ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התנהלות כלכלית ברפובליקה דומניקנית וקוסטה ריקה

פורום מרכז אמריקה
    קוסטה ריקה
    2
    4
    353
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • משה 22
      משה 22 נערך לאחרונה על ידי

שלום ובוקר שקט

אני מתכנן נסיעה לרפובליקה הדומניקאנית ולקוסטה ריקה בקיץ, היות ומרכז אמריקה אינו שטח מוכר לי עולה השאלה איך מתנהלים מבחינת תשלום?

האם צריך להמיר כסף למקומי ? באם כן היכן ? כי בארץ לא ראיתי והשאלה השנייה כמה ? ( תקציב למשפחה 3 נפשות רמת חיים גבוהה) , אטרקציות שולמו מראש באשראי באתרים השונים.

בהנחה ואני שוהה שבוע מתנהל ברכב שכור. כך שנשאר לי לשלם מזומן ( דלק, אוכל, היטלי כבישים , שתיה, טיפים, חניות, אחר)

המלונות הוזמנו בבוקינג ולכן תלשום באשראי.

באם הם מקבלים וסוחרים בדולר אמריקאי אז נפתרה הבעיה.

אודה לתשובות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יערי
        יערי נערך לאחרונה על ידי

אתייחס לקוסטה ריקה בקיץ איך מתנהלים מבחינת תשלום? - ללא כל בעיה כמו בכל מקום אחר בעולם, אשראי או מזומן האם צריך להמיר כסף למקומי ