ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כרטיס Navigo פריז - האם אפשר לקנות 24\7 ב CDG?

פורום אירופה
    פריז
    2
    7
    146
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dmitrys
      dmitrys נערך לאחרונה על ידי

הטיסה שלנו נוחתת בשדה שארל דה גול די מאוחר, כנראה ניצא בסביבות 22:00-22:30 מכל הבדיקות.

אני רוצה לקחת תחבורה ציבורית למלון במרכז, בעזרת RER או RoissyBus. בשביל זה צריך כרטיס נאביגו.

חשבתי לקנות Navigo Easy , שלא דורש תמונה , אבל לא ברור לי איפה בדיוק מוכרים אותו בשדה. קראתי שיש דלפק, אבל לא ברור מתי פתוח. לא ראיתי שיש מכונות לקניית הכרטיס עצמו, אלא רק מכונות לטעינת הכרטיסים על הנאביגו.

האם מישהו יודע מה שעות הפעילות של הדלפקים האלה ב CDG (אנחנו נוחתים בטרמינל 2B, טיסת אל על) או לחלופין האם יש מכונות שמוכרות את הכרטיס בכל שעות היממה?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דורון1
        דורון1 נערך לאחרונה על ידי

עד כמה שידוע לי, יש בשדה התעופה מכונות אוטומטיות שאיתן ניתן לרכוש גם את כרטיס ה-NAVIGO וגם נסיעה באוטובוס, אבל אפשר גם להתקין מראש את האפליקציה של התחבורה הציבורית של פריס רבתי, שם ניתן גם לרכוש נסיעה באוטובוס, בדומה ל-Moovit/Pango שלנו. וזה גם יחסוך לך את 2 היורו שעולה כרטיס ה-NAVIGO הפלסטי.

זו האפליקציה:

https://www.iledefrance-mobilites.fr/

אני השתמשתי בה לנסיעות במטרו והיא עובדת מצויין עם ה-NFC של המכשיר (לא עם ברקודים). מומלץ להתקין ולרשום אותה כשאתה עוד בארץ. ניתן להוסיף בה תמונה מהגלריה או המצלמה שלך בלי בעייה.

כאן גם מצויין במפורש שאתה יכול לרכוש דרכה את הנסיעה באוטובוס משדה התעופה: https://www.iledefrance-mobilites.fr/en/tickets-fares/detail/orlybus-and-roissybus-tickets

וגם בדקתי עכשיו אצלי באפליקציה שלהם שעדיין מותקנת אצלי וראיתי שאפשר לרכוש שם נסיעה באוטובוס.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • dmitrys
          dmitrys נערך לאחרונה על ידי dmitrys

תודה רבה, אבל נראה שעדיין צריך אתה נאביגו גם באפליקציה

You can buy OrlyBus and RoissyBus tickets on your phone using the IDF Mobilités app and then add them onto your Navigo Easy Travel Card.

מצד שני, נראה שאפשר לשלם בתוך האוטובוס ישירות באשראי.

You can also buy your OrlyBus and RoissyBus ticket directly on board the vehicle

לא ברור אם אפשר לשלם באשראי ללא נאביגו ברכבת RER B.

• דורון1

הטקסט שם קצת מטעה, וכנראה זה נשאר ככה מפעם. האפליקציה יכולה גם להטעין כרטיסים ותוכניות על כרטיס NAVIGO קיים (בדומה לאפליקציית ה"רב קו" הישנה שכבר לא ממש רלוונטית כיום) אבל כיום ניתן להגדיר שהטלפון עצמו הוא כרטיס ה-NAVIGO שלך, וכך גם אני עשיתי, וזה בחינם (למעט הנסיעות עצמן כמובן).

כשאתה בוחר לרכוש נסיעות, ישנן אכן 2 אפשרויות - On My Phone ו-On My Navigo Pass. אתה פשוט בוחר ב-On My Phone שהוא בעצמו כרטיס הנסיעות שלך.

תנסה להתקין את האפליקציה עכשיו ותראה בעצמך שאחרי שהגדרת משתמש ותמונה שאפשר לרכוש גם נסיעה ב-Roissy Bus.

צפה גם בסרטון המצויין הזה שמסביר באנגלית על האפליקציה: https://www.youtube.com/watch?v=84wT_0TtpcI

• dmitrys
              dmitrys נערך לאחרונה על ידי

התקנתי, אבל לא יכול להשתמש באפליקציה. הטלפון שלי לא תומך NFC. לא ניתן לרכוש כרטיסים. אז במקרה והדלפק סגור, האם ניתן לקנות כרטיס פיזי במכונה ב CDG? ואם לא, ככל הנראה אני יכול לשלם לנהג האוטובוס, אבל האם אפשר לשלם ברכבת בלי הנאביגו?

• דורון1

עדיין מוכרים טלפונים שלא תומכים ב-NFC?... מעניין.

בגדול, ברכישה הבאה של טלפון ממליץ לכולם לוודא תמיכה ב-2 פיצ'רים: NFC ו-eSIM.

ולשאלתך: בחיפוש קצר שעשיתי דוכני הכרטיסים המאויישים בשדה התעופה שארל דה גול פתוחים עד חצות, ולפי חיפוש קצר נוסף שעשיתי ניתן לשלם לנהג האוטובוס של RoissyBus, אבל במזומן בלבד.

בכל מקרה, אם אתה לא לבד ונוסע עם עוד מישהו/י, נראה לי שההבדל במחיר בין אוטובוס (16.2 כפול 2 שזה 32.4 יורו) למונית או אובר הוא לא כזה גדול. למוניות משדה התעופה יש מחיר קבוע (ללא מונה) שהוא 55 יורו לכל מקום בגדה העליונה של נהר הסיין (אזורי המארה, האופרה ושער הנצחון הם מעל לנהר) ו-62 יורו אם המלון מתחת לנהר הסיין. שווה לשקול את הנוחות של נסיעה במונית למלון.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • dmitrys
                  dmitrys נערך לאחרונה על ידי dmitrys

מסתבר שאפשר לקנות כרטיס ל RER במכונה לא מיואשת, ללא הנאביגו. אז אין שום בעיה בכלל.

בחרנו בכוונה בתחבורה ציבורית כי אישתי מרגישה יותר בטוח ממונית בפריז. המלון מרוחק כ 15 דקות הליכה מהתחנה גם של אוטובוס וגם של רכבת, אז לא צריך להסתבך.

הטלפון שלי ישן, לא תומך NFC. הטלפון הבא בהחלט יהיה עם NFC ו ESIM, זה כבר הפך לחובה.

תודה לך על העזרה.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון