סלוניקי
-
מבקש המלצה לטברנה טובה בסלוניקי
-
Palaty נחשבת למאוד טובה, לא ניסיתי בעצמי
-
הי היינו לא מזמן. כתבתי סיפור טיול כאן בפורום ושם כתבתי על לפחות 3 מסעדות נהדרות שאכלנו בהן , וגם הן על פי המלצת מקומיים. יש קישורים. כשאהיה על המחשב אוכל לצרף את הקישור לטיול שלנו.
-
https://community.lametayel.co.il/topic/165526/%D7%90%D7%97%D7%9C%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%94%D7%95%D7%9C%D7%93%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%A7%D7%A6%D7%A8-%D7%95%D7%A0%D7%94%D7%93%D7%A8-%D7%91%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%99 זה הקישור.. תנסה להעתיק ולפתוח.
-
עדיין לא הבנתי מה יש לחפש בסלוניקי?
-
"לחפש בסלוניקי" - זה קצת מקטין, לא?
הייתי שם - יש הרבה מה לראות ולחוות - היסטוריה עשירה מאוד בת אלפי שנים, תרבות, יהדות מפוארת שהייתה ואיננה, חוף ים יפה, קולינריה נהדרת ועוד.
אבל מודה שלא "חיפשתי" שם כלום, אז באמת לא יודעת...
-
אני לא מגיבה להודעות כמו זו שמעליך- " מה יש לחפש בסלוניקי"- כמה זלזול. אם אין מה להגיד אל תגיד.
-
זה לא חדש
בהצלחה במציאת טברנה טובה -
סלוניקי היא פשוט עיר משמעמת, וזו עובדה, כמובן שבכל עיר יוונית יש טברנות ואוכל טוב, וכמובן העבר היהודי,היא אןלי בסיס לטיול כוכב, אבל מי שטוען שיש מה לעשות שם יותר מ48 שעות כתייר, לדעתי פשוט יגרום לשואל המלצה אכזבה, בניסוח שלי,אין שום דבר מעבר. לכל מי שבחר להתייחס לצורת הניסוח,ולרכב על זה כאילו הניסוח מבטא זילזול,אז זהו שלא,ולזה שיושב 24/7 ללכוד תשובות בפורום,ומתעסק בניסוחים פוגעניים כחלק משגרת יומו,כדפוס קבוע באיפיון משתמשים,אז תמשיך זה מאוד משעשע,בעיקר שהקוראים מספיק חכמים להבין עם מי יש להם עסק. בקצור סלוניקי משעממת. נקודה, כל הקשקשת מעבר זה מתאים למי שרוצה לקשקש בפורום, בהצלחה.
-
משעמם זו לא מילה שהגדרתה עובדה, אלא דעה. את זה יודע כל ילד בבית ספר יסודי. לך היא משעממת ולאחר נחמדה וכיפית. לא זכור לי שהשואל המקורי שאל אם היא מעניינת או לא, אלא על טברנה, ולכן אין טעם להתקשקש מעבר לכך. זה שהשואל לא חזר אפילו לומר תודה לכל העונים זה כבר עניין אחר , וגם לא מנומס. בזה סיימתי את חלקי.
-
-
למירב, ברור שזו דעה ולא עובדה. ראשית אציין שמבחינתי כל מרום ביוןן הוא מדהים, כי יוון זה תרבות שפה ומנהגים. אבל כמי שמכיר את יוון לעומק, אני חושב שסלוניקי ביחס לאתונה שנן שתי הערים הגדולות,מאוד לא אטרקטיבית לתייר באופן כללי, אלא אם יש לו זיקה תרבתותית אידית מדפחתית היסטורית לעיר, למרות שכמעט לא נשאר שם זכר לקהילה היהודית הגדולה, שנספתה רובה ככולה בשואה. אפילו על בית הקברות הקימו אוניברסיטה. בכל אופן זה דיון שאין עניין, בו, על כל פנים, טברנות יש בכל מקום בסלוניקי ןבאתונה וכו' מי שבא להנות יהנה, טיול נעים.