לי יותר.
-
תודה רבה