רכב חשמלי בנורבגיה
-
שלום רב,
אנחנו יוצאים למסע ברחבי נורבגיה: נמ"ת אוסלו
Andalsnes
Geirangerfjord
Nigardsbreen
Sogndalsfjøra
Flam
Bergen
Oslo
האם מומלץ רכב חשמלי ? יש מספיק תחנות טעינה בדרך ?
תודה מראש,
צהלול
-
למה רכב חשמלי שיצור מגבלות?
-
@נוסע-מתמיד , יש ערים באירופה שלא מתירות כניסה ללב העיר עם רכב מזהם, אז אתה יכול להגיע לשם רק עם רכב היברידי או חשמלי. אמסטרדם למשל.
אני לא יודע אם הערים לעיל בנורבגיה שייכות לרשימה - קשה לי להאמין שנורבגיה סובלת מזיהום אוויר משמעותי ברמה שתצריך צעדים כאלו - אבל אולי אני טועה. זה משהו שצריך לבדוק ורלוונטי לשאלה ("האם מומלץ רכב חשמלי").
-
אני נסעתי על סולר, אבל ממה שראיתי יש לא מעט עמדות טעינה.
אבל באמת למה?
עברתי קרוב ל 5000 ק"מ בעלות דלק של 2200ש"ח.
מחיר ליטר סולר 6.5ש"ח. בנזין 6.8ש"ח. מחיר קוט"ש - 0.8 ש"ח.
-
*אודי - באמסטרדם יש איסור כניסה של רכבים עם מנועי דיזל, חכה עד 2030.
- למה? כל רכב המונע בדלק/ סולר מזהם, C'est Tout. מי שנוסע אלפי קילומטרים בתוך קופסת מתכת סגורה, לא נושם את אדי הדיזל. וזה לא משנה אם מישהו חושב שמדינה כלשהי לא סובלת מזיהום אוויר.
-
תודה רבה על תשובתכם.
-
למה להסתבך? בהתייחס לחלק של הפיורדים ולא הערים-גם תחנות דלק לא תמיד מוצאים.... (יש, לא לדאוג, אבל לא להישאר על ה5ליטר האחרונים ואז תמצא ותגלה שאין טעינה מהירה אלא רגילה שאפשר לטעון בלילה ולא ביום עד שהרכבים החשמליים לא יהיו שגרת חיים, לא הייתי שוכרת כזה בחו"ל בכלל.
-
אנחנו חזרנו שבוע שעבר מטיול בנורבגיה, ולקחנו רכב חשמלי עם טווח של עד 500 ק"מ לטעינה והיה מעולה. היו תחנות הטענה בכל מקום, אפילו מהירות(של 20 דק') וגם כמעט בכל מלון היה עמדת טעינה איטית אמנם, אך נתן לנו אפשרות להטעין בלילה. לא היה לנו חסר איפה להטעין! גם אנו חששנו בהתחלה, אך לגמרי התבדנו. זה גם חסך לנו לא מעט עלויות של דלק, והנחה באגרות כבישים ומעבורות(בערך 30% אחוז פחות). ממליצה לקחת לדוגמא פולקסווגן ID4 עם טווח של 500 ק"מ, ולהטעין כל פעם עד 80%, כי מעבר לזה מחיר לקוט"ש עולה ומהירות הטעינה יורדת. בהצלחה ותהנו, נורבגיה מדהימה(ויקרה בטירוף!)