מזג האוויר באוסטריה באוקטובר
-
שלום לכולם
אני רוצה לתכנן טיול באוקטובר לדרום גרמניה, משם לאוסטריה. מה מזג האוויר שעשוי להיות באזור האלפים האוסטריים? תודה
-
העניין הוא שאני מתלבטת בין אזור צפון איטליה, ונציה-ברגמו-מילאנו וצפונה לכיוון אינסברוק, או אזור טירול-זלצבורג-מינכן והסביבה
-
שניהם נשמעים לי מאוד גבוליים ולא אידיאליים לאוקטובר.. אלא אם כן את מדברת על טיול ערים ולא טיול הרים
-
תלוי מה מפריע לכם, רוב הטיול יהיה עם מעיל, מבחינתכם שובר עיסקה או שסביר?
אני מעדיף את אוקטובר, אמנם בחלק ניכר מהימים צריך להסתובב עם מעיל אבל מצד שני הרבה פחות צפוף,
כל המנהלות באוקטובר הרבה יותר נוחות וידידותיות:
בטיול עם רכב אפשר להגיע עד למקום העניין עצמו, להחנות ליד חניית הנכים, פעמים רבות בחינם (בניגוד לעונה הבוערת) במקום חיפוש חניה רחוקה ואטרקציה עמוסה לעייפה במטיילים אחרים.
עניין הרכב רלוונטי במיוחד באיטליה בכל מיני עיירות עם מיקרו כבישים צפופים, בחלק מהעיירות באוקטובר אזור ZTL מצטמצם מבחינת שעות ולפעמים מתבטל כליל.
ארוחת צהרים/ערב במסעדה כבר לא משימה קשה, הרבה יותר מקומות פנויים,
כניסה לאטרקציה לא כרוכה בתורים אין סופיים.
לונציה לא הייתי מתקרב ביולי-אוגוסט אבל אוקטובר יכול להיות מעולה.
יש הרבה יתרונות לטיול שאיננו בעונה ואוקטובר עדיין סתיו, לא חורף
מי שסגנון הטיול שלו גמיש יכול למשל באזור זלצבורג ביום בהיר לנסוע את הגרוסגלוקנר (ולהנות מהנוף של אחת הפסגות עם מרק גולש מהביל) וביום גשום וקר לבקר בממלכת הקריסטלים או במערה,
מי שתכנון הטיול שלו קשיח יכול להתבאס, ביום ערפילי אין נוף מהפסגות.
שימי לב לאטרקציות שנסגרות או מצטמצמות לעומת העונה הבוערת, מניסיוני פחות בזלצבורגרלאנד וטירול ויותר באיטליה,
תבדקי ימים ושעות פתיחה באתרי האינטרנט.
בשורה התחתונה, לדעתי אוקטובר יכול להיות מעולה למי שסגנון הטיול שלו גמיש, אישית מבחינתי עדיף על אוגוסט.
-
@רימון1963 באוקטובר, בין צפון איטליה לאוסטריה הייתי בוחרת בצפון איטליה, מהטעמים הבאים:
- מכיוון שמזג האויר הוא רולטה רוסית, בצפון איטליה יש יותר אופציות שוות במקומות נמוכים יותר ובערים.
- היינו בצפון איטליה באוקטובר, והשלכת שם מטריפה. יפה לא פחות מאשר בניו אינגלנד לדעתי.
- באוסטריה חלק גדול מאוד מההיילייטס דורשים רכבלים, אני לא יודעת עד כמה מהם פעילים (אני מניחה שזה תלוי גם מתי באוקטובר אתם נוסעים - התחלה או סוף)
-
תודה לכולכם על ההתייחסות. אכן נראה שאשאיר את אוסטריה ליוני-יולי. קדימה לאיטליה!!
-
תודה לכולכם על ההתייחסות. אכן נראה שאשאיר את אוסטריה ליוני-יולי. קדימה לאיטליה!!
-
מהנסיון שלי ב 2 המקרים רק מרוויחה מטיול מצויין , רק לקחת בחשבון גשם וקור , לא בעיה
עשינו את זה גם ולא יכול לומר שסבלנו אלה זה רק הוסף לחוויה. לשם ניווט כבר מהארץ רכשנו חבילת גלישה מחברת e-go שם לקחנו גם סים ארופאי , ככה היה לנו שיחות טלפון וגם SMS כדי להקל על תקשורת מול בתי המלון כדי לתאם את ההגעה. וגם esim. ככה ישר מהשדה לחברת השכרת הרכב וישר לדרכים בלי להתעכב ממליץ