ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    ביטוח ביטול השתתפות עצמית

    פורום אירופה
    ביטוח
    4
    4
    151
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • eladw
      eladw נערך לאחרונה על ידי

      דנו בביטוח ביטול השתתפות עצמית מלא פעמים

      אבל צצה לי בכל זאת שאלה חדשה:
      נרשמנו לטיול ג'יפים מאורגן ואנחנו מקבלים ג'יפ מחברת הטיולים הישראלית עם השתתפות עצמית.
      השאלה שלי היא האם אני יכול לבטח ביטול השתתפות עצמית לרכב שאני לא שוכר אלא רק נוהג בו במסגרת הטיול?

      דרך אגב לא בטוח שזה משתלם כי גובה ההשתתפות העצמית הוא 1000$ וביטוח ביטול ההשתתפות לג'יפ ל10 ימים בפספורט כארד הוא 180$ לנהג יחיד.
      בהראל הביטוח הוא 78$ לרכב/קראוון שכור. האם זה כולל ג'יפ שטח?

      רוני סופר הצועד בנעליו 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רוני סופר
        רוני סופר @eladw נערך לאחרונה על ידי

        @eladw

        לגבי החלק הראשון - תשאל בחברת הביטוח ישירות. זו קומבינה שאני לא בטוח שתקבל עליה תשובה כאן (אבל אולי אני טועה. החברים מפתיעים).


        לגבי החלק השני - זה ביטוח. אם משתלם או לא זו החלטה שלך כמה סיכון אתה לוקח. יש עוד אפשרות שהחברה שמספקת הג'יפים תייקר לך את המחיר תמורת הסרת ההשתתפות. בהשכרה רגילה זו אופציה. עכשיו תראה מה משתלם.

        אני שכרתי לאחרונה קמפר, ובחטוח ההשתתפות העצמית כחלק מחבילת הביטוח הכוללת היה זניח לעומת גובה ההשתתפות וסך כל הביטוח.

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • hil
          hil נערך לאחרונה על ידי

          על מה ההשתתפות העצמית? טוטל לוס? תאונה? גניבה? הכל? שים לב בביטול השתתפות עצמית, על איזה חלקים הוא מכסה, ומה התקרה כמוכן, הימים הם קלנדרית לפי ישראל

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • הצועד בנעליו
            הצועד בנעליו @eladw נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

            @eladw

            1. להבנתי אם ההשתתפות העצמית חלה עליכם אתם אלו ששוכרים את הג'יפ, לא חברת הטיולים. הנוהג הוא שחברת הטיולים משדכת בינכם לבין חברת ההשכרה אבל אתם חותמים על המסמכים, אתם נותנים כ.אשראי לפיקדון, ואם יש איזשהו נזק אתם אחראים להשתתפות העצמית. אם אתם לא בטוחים תוודאו מול מארגן הטיול
            2. ביטול השתתפות עצמית כנראה רק מול תחנת ההשכרה, בארץ היעד. תבררו עם מארגן הטיול אם אפשרי. אתם כנראה מדברים על החזר השתתפות עצמית, זאת אומרת שבמקרה הצורך אתם משלמים לחברת ההשכרה ומנסים לקבל החזר מחברת הביטוח.
            3. השאלה היותר חשובה לא אם אתם יכולים לבטח אלא אם ביטחתם האם אתם יכולים לקבל החזר. ככל שאני יודע חברת הביטוח תדרוש כמינימום: קבלה, טופס החזרת הרכב עם סימון הנזק, טופס קבלת הרכב ללא סימון הנזק, העתק תשלום ההשתתפות עצמית באשראי, כולל המרה לשקלים.
            4. תבדקו את הפוליסות של שתי החברות, בזמנו כשבדקתי פספורט קארד מבטחים גם אם הנזק קרה בשטח ורוב החברות רק אם הנזק קרה בכביש.
            5. לפני שאתם מחליטים אם לרכוש את החזר ההשתתפות העצמית תבדקו מה היא לא מכסה ודי חשוב לנסיעה בשטח כמו נזק לצמיגים (די יקרים בג'יפ), מרכב תחתון וכו'.
            6. שימו לב שכדאי לבטח רק את הימים בהם נוהגים בפועל בג'יפ. בטיולים רבים בסוף או בתחילת הטיול (או שניהם) לא משתמשים בג'יפ ואז חבל לשלם לחינם.


            אנחנו נוהגים אחרת, תבדקו אם מתאים גם לכם:

            לפני הטיול יוצרים קופה משותפת, נניח 5 כלי רכב אז כל כלי רכב תורם 200$ לקופה שיהיו בה 1000$.

            אם נוצר מקרה של השתתפות עצמית אז משתמשים בקופה המשותפת לשלם אותה.

            אם אין מקרה כזה אז הכסף חוזר לבעלים (אנחנו משתמשים בחלקו לטיפים😊)

            יש סיכון ידוע של שני רכבים או יותר שיהיו חייבים בהשתתפות עצמית, לנו עוד לא קרה גם בטיולים שנהגנו בשטח שבועיים.

            בשיטה של קופה משותפת אין החרגות לצמיגים, מרכב תחתון, פנסים, מראות, מגבים וכו', אין ויכוחים עם חברת הביטוח שפתאום חסר לה איזשהו מסמך (דו"ח משטרה?), הרבה יותר כלכלי כי בניגוד ל 180$ שנשארים אצל חברת הביטוח גם אם לא היה נזק בקופה משותפת הכסף חוזר לבעליו.


            • התייחסתי לנזק אבל תקף גם לגניבה תאונה וכו'.


            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון
            ×