חוגגים לאמא 70 - סיוע בתכנון מסלול וינה ובסביבתה
-
הי
נשמח ונודה לסיוע בתכנון מסלול הטיול בוינה וסביבתה
החופשה המשפחתית לאחר החגים, 6 מבוגרים( 38-75), הילדים נשארים בישראל...
חשוב לציין כי זו הפעם הראשונה שנבלה בעיר וינה
וכן טיילנו בעבר באזור זלצבורגלנד וסביבת הלשטט
החופשה תהיה בחודש אוקטובר
מחוץ לוינה התניידות עם רכב שכור .. בזמן השהייה בוינה התניידות בתחבורה ציבורית
להלן פרטי המסלול המתוכנן, אך איננו סופי
11.10.2023-14.10.2023
11.10.2023- נחיתה בצהרים, איסוף רכב שכור והמשך ללינה בווינר נושטדאט על מנת לטייל באיזור האלפים הוינאים.
יום למחרת 12.10.2023
טיול באיזור האלפים הוינאים - הר שניברג, מפלי מיירה, תצפית hohe wand, חנות מפעל לינדט
חזרה ללינה באזור באדן
ביקור בקזינו
למחרת 13.10.2023
ביקור בספא
המשך ביקור בארמון לוקסמבורג וטירת ליכטנשטיין
ומעבר ללינה באזור עמק הווכאו - מלק
למחרת 14.10.2023
טיול בעיירות עמק הווכאו
דורנשטיין, קראמס והמשך נסיעה לעיר וינה
העיר וינה שהייה של 3 ימים מלאים
15.10.2023-17.10.2023
אנחנו מעוניינים לשלב טבע ואורבניות
מבחינת טעם ועדיפויות לפעילויות בעיר:
יותר מתחברים לסיורים,קולינריה,התרשמות ממבנים ארכטקטורה, טירות וכו'.
פחות לשופינג, קונצרטים ומוזיאונים(כבדים שאינם חזותיים ומיוחדים)
כן אהבנו בעבר לבלות מוזיאונים פתוחים בהן הוצגו חיים מתקופות עבר.
ההתלבטויות הקיימות:
1. האם נכון לשנות את מספר הלינות בוינה העיר.
2. האם ישנה סיבה לוותר על באדן, לטובת טיול מעגלי מהרי האלפים הוינאים להמשך טיול לבאד אישל וגמונדן וחזרה לוינה דרך עמק הווכאו.
3. אפשרות נוספת ל-ותר על אזור האלפים הוינאים ולנסוע ישירות מוינה לאזור גמונדן וחזרה דרך עמק הווכאו לוינה.
כאמור אנו נשהה בתקופת עונת הסתיו ומקווים להנות משילוב של הטבע ונופי שלכת
יחד עם אורבניות ותרבות וינאית
תודה מראש

יניב ושמרית
-
@yaniv3322691 מתייחסת רק לוינה כי לא טיילתי באיזור מחוץ לה (פעם ראשונה שאני שומעת על דבר כזה "האלפים הווינאים"):
ארמון שונברון מומלץ, ואם אתם חובבי קולינריה אל תפספסו את הדגמת הכנת השטרודל בארמון (זו אטרקציה שרוכשים בנפרד בארמון)
יש שם גם גן חיצוני עם מבוך, "הגלורייט", וגם את גן החיות, אם אתם בעניין.
בית הונדטרווסר - מוזיאון הכי חזותי שיכול להיות.. מיוחד מאוד
מבחינת מבנים וארכיטקטורה - לא חסרים בווינה, כולל ארמונות נוספים מעבר לשונברון שהוא הגדול ביותר. בחלקם יש מוזיאונים לאמנות, לא הבנתי ממך אם מעניין אותכם או לא
קפה צנטראל - בית קפה מאוד מרשים שהיה חביב על חוזה המדינה. עומדים קצת בתור כדי להכנס אבל שווה (אל תבהלו אם התור נראה ארוך כי בית הקפה עצום והתור מתקדם מהר).
קפה לנדטמן - גם מוסד ידוע בעיר. היינו בו פעמיים בהפרש של כמה שנים - בפעם הראשונה עפנו עליו ובפעם השניה פחות, אבל באוכל זה קורה לפעמים בכל מקום. בכל אופן, זה גם בית קפה וינאי טיפוסי ומרשים.
יש את שוק האוכל "נאשמרקט", ציינתי אותו כי כתבת שאתם חובבי קולינריה, בעיני הוא לא שוק מאוד מרשים אבל ייתכן שאתם תחשבו אחרת.
האם נכון לשנות את מספר הלינות בעיר? קשה לומר כי זה מאוד סובייקטיבי. בעיני 3 ימים מלאים לוינה זה קלאסי, אבל אני כללתי כמה ביקורים במוזיאונים לאמנות שעניינו אותי, כולל מוזיאון המוסיקה האינטרקטיבי, גם שיטוטים בשכונות יפות בעיר כולל קצת שופינג במדרחוב מריה הילפר, שאולי אותכם פחות יעניינו, ותמיד יש גם את השאלה של קצב ההתנהלות שזו בחירה מאוד אישית וגם תלוית הרכב.
-
ראשית תודה על ההתייחסות והמענה!
כוונתי בנושא הקולינריה... שאנחנו אוהבים לאכול:) בתי קפה, קונדיטוריה, מאפים ובמיוחד דברים של המאפיינים המקומיים.גרמקנודל לדוגמה...
לנושא מוזאונים לאמנות , פחות מושך אותנו..
אוהבים לטייל רגלית ולחוות את הדברים.. מקווה שאוקטובר תנאי מזג האוויר יאפשרו זאת.
-
אוכל?
ארוחת בוקר אני מניח שתקבלו במקום הלינה.
צהרים אפשר כל מיני שניצלים מכל מיני חיות עם כל מיני ציפויים או בכלל בלי ציפוי, כל מיני רטבים.
בוינה השניצל אולי הידוע ביותר Figlmüller, נמצא במרכז, אמנם תיירותי אבל לדעתי טעים, אם אתם קבוצה גדולה תזמינו מקום מראש.
אני גם אהבתי את Stadtgraben
אבל בגדול יש המוני מסעדות וכל עוד נראה שיושבים בהן מקומיים - לא חושב שתפלו. מעולם לא נפלתי גם במסעדות של תחנות דלק. להערכתי כן עלולים ליפול במסעדת מזון מהיר שצמודה לאטרקציה, מאלו אני נמנע.
בימים קרים אני מאוד אוהב את מרק הגולש שלהם.
בירות - כמובן.
כל יום בארבע כולם יוצאים לקפה ועוגה.
כל העוגות טובות, הדגש האישי שלי היה הולך כמובן על שטרודל תפוחים עם/בלי רוטב וניל, עוגת יער שחור, עוגת שזיפים....לא מת על זאכר טורט אבל אחרים אולי כן.
הקפה הקרוב ביותר להפוך הישראלי נקרא מלאנז', ולעוגה ולקפה תמיד יוסיפו כוס מים.
הווינאים מבינים בתחום, קלוריות מחשב רק כשחוזר לארץ.
ערב, תלוי מה אכלתם בצהרים ואם ביקרתם בארבע בקונדיטוריה.
תכלס אוכל עניין מאוד סוביקטיבי, תיארתי לכם את הטעם שלי ואין לי מושג אם תתחברו.
מספר הימים בוינה יהיה תלוי באטרקציות שתבחרו לבקר.
אולי כדאי שתקחו איזשהו סיור מודרך, תלוי בקבוצה אולי בעברית ולתכנן יחד עם המדריך מראש מה רוצים לבקר.
תרשמו אילו אטרקציות נראו לכם סבירות ויהיה אפשר לעזור לכם לבחור.
-
@yaniv3322691 הרמת לי להנחתה בנושא הקינוחים
למרות שזה תמיד עניין של טעם אישי, יש כמה "היילייטס" של המקום:
- ראשית כמובן השטרודל - יש תפוחים (הקלאסי) או גבינה מתוקה
- קנודל וגרמקנודל: אלה שני דברים שונים, גם אם חולקים ביניהם כמה מאפיינים, אז נעשה סדר: הגרמקנודל הוא הכדור הלבנבן הענק הממולא ומעוטר בפרג למעלה, שהכינה אותו אחת ממשתתפות מאסטר שף בזמנו. נראה מעולה אך לא טעמתי. הקנודל האוסטרי הקלאסי, לעומתו, הוא קינוח אלוהי, בין הטעימים שטעמתי בחיי: מדובר בכדורים קטנים יותר, בערך בגודל של כדורי פינג פונג (ולכן מקבלים כמה במנה אחת), עשויים מבצק תפוחי אדמה (מתוק!), ממולאים במשמש מבושל בסירופ, ומצופים בפירורים מתוקים. אני קיבלתי אותו מצולחת יפה לצד פירות טריים. אכלתי אותו במסעדה בזלצבורג שנראתה כמו מלכודת תיירים והפתיעה בענק. גם זה קורה באוסטריה לא פעם, מנסיוני.
- זאכר טורט: קלאסיקה מקומית. גם אני כמו הצועד בנעליו לא הבנתי על מה הרעש - מדובר בעוגת שוקולד דחוסה מאוד עם שכבה של ריבה באמצע. פיהוק.
- קייזרשמארן: משהו כמו קרעי פנקייק עם המון אבקת סוכר. כשקר בחוץ וזה מגיע חם ומהביל, זה נפלא.
חוץ מזה יש כמובן מבחר מפואר של עוגות מכל הסוגים והמינים בכל בתי הקפה והקונדיטוריות - לאימפריה האוסטרו-הונגרית אין מתחרים בתחום הזה, ויסלחו לי הפרנקופילים, אז כנראה שכמעט כל מה שתבחרו יהיה טוב - רק תקפידו להכנס למקומות שוקקים.
בענייני שניצל - יש את פיוגלמיולר הכי מוכר, אבל האמת היא שיש עוד מלא מקומות שמגישים את שניצל העגל (או חזיר) הדקיק בגודל A4 והוא טעים לא בהכרח פחות.
סטייקים ממש טובים אכלנו במסעדת אל-גאוצ'ו שאין שום קשר בינה לבין רשת נחותה עם שם זהה שהיתה בישראל.
-
הי תודה
הי תודה על המענה בנושא הקינוחים
האם מועכר אזור עמק הווכאו, באדן
ומסלול הסיבוב המעגלי.. האם ריאלי למספר הימים ונכון לחודש אוקטובר
תודה

יניב
-
*האוכל והקינוחים *מוכר
-
לגבי וינה - אפשר להיות בה אפילו שבוע ולא לשבוע. יש הרבה מה לראות ולעשות. אבל במקרה שלכם גם 3 ימים יספיקו, במיוחד שאתם לא מתכוונים להיכנס למוזיאונים (רק הערה - הציעו לכם את מוזיאון אונדרוואסר - זה לא סתם מוזיאון. זה מקום מיוחד מאד ושונה. אני הייתי ממליצה לא לוותר עליו!).
יצא לכם לחוות שלכת שזה נהדר. לא הייתי הולכת על מסלול מעגלי כפי שהצעת..
-
אני לא מאמינה שתשובה שלמה שלי נעלמה!!!! בקיצור- המסלול נראה לגמרי שפוי. הייתי בודקת את היבט מזג אוויר ביום שאתם מתכננים לוינר אלפ- ההתמקמות בבאדן -די מגבילה אתכם עם חלופות אפשריות אם מזג אוויר לא טוב. את היום הרביעי אני לא מכירה (הטירה והארמון) אבל כן הייתי משתדלת לצמצם אותו לטובת יותר עמק ווכאו, העונה היא הכי הכי לעמק, קטיף תפוחים ואגסים, דוכני פירות וריבות (נהדרות) בכבישים הקטנים, אבל צריך את הזמן בשביל זה. אתם עושים ווכאו חפוז ועוד חוזרים לוינה בסופו של היום והחזרת רכב. הייתי משתדלת לקצץ ביום הקודם (אבל מבלי להכיר את היעדים!) לטובת הרחבה וגמישות בוכאו.