שאמוני ומון בלאן
-
היי,
מתכנן טיול באיזור שאמוני בקיץ הקרוב. אשמח לקבל טיפים לגבי התוכנית. המטרה היא לצאת בשלושה ימים שונים לטיול בכל יום, ובסופו לחזור לעיירה.
נחיתה ברביעי בג׳נבה בצהריים. אוטובוס לשאמוני. יום ראשון בעיירה. המלצה מאיפה להזמין אוטובוס וכמה זמן מראש להזמין?
טיול ראשון ביום חמישי - Lac Blanc.
טיול שני ביום שישי - Col De Blame.
טיול שלישי ביום שבת - Mer De Glace.
אשמח לימים עמוסים. מה מומלץ להוסיף בכל יום? נעלי ריצה רגילות יספיקו או שצריך נעלי הרים?
תודה רבה!
-
בין נעלי ריצה רגילות לבין נעלי הרים קיימת היום עוד קטגוריה של נעלי ריצת שבילים שדי השתלטה על המרחב. עם לא מעט ניסיון אישי ובדיקה ביוטיוב על לא מעט מומחים אני יוצא לסובב מונטבלאן עם נעלי אלטרא לונפיק. אם לא בא לך להכיר את הקטגוריה הזו אז כנראה עדיף נעלי הרים
-
נעלי ריצה או 'הרים' מאוד תלוי במיומנות הליכה, ובכצה אתה הולך ביומיום (הליכה מהרכב לעבודה זה לא נחשב...). אני נוטה להמליץ על נעלי הרים אפילו רק בגלל שאתה מתכנן 'ימים עמוסים', ושרטב האנשים לא באמת הולכים בין טיול לטיול
-
תומר. מסכים לגבי המיומנויות… המלצה על נעלי הרים זה נו בריינר ואין כביכול מה להפסיד. דווקא בגלל ששנים הלכתי רק עם נעלי הרים אני ממש תומך אבל כבר לפני חמש שש שנים התחלתי לשים לב שטרקרים גדולים ממני בהרבה עברו לנעלי שבילים ומדברים בשבחם. אמרתי לעצמי to each his own ונזכרתי במצב ליד גוקיו שהרגל שלי נכנסה בין שני סלעים כבדים והבנים שלי חילצו אותי ושמחתי שהייתה לי נעל שהגנה על עצמות קריטיות. עברו עוד כמה שנים עד שניסיתי בכל זאת…. ונעלי ריצת שביל זה עולם אחר. אתה יכול לסיים יום מפרך להיכנס לרכב ולנהוג עוד 3 שעות בלי להרגיש צורך להוריד מעצמך את הנעל הכבדה ולעבור ל סנדלים או כפכפים. אז נכון שיש מסלולים ויש סיטואציות ובטח כאשר הולכים עם תרמיל 20 קילו שאין תחליף לנעלי הרים (למרות ״שהמומחים״ בירכו עליהן גם לנפאל וגם להווארז), אבל נעלי שבילים מתאימות יותר להרבה מאוד טיולים. אשתי שנהגה לעקם קרסוליים על מדרכות, וחשבה שאני מטורף שאני מציע לה לקנות נעלי שבילים אמצה אותן לאחרונה וגם תצא לסובב עם אלטרא. לפני שבועיים טיפסנו וירדנו איתן 800 מטר קשוחים לא מסומנים ובסוף גם מושלגים בווילדרנס איפה שפשוט השביל לא קיים גם אם היה. אני כמה חודשים חושש שאשתי תעקם קרסול כי גם ליד הביית יש לנו מסלול טכני אבל טפו טפו היא רק מקבלת ביטחון. אני אומר ומרגיש שאלטרא (דרופ 0 עם הרבה מקום באיזור האצבעות וסוליה גמישה מאוד) לימדו אותי ללכת מחדש…
-
לא חושב שיש כאן דילמה גדולה במיוחד. למתחילים וגם למנוסים - ברירת המחדל היא נעל הרים גבוהה ששומרת עליך. למי שהתנסה הרבה ויודע להסביר לעצמו מה נכון יותר עבורו - יכול לשקול גם נעלי הרים נמוכות.
