התלבטות בטיול ליומיים
-
היי
מתלבט בנסיעה בחודש אוקטובר נובמבר יחד עם אשתי והתינוקת שלנו, בין בולגריה (ורנה) והסביבה, איטליה (נאפולי) והסביבה, או לקחת את קפריסין (המחירי טיסות +- זהים לתקופה הזאת)
בעיקר לנקות את הראש, טיול טבע, רומנטי וכו'
חשבתי יותר בכיוון של איטליה, אבל זה יעלה קצת יותר יקר, ומה שאני חושש שאנחנו לא נוסעים למספיק זמן (ליומיים) כדי לחוות את דרום איטליה כמו שצריך, מצד שני אין לי אפשרות מעבר ליומיים
תודה מראש
-
לא מובן למה הכוונה שלך ביומיים, טס ליעד וחוזר למחרת?
-
מגיע לנאפולי בשני בבוקר-צהריים, יוצא חזרה לארץ בבוקר של יום רביעי
-
בת כמה התינוקת?
-
כמעט שנה
-
זה יום וחצי נטו. לא הייתי יוצא לשום מקום לזמן כזה
-
מגיע לנאפולי בשני בבוקר-צהריים, יוצא חזרה לארץ בבוקר של יום רביעי
ככל שאני זוכר לנאפולי יש טיסה ישירה לוויזאייר ראיין וישראייר.
לוויזאייר אין טיסות ביום שני, לראיין וישראייר יש אבל הן ממריאות בערב, וישראייר חוזרים בחמישי ולא ברביעי.
אז אם תכננת טיסה ישירה תוודא שיש כזו ואתה לא בונה מגדלים באוויר.
למקרה שמצאת טיסה יוצאת דופן שאני לא מודע אליה (בהחלט יכול להיות) או שאתה טס עם קונקשן:
בוא נראה שאנחנו יחד על הלו"ז.
יום שני: אתה נוחת לקראת הצהרים, משם יש לך 2 אפשרויות:
א. להגיע לעיר
ב. לשכור רכב
שתי האפשרויות יובילו אותך במקרה הטוב לאחה"צ המוקדמים, בנאפולי תחנות השכרת הרכב נמצאות במרחק מהטרמינל, לוקח זמן להגיע והניסיון שלי אומר שיש שם תורים שלוקחים זמן, ויציאה מאזור שדה התעופה לכיוון היעד גם לוקחת זמן, ואתה צריך בערב להגיע למלון ולעשות צ'ק אין.
אם תחליט על בילוי עירוני (בהודעת הפתיחה שלך אתה לא רוצה טיול עירוני) להגיע לעיר גם לוקח זמן.
יום שלישי:
מכיוון שאתה צריך להתייצב בשדה ברביעי לפנות בוקר (טיסת בוקר) אתה לא יכול לבלות שלישי עד מאוחר, במיוחד אם אתם עם תינוקת.
זאת אומרת שיש לך במקרה הטוב חצי יום ביום שני ושלושת רבעי יום ביום שלישי וזה זמן ברוטו, לא כולל זמני הגעה לאזור הטיול וחזרה ממנו צ'ק אין-אאוט למלונות וכו'.
אני יכול להציע לך לשכור רכב, לנסוע על כביש אמלפי עד למלון באחת מהעיירות על הכביש, בשלישי להמשיך את הכביש ולחזור למלון קרוב לשדה התעופה, לפני כן מנהלות כמו מילוי דלק לרכב (לא ממליץ להסתבך עם זה לפנות בוקר בדרך לשדה התעופה).
כביש אמלפי מאוד נופי, אתה לא חייב להספיק את כולו, ויהיה לך זמן לעצור בכמה נקודות מעניינות (כמובן עצירות קצרות).
עוד הסתייגויות שאתה צריך לקחת בחשבון:
לא יודע איך התינוקת שלכם בטיול רכוב, אם יום שלם נסיעה ברכב (למעט הפסקות קצרות) יהיה איתה סיוט או תענוג.
ביום שני, אם באמת מצאת טיסת בוקר ישירה מנתב"ג, אתם תהיו אחרי לילה לבן, לא יודע כמה תיהנו. אם מדובר על טיסה עם קונקשן אז בכלל...
-
יש טיסה של וויזאיר שיוצאת ביום שני ב11 בבוקר ומגיעה ב13:35, רציתי לקחת אותה כי היא זולה בפער מכל טיסה אחרת בימים אחרים
אבל הבנתי, תודה רבה
ואם יש לי עד ארבעה ימים? איטליה עדיפה על פני בולגריה וכדו'?
-
יש טיסה של וויזאיר שיוצאת ביום שני ב11 בבוקר ומגיעה ב13:35, רציתי לקחת אותה כי היא זולה בפער מכל טיסה אחרת בימים אחריםאם הטיסה מגיעה ב 13:30 במקרה הורוד ביותר אתה עם רכב ב 15:00, וגם על זה לא הייתי בונה.
ואז אתה רק מתחיל את המסע לאזור הטיול, והשעה כבר מאוחרת, כמינימום צריך לאכול צהרים.
אוקטובר/נובמבר הימים מתחילים להיות קצרים, בקיצור אתה תספיק להגיע למקום הלינה ואם תבחר מקום נחמד, נניח איזו עיירה יפה, אז תוכל לעשות סיור ערב נחמד.
בהלוך אני מעדיף טיסות שמגיעות בצהרים, מאפשרות לי להגיע לנתב"ג אחרי שנת לילה נורמלית ומאפשרות לי ביעד התארגנות וטיול קצר כך שלמחרת אני יכול לקום רענן במיקום טוב להתחיל בטיול "האמיתי". מתאים לי.
אבל יש כאלה שמעדיפים אחרת וכמובן גם ההעדפה שלהם בסדר גמור כי מתאימה להם.
מה מתאים לך? אתה יודע לא אני.
אני יכול להגיד לך ש 4 ימים נראה לי הרבה יותר טוב מיומיים, אני לא הייתי טס ליומיים אלא אם מדובר בהופעת רוק משחק כדורגל או משהו ממוקד דומה שאני מאוד רוצה להגיע אליו.
איזה יעד עדיף גם כן עניין אישי. אני אוהב יותר את איטליה אבל זה הטעם שלי, לא שלך.
תבדוק לעצמך מהן החוויות שאתם רוצים להפיק מהטיול ואז תראה איזה יעד ישרת את המטרה הזו טוב יותר.
-
שתי נקודות זכות לקפריסין:
- טיסה קצרה - 30 עד 45 דקות.
- אוקטובר, מבחינת מזג האויר, זמן אידאלי לבקר באי. אירופה כבר יכולה להיות קרה.