מחפש המלצה לטרק קליל (ראשון) באירופה
-
שלום לכולם,
אני חושב לטוס בשבועות הקרובים לטרק באירופה. אני מטייל הרבה, אבל לרוב בערים, ועכשיו אני רוצה להתנסות בלעשות טרייק לבד באירופה. עדיפות לטרק קליל ויפה של 3-4 ימים. הדרישות הן: נופים יפים, מקומות לינה סבירים ומעלה ובטחון אישי. אין בעיית כושר.
תודה -
הבעיה המרכזית שלך תהיה מקומות לינה. לטרקים הראשיים , בהם מחליפים לינה מדי לילה, יש היצע נמוך וביקוש גבוה למקומות לינה ויהיה לך קשה מאוד למצוא מקומות.
מציע לך, במקום לעשות טרק של כמה ימים עם תרמיל על הגב, אלא להתמקד במקום אחד ולעשות מסלולים יומיים בהתאם ליכולת, רצון ומזג האוויר
-
תודה, יש המלצות ליעד שניתן לצאת ממנו למסלולים יומיים? תודה
-
בכל יעד "טבע" אפשר לעשות את זה... לא ציינת שום דבר על ההעדפות, דרך ההתניידות (רכב , תחב"צ), תקציב וכדומה.
בגדול - אוסטריה (טירול, זלצבורג), שוויץ , צרפת (אלפים צרפתיים), דולומיטים באיטליה, הפירניאיים בספרד ועוד ועוד
-
נשמע שאין לך בעיה לישון ולשלם על מלונות ולכן אם תכוון לסובב מונטבלאן, תוכל לעשות מקטע. לא אמור להיות קליל אבל אתה כותב שאין בעיה של כושר אז לא ברור לי מה אני מפספס. זה לא אמור להיות מאוד טכני. לחילופין כמו שכבר הציעו לך, תוכל לצאת לחד יומיים באיזור המונטבלאן משאמוני או קורמאיור
-
*בנקודת הזמן עכשיו לקיץ הקרוב, להשיג מקום לינה לאורך סובב המונבלאן קשה עד בלתי אםשרית
-
תומר. אחותי נסעה ביולי 2019 מהרגע להרגע. הם לנו רק במלונות (עכשיו שלחו לי את ההיסטוריה בבוקינג). לדבריהם למי שמשלם או שמראש מעדיף מלונות אין בעיה למצוא. הם אכן ״נדפקו״ לילה אחד בדורמטורי.
אני נוסע בספטמבר וגם מתכנן לישון את כל הלילות במלונות למעט לילה אחד שאני כבר יודע שאין אפשרות ואזמין חדר זוגי בבקתה הדי מדוגמת. -
אפשר גם לדלג. לצאת לשני חד יומיים משאמוני ושניים מקורמאיור.
-
- הם כנראה לא הלכו את כל המסלול. כי כמו שאמרת, אין אפשרות כזאת. *מהרגע להרגע יכול להיות מקרה שונה, לא כדאי להסתמך על זה, או לעשות תוכנית ב'. אתה יכול להזמין חדר זוגי, אם נשארו. בכל מקרה כדאי לבדוק שהבקתה פעילה בתאריך המבוקש בספטמבר
-
תומר. תודה על ההמלצה. אמנם עוד לא למדתי את המסלול לפרטים אבל להבנתי רק Refuge Bonatti הוא ״בקתת חובה ״. הרגע בדקתי ואפשר להזמין שם ב17-18 לספטמבר
-
תודה לכולם, קצת על העדפות -
- תחבורה - מעדיף להגיע בתחב״צ ולא לשכור רכב אם לא חייב.
- ״טיול כוכב״ מנקודת לינה אחת עם חזרה לנקודה בכל יום הוא גם אופציה, אבל נשמע לי טיפה פחות מעניין. לא?
- אני בכושר טוב, רץ ריצות ארוכות, אבל אין לי נסיון בטרקים. לכן מה שיותר מטריד אותי הוא רמת קושי ״טכנית״ ולא פיזית. אני מעדיף מסלולים שיהיו פשוטים, קלים להליכה, ובטוחים.
- מבחינת תקציב, אני מוכן לשלם על חדרים פרטיים במלונות, כל עוד המחיר ברמת הגבול הסביר. אני מודע שבגלל ״הרגע האחרון״ מחירים בחלק מהמקומות יהיו מאד גבוהיים.
-
אם אין לך ניסיון בטרקים אז זה בהחלט טרק עבורך. אתה בהחלט חייב ציוד מתאים כמו תרמיל טוב נעליים טובות מקלות הליכה ופרטי לבוש נדרשים. יש אינסוף גרסאות ל״רשימת ציוד״ למונטבלאן באינטרנט. תראה כמה אתה מוכן להשקיע. קשה זה לא יהיה לך. אתה יכול לעשות חד יומי אחד או שניים משאמוני וביום השלישי לצאת ל3 ימים משאמוני לקורמאיור (יש משוגעים שעושים את זה ביומיים). תצטרך לקרוא קצת …
-
אה. אין שום צורך לשכור רכב. אתה טס לג׳נבה ומשם הכי מהיר זה שירותי הסעות בוואנים שמתמלאים בשדה התעופה ונוסעים לשאמוני (ויש גם כאלו שמפזרים במלונות). יש גם רכבת או אוטובוס שזה קצת יותר איטי.
-
אכן שאמוני מתאימה מאוד לטיול בסגנון - קל להגיע לשם (קרוב לג'נבה), יש לא מעט מקומות לינה, ויש רשת של אוטובוסים שמסיעים למגוון מקומות מעניינים, גם אם מסיימים כל יום באותו המקום.
-
דרור - המסלול שאני הולך בקיץ חופף ביום האחרון לmtb באמצע פברואר ניסיתי להזמין מקום לדורמיטורי בבונאטי לאמצע יולי, והם הודיעו לי שאין זמינות. זה דרש ממני התאמה מסוימת אבל אני חושב לנסות שוב, אולי מישהו ביטל....
-
לינה בבקתות בלבד בשיא העונה בטוח דורשת הזמנה מאוד מוקדמת. לעומת זאת בספטמבר המצב קצת שונה. חבר מהצבא עשה את הtmb בבקתות לפני למעלה מעשור בספטמבר ולא הזמין מראש והסתדר (אבל הוא ספציפית כנראה היה מסתדר בכל מצב). הבנתי שבשנים האחרונות ספטמבר הופך להיות יותר פופולרי. מאמין שאזמין את בונאטי מראש כי שם אין אלטרנטיבות להבנתי.
-
זה לא שרק שספטמבר נהפך לפופולרי, למיטב הבנתי לפני עשר שנים הטרק היה הרבה פחות עמוס, ולא היה צריך לדאוג ללינה (באופן יחסי) גם ביולי אוגוסט. עניין העומס קיבל תאוצה נכךגיד בחמש השנים האחרונות (בנטרול קורונה). בכל מקרה, מסכים אתכם שטיול כוכב יכול להיות רעיון טוב, ובעירות המרכזיות באלפים (שאמוני, קורמאיור, שאמפה וכו') לא אמורה להיות בעיה להשיג מקום לינה
-
@king-iverson מצרפת את קולי לשאמוני. יש עוד המון מקומות יפים, אבל שאמוני בעיני מדוייקת מאוד לצרכים שתארת (בעיקר נופים יפים!) וגם למגבלות/מאפיינים שזה בעיקר העובדה שאתה רוצה לצאת בשבועות הקרובים, מה שכנראה מוציא מהמשוואה די הרבה טראקים פופולריים עם לינות בבקתות שצריך להזמין חודשים מראש, וגם מותיר לך באופן כללי פחות זמן לתכנון.
התמקמות בשאמוני (או בעיירות הסמוכות לה בעמק אם תרצה לחסוך קצת בעלויות לינה) תאפשר לך לצאת למגוון רחב מאוד של טיולי יום - יש בכל העמק כתריסר רכבלים מהם יוצאים מסלולים רבים. בכל העמק יש גם תחב"צ (רכבת ואוטובוסים) חינם (מקבלים כרטיס נסיעה חופשי ממקום הלינה), כך שגם מהבחינה הזאת זה מאוד נוח. אפילו לא צריך לתכנן יותר מדי - אתה נכנס למרכז המידע לתיירים ומקבל מהם המלצות, עצות, ושלל מפות.
אם אתה בכל זאת רוצה TMB כבר הקיץ (התעקשות מוצדקת לטעמי), יש אפשרות (יותר מאחת אפילו) לתפור מיני-טראק של 3-4 ימים מתוך ה-TMB באמצעות דילוגים ולינות באותם מקומות בהם יש קצת יותר אפשרויות לינה, זה דורש קצת חשיבה וייעוץ של המומחים (אם מעניין אותך חפש את עדי בקבוצת הפייסבוק של ה-TMB, אולי אפילו יהיה לך שווה לקבל שירות תפירה כזה בתשלום).
אבל גם אם לא - את נופי ה-TMB תקבל במלוא הדרם גם אם תעשה "כוכב" כאמור מעמק שאמוני.
טיסות לג'נבה ומשם שאטל לשאמוני.
-
תודה לכולם, התחלתי לקרוא ולתכנן. ועדיין - אשמח לעוד המלצות!
-
כמה נקודות כלליות:
- בעניין טיול-כוכב (/מסלולי יום) לעומת מסלול רב-יומי רציף: כמו כמעט כל דבר, זה לגמרי בעיני המתבונן. האם זה ״פחות מעניין״? איו תשובה נכונה / תשובה חד-משמעית / תשובה אחת. אני כן יכולה להגיד לך, שבמידה ותחליט שאת המעדיף טרק רב-יומי, תוכל לארגן כזה גם ״ברגע האחרון״. אז אני מציעה לך לחשוב מה אתה מעדיף - ולהמשיך משם.
- בהנחה שהחלטת שאתה מעדיף טרק - נסה למצוא מסלול פחות פופולרי/עמוס ומקטע שעובר בעיירות/כפרים בהם יש מגוון גדול של מקומות לינה. זה לא אמור להיות מאוד קשה כאשר מדובר על מסלול של 3-4 ימים. (רמז: ה- TMB הנהדר פחות אידאלי מבחינה זו)
- רשמת ״בשבועות הקרובים״ - אמצע יולי עד סוף אוגוסט עמוסים במיוחד. סוף יוני / תחילת ספטמבר עדיפים מעט.
- יש מאות ואפילו אלפים של מקטעי שביל בני 3-4 ימים באירופה שיכולים להתאים להגדרות המאוד כלליות שנתת. ה- TMB וה- AV1 (בדולומיטים האיטלקיים) הם כנראה הכי פופולריים במיוחד בקרב ישראלים. הם גם נחשבים למסלולים שמכל מיני בחינות מתאימים למתחילים (אעפ שאלו מסלולים אלפיניים!). לכן הם עולים (ובצדק) שוב ושוב. לטעמי, חשוב לזכור שהם ממש לא היחידים! בהחלט לא הייתי מחליפה טרק (גם אם קצר מאוד כמו שלך) עם טיולי יום, רק בגלל שב- TMB כבר מאוחר מידי להזמין לינות. השאלה היחידה שאני ממליצה לך לשאול את עצמך היא: האם באמת חשוב לי טרק. ואם התשובה היא: כן - אז תתחיל ״לעבוד״ על זה ואין סיבה שלא תצליח להוציא לפועל.
אחרי כל זה... הרי לא אשאיר אותך עם חפירה ובלי שום כיוון. אז אוסיף לך כאן עוד רעיון אחד לבדיקה, בנוסף ל- TMB שכבר הוצע לך.
ב- 2021 יצאתי למקטע של שביל בשוויץ שנקרא Via Alpina 1. בגלל אילוצים, חיפשתי מסלול שעובר בין עיירות, מאפשר דילוגים בעזרת רכבלים, קרוב לציביליזציה (רפואה) וכו׳
זה בעצם השביל היחיד שעשיתי באירופה שבו לא לנתי בבקתות הרים ודילגתי פה בשם (ברכבלים).
השביל מהמם ביופיו.
לטעמי הוא מאוד מתאים למתחילים מכיוון שהוא מסומן היטב, לא נידח בכלל, נגיש מאוד, תמיד פוגשים עוד אנשים וכו׳
מצד שני הוא שביל אלפיני. אין במקטע שהלכתי שום אלמנט טכני מסובך - אבל יש מקטעים תלולים וחשופים מאוד (לא נאמר כדי להפחיד! קצת זהירות נדרשת ושיקול דעת, לא יותר).
הלכתי במחצית הראשונה של ספטמבר (מה-2 לחודש), במשך13 ימים. לא הזמנתי לינה מראש. ״התגלגלתי״ בדכ מיום ליום (הזמנתי בדכ כל ערב לינה ליום הבא; פעם או פעמיים הזמנתי לינה ליומיים הבאים; ופעמיים או שלוש לא הזמנתי בכלל מראש אלא מהדרך).
אני פחות מציעה לך לנהוג כמוני, בעיקר מכיוון שזמנך קצר ואתה פחות מנוסה. אבל אני מרשה לעצמי להניח שתוכל לבחור מקטע בן 3-4 ימים עם הזמנה מראש כמה שבועות קדימה במסלול הזה, גם אם תצטרך להתפשר על המקטע/החלוקה היומית (חשוב: אין חלוקה אחת). חשוב לי להבהיר: אין חלוקת ימים אחת שהיא נכונה! במיוחד במסלול גמיש ונגיש כמו זה.
השביל באמת מומלץ ביותר ולדעתי עונה על הדרישות שלך - החסרון הבולט שלו הוא עלות המחייה בשוויץ (אבל תבדוק עבור עצמך).
אתה מוזמן לקרוא בבלוג שלי על השביל הזה - ויה אלפינה 1.
יש עוד אופציות!
בהצלחה