-
בלי לעורר דילמות, אני מציע דווקא למנוסים להכניס עוד נעל למרחב האפשרויות. מניסיון קרוב, כמעט כל מי שניסה אימץ. ושוב לא מדובר על נעל למסע של חודשים ברוקיס עם תרמיל עצום על הגב אבל דווקא לחד יומיים ארוכים זו אולי הבחירה הנכונה. אם אסע השנה לפטגוניה, אקח איתי את שני הסוגים כי אף פעם לא כל הציוד יהיה אצלי על הגב כשאצא לטיול או טרק. דווקא במונטבלאן שהולכים עם כל הציוד על הגב, כמעט כל רשימות הציוד של המומחים והמתיימרים להיות מומחים כוללות נעלי ריצת שביל וכנראה שלא מדובר על מטיילים בחורף או באלו שעושים את המסלולים היותר קשוחים אלא במטיילים רגילים
-
תודה לכולם, אני נטיתי להשתמש בנעלי ריצה ולא בנעלי הרים כי:
- אין לי נעלי הרים
אני רץ הרבה ובכושר מצוין, אבל זה טיול ההייקינג הראשון שלי. - הנחתי שהמסלולים הפופולרים מאד קלים להליכה מבחינת תנאי שטח.
- להימנע מלסחוב נעלי הרים יחסית כבדות.
נשמע שאף אחד כאן לא ממליץ על נעלי ריצה

בנוסף, אשמח להמלצות לגבי המסלולים שפירסמתי. האם זאת חלוקת זמן אידיאלית?
- אין לי נעלי הרים
-
אם אתה רץ ולפעמים גם שביל קצת יותר טכני, כדאי לך להכניס לארון נעל לריצת שביל. אולי תספר איך בחרת את המסלולים? אני יודע שlac blanc מאוד מומלץ. מאילו שעולים ברכבל אני מניח שתראה גם כאלו שהגיעו עם ״סתם נעליים״.
-
הגעתי למסלולים משיטוט באינטרנט ( Google Bard + ChatGPT), וסרטון או שניים שראיתי ביוטויוב. אני לא פוסל שפיפסתי פה משהו ובגלל זה אשמח להתייעץ עם מטיילים שטיילו באיזור.
-
אה king, אומנם לא שאלת אבל אתה צריך מקלות הליכה!
אם כל המסלולים שלך בעליה ואתה יורד ברכבל, אז תחסוך לך את המקלות אבל אם אתה עולה ויורד אז מאוד כדאי לקחת מקלות. -
תודה על העצה, האם ניתן לקנות/להשכיר שם במקום להיסחב מישראל בטיסה? אגב, משום מה הבראוזר לא נותן לי לעשות לייקים לכל העונים - אבל תודה לכולם!
-
להבנתי יש שם חנות דקטלון ועוד חנויות ציוד רבות.
-
King, להיות באזור ולא לעלות לפסגת ה adm נשמע לי פספוס..
-
לא קראתי את כל הדיון, סילחו לי. אני גם לא זמינה לכתוב ארוך כרגע. אבל ממש בקצרה: אני עברתי לנעלי ריצת שטח (אלטרה במקרה שלי). אני לא רואה את עצמי חוזרת לאחור ואני מתכוונת גם למסלולים עם תרמיל מלא (ציוד קמפינג וכו) כולל מקטעים סלעיים. אני מדגישה שאני היום ממש לא בכושר וכבר לא רצה. אולי אצליח לחזור לרוץ קצת לקראת הטרק הקרוב, אבל גם אם לא - אני בנעלי ריצת שטח. בשבילי זה עדיף בהרבה. כמו כל דבר , זה לגמרי לגמרי לגמרי אישי. אני לא ממליצה כלום לאף אחד אבל מבחינתי אין פה default זה נטו העדפה אישית (ואני נוטה להאמין שמי שכן מגיע בכושר ריצה והכרסוליים שלו חזקות כנראה יכול לוותר על התמיכה הנוספת כביכול של נעלי ההרים הגבוהות; המילה כביכול היא לא טעות אגב).
-
חח יצא די ארוך

-
*גם אם אתה בוחר נעלי ריצה קח בחשבון את עניין הסוליה ואחיזת קרקע (בגלל זה דרור מציין באופן עקבי 'ריצת שטח') Col de balme משאמונימזה מסלול נחמד שהולך בחצי גובה מעל הישובים שבעמק, וחוצה את ארג'נטיר באמצע. אפשר לשחק אם זה ואם נמרחים בדרך חזרה אפשר לתפוס טרמפים חזרה
-
King, להיות באזור ולא לעלות לפסגת ה adm נשמע לי פספוס..
רגלי או ברכבל? מסלול מומלץ?
-
מה זה הadm?
-
Aiguille du Midi https://www.montblancnaturalresort.com/en/aiguille-du-midi טרה פאסיל
-
תודה רבה.