טיול סולו באירלנד - בן 30
-
היי חברים,
חושב על טיול סולו לאירלנד שיתחיל בסביבות אוקטובר - נובמבר (לא מוגבל בזמן). כמובן שמתכוון גם לשכור רכב במידת הצורך.
בעיקרון יש שני דברים שאני תוהה לגביהם, וזה מזג אוויר, ומקומות במדינה שמתאימים לטיול סולו בסגנון שאני מחפש.
מבחינת מזג אוויר, מן הסתם אני לוקח בחשבון שיכול להיות קר ורטוב (לא מפריע לי), אבל השאלה אם יש משהו שאני לא לוקח בחשבון? משהו חריג יותר בעונת החורף? למשל מקומות שלא אוכל להגיע אליהם, כבישים חסומים וכו'?
מבחינת מקומות שיתאימו לי - טיילתי בסקוטלנד עם חברים בקיץ שעבר, והופתעתי שבהמון מקומות מתוירים ברחבי המדינה הכל נסגר מאוד מוקדם וכמעט אין איפה לבלות ומה לעשות בערב (כשעוד יש אור שמש מלא עד שעה 00:00). אני לא מדבר על הערים הגדולות מן הסתם, אבל בהחלט על חלק נרחב מהמדינה.
אז אני לא יודע כמה אירלנד דומה לסקוטלנד מהבחינה הספציפית הזאת, אבל במידה וכן, איזה מקומות כן יתאימו לי לבקר בהם במדינה אם אני מאוד אוהב פאבים, בירות, וויסקי, וחיי לילה (במיוחד בהתחשב בעובדה שבטיול סולו זה קצת יותר נדרש כדי להכיר אנשים)? אבל כמובן שאני גם מעוניין ככל שאפשר לראות את אירלנד הפראית והטבעית ולא רק להיתקע בערים.
עוד שאלה - בעודי מטייל בערים כמו גאלווי ודבלין, כדאי להחזיק את הרכב כדי לצאת לטיולים מהעיר? יש חניונים?
ובכלל, אם יש לכם עוד טיפים לטיול מהסגנון הזה, אשמח לשמוע.
-
פוסט זה נמחק! -
רק יש לציין שהגברת שמציעה את המסלול שלה, עשתה אותו במסגרת טיול מאורגן.
-
סיכום טיול שלי באירלנד לפני 4 חודשים בערך, אולי יתן לך קצת תשובות: https://www.lametayel.co.il/posts/qvx2lm
-
חזרתי היום מאירלנד תביא בחשבון שמזג האוויר עלול לחרבש לך תוכניות, רצוי להתמקם בכל יעד למספר ימים ואז תוכל ל"שחק" בין הימים. מה שיותר מפריע מהגשם הטורדני, אלו ,לדעתי,רוחות. כשהן עזות וגם הגשם הדקיק הופך להיות סיכות לא נעימות דוקרניות. לגבי פאבים בכל חור יש, גם בכפרונצ'יק הכי נידח יש כומר ופאב (לא תמיד יש רופא)ולרוב לפחות 2 פאבים מתחרים. האירים סופר ידידותיים וחביבים ולא תהיה לך שום בעיה ליצור קשרים.
לא בגילך, אז לא כל כך בקיאה בחיי הלילה.
לגבי מכונית בדבלין כמובן שלא צריך מצד שני סביר להניח שגלווי תהיה רק נקודת מוצא לטיולים בסביבה, ואולי חצי יום טיול בתוכה- כך שמכונית כאן תייעל לך את הטיולים. מציעה כי תתמקד ביעדים שאתה רוצה לטייל בהם, ותנסה לרכז אותם ל"כוכבי לינה" עם המון גמישות של הפער בין תכנון למציאות.