איסלנד בספטמבר
-
אהלן,
אני ובת זוגתי מתכננים להתחיל את ירח הדבש שלנו באיסלנד, מין חלום חדש-ישן לטייל במקום הקסום הזה, לפחות מהתמונות.
אז, ממה מתחילים? האם זו בכלל תקופה טובה? הכוונה היא לטייל עם רכב בכבישים ראשיים, ולקחת טיול מאורגן אם יש צורך לבפנוכו של האי כדי להימנע מנהיגה מורכבת.
בנוסף, לראות את הזוהר הצפוני יהיה מושלם, השאלה אם זו התקופה?
אשמח לטיפים לתכנון, איך להתחיל, ואם זה בכלל רלוונטי.
תודה
-
אהלן גם לך,
מציעה שתתחיל מהחומר שיש כאן בפורום.
יש בין ההודעות השונות גם שלד מסלול והערות.
עזרה ממוקדת תוכל לקבל גם באתר יעודי לאיסלנד בעברית ,
ובאתרים רבים באנגלית.
-
אנחנו נסענו לאיסלנד באוגוסט לפני שנתיים עם שלושה ילדים.
היה חלומי, הנופים מרהיבים והאנשים מקסימים- מומלץ בחום.
אבל-
ממש קר, רוחות חזקות, הצטיידו בהתאם
כדאי לבדוק את האפשרויות שמציעה חברת Another Island בבעלות ישראלי שחי באיסלנד
יש באתר המון המלצות לאטרקציות ולמסלולים, אנחנו בנינו את הטיול על סמך המלצות אלו
-
היינו השנה באוקטובר (סוכות), היום קצר ,קר ,רוחות חזקות ,ערפילים והירוק בהרבה מקומות הפך לחום...
את הזוהר זכינו לראות רק ביום האחרון וגם אז לא במיטבו...הייתה עננות רבה ברוב הימים.
לגבי הזוהר לבחור ימים ללא ירח (לפחות את זה ניתן לתכנן מראש, כל היתר תלוי בגורמי טבע נוספים שאינם תלויים בכם).
משערת שבספטמבר היום עדין יותר ארוך אבל אם אתם יכולים בקיץ, לדעתי עדיף.
בפעם הבאה שניסע נעשה את זה ביוני/יולי.
-
בוקר טוב

גם אנחנו נוסעים לאיסלנד בספטמבר וגם לי הייתה ההתלבטות הזו אם לנסוע בספטמבר או לא..
היא התפוגגה די מהר כשגיליתי שכל כך הרבה אנשים נסעו בספטמבר ונהנו מכל רגע.
הימים בספטמבר מתחילים להתקצר, אבל השעות אור נורמליות לחלוטין.. מ7 בבוקר עד 7 וחצי בערב בערך. יש סיכוי לראות את הזוהר הצפוני,
יש פחות תיירים, והמחירים נמוכים יותר (ממליצה להזמין כבר מלונות מראש, אנחנו הזמנו לפני חודש וגיליתי שמאז המחירים עלו בצורה קיצונית למשל מלון באקורירי שהזמנו במחיר 341 ש״ח ללילה, היום אותו חדר באותם תאריכים עולה כבר 902 ש״ח.. הזוי ביותר)
ממליצה לך להצטרף לפייסבוק לקבוצה ״ישראלים אוהבים איסלנד״ המון מידע יש שם ובנוסף אולי תראה שאלה שלי לגבי איסלנד בספטמבר ואת התגובות המפרגנות של אנשים שטיילו שם בספטמבר.
אם תרצה אשמח לשלוח לך בפרטי את המסלול שלנו ששקדתי עליו הרבה, שיניתי אותו גם המון פעמים בהתאם לשאלות ששאלתי כאן בפורום וגם בפורום של האתר של גיא וגם בפורומים באנגלית.
תהנו המון!!
-
תודה רבה!!
אשמח ממש למסלול
וכבר סגרתם טיסות והכל לספטמבר 17 כאילו? זה מטורף, לאוסטרליה לא היה לי ככה!
-
היי..
מה המייל שלך? אשלח לך את המסלול שלנו שאולי יעזור לך לתכנן מסלול..
וכן זה הזוי אבל כבר הזמנו !! ידענו מה התאריכים שנוחים לנו אז לא ראיתי סיבה להתעכב עם זה.
ובגלל שהזמנו כל כך הרבה זמן מראש יצא גם מחיר מעולה 460 דולר עם אייר ברלין

-
אנחנו עוד לא יודעים מה התאריכים לצערי…
אבל אשמח אם תשתפי אותי (ויש לי תחושה שאת בדקת קצת יותר ממני), מה סדר גודל מבחינת עלויות לטיול של שבועיים באיסלנד, בלי התכלבויות
ותודה רבה!