ברלין -> אמסטרדם
-
אני מעוניינת לנסוע לברלין ומשם ברכבת לאמסטרדם בסביבות אמצע ינואר,
ויש לי כמה שאלות שאני אשמח אם מישהו יוכל לעזור ולענות לי עליהן:
- מה תהיה העלות בערך בשביל טיול כזה שיימשך בין 10 ימים לשבועיים?
התכנון שלי הוא לישון בהוסטלים או במלונות של מקסימום 40 יורו ללילה, ובאמסטרדם לשכור אופניים כך שההוצאות על לינה ותחבורה יהיו מזעריות.. אבל השופינג שלי יכול להגיע ל1000 יורו פחות או יותר..
- עדיף לי לקנות כרטיס טיסה הלוך לברלין וחזור מאמסטרדם? או שיותר זול לחזור לברלין ברכבת לפני הטיסה?
- הבנתי שבברלין בתקופה הזאת הטמפ' בסביבות ה-0 מעלות, זה אפשרי בכלל לטייל בקור כזה [אם לקחת בחשבון שאני מתכננת להסתובב הרבה ברגל]?
תודה מראש! -
ברלין -> אמסטרדםשלום
בהחלט לקנות הלוך ברלין חזור מאמסטרדם. חבל על הזמן והכסף של כרטיס הרכבת.
את יכולה לחשב את הטיול שלך לבד (כמעט בלתי אפשרי לחשב עלויות טיול של מישהו אחר). סופרמרקטים - מחיר קרוב לארץ. מקדונלד - יותר זול מהארץ. מסעדה פשוטה כ10 יורו לארוחה.
את מחיר הכרטיס ברלין - אמסטרדם אפשר לראות באתר של הרכבות (לפעמים יש מבצעים כשקונים מראש).
כניסה לאתרים הרלוונטים לך- את יכולה לראות באינטרנט.
רגישות לקור זה דבר סובייקטיבי. אנחנו לא מפחדים מקור, קחי בחשבון שיכול להיות גם יותר קר.
-
ברלין -> אמסטרדםלפחות מבחינת המחיר, לדעתי דווקא יש עדיפות ברורה לטיסה הלוך וחזור מברלין! בעוד שבטיסה הלוך חזור מברלין אפשר למצוא טיסת שכר זולה יחסית, הרי שאם תנחתי בברלין ותמריאי מאמסטרדם תהיה חייבת לעשות את זה בחברה סדירה, ושני היעדים האלו בטיסות סדירות הם לא זולים בכללל. הפער יהיה לדעתי גבוהה בהרבה מה-70 יורו של הנסיעה ברכבת.