מספר שאלות לגבי פראג
-
שלום,
נוסעות (2) לפראג באמצע ספטמבר ל - 5 ימים. אשמח למספר עצות:
איזה ביגוד מתאים למזג האוויר?
כמה כסף מזומן (קרונות) כדאי לקחת?
בשלושה ימי טיול נטו על מה לא לוותר?
תודה רבה לעונים.
-
שלום,
נוסעות (2) לפראג באמצע ספטמבר ל - 5 ימים. אשמח למספר עצות:
איזה ביגוד מתאים למזג האוויר?
כמה כסף מזומן (קרונות) כדאי לקחת?
בשלושה ימי טיול נטו על מה לא לוותר?
תודה רבה לעונים.ספטמבר מזג האוויר משתנה, תבדקו תחזית יום/יומיים לפני ההמראה ותתכוננו בהתאם.
כסף אני הייתי משתמש בעיקר כרטיס אשראי, קרונות לוקח כמות ממש קטנה, ערך של 50-100 יורו מקסימום.
תני את רשימת האטרקציות שחשבת עליהן ומה את אוהבת לראות ולעשות ויהיה אפשר לעזור בבחירה.
-
כיון שמזג האויר משתנה אין ברירה אלא להצטייד בלבוש בשיטת הבצל.
אני מציעה שתכנסי לבלוגים ותקראי כמה סיפורים. אי אפשר לעזור לאדם שלא יודעים עליו דבר.
לפני חודשיים שלחתי את נכדתי פשוט לשוטט 3 ימים- לא הבינה אותי אבל נהנתה.. לשוטט במרכז העיר העתיקה , להגיע לבתי הכנסת,, ולטייל מעבר לנהר, לשוטט באי קמפה..להגיע לארמון..דרומה לה עד ה"בית המרקד", אפשר גם לטייל ברגל ביער. יש למעלה מגדל תצפית. .
ב5 ימים את יכוולה גם לצאת מחוץ לעיר למשל לאחת הטירוQארמונות קרובים או לקרלסבד אם מעניין אותך.
-
באחד הערבים הייתי ממליץ להיתפנק בספא בירה. חוויה. כמובן לדעתי לא כדאי לפספס את המצודה (אותו ארמון שמעבר לנהר) ואת קטדרלת ויטוס. תנסו לראות את חילופי המשמר שם. זה די נחמד. תאכלו איזה טרדלניק וגולש בתוך לחם. ואולי אבסנט אימיתי. בעיר העתיקה חשובנ אבל נקודות הציון הם מגדל אבק השרפה, משם ממשיכים לכיכר יאן הוס, משם לרובע היהודי. למי שיש כוח ממשיך לגשר קארל ומעבר לנהר או שומר את זה ליום הבא.
בבלוג שלי יש שלוש פוסטים על פראג.. מוזמנים לראות
-
טרדלניק
עכשיו למדתי איך קוראים לקורטוש בצורת גביע גלידה. זה באמת חובה, בתקוה שנופלחם על אחד טעים כמו שהיה לנו. אכלנו בטיול סתוי עם פירות חמים וגלידה.
כשנכדתי סיפרה שהיא נוסעת, זה היה הדבר הראשון שהצעתי לה לעשות רק אח"כ התחלתי לחשוב על מה לראות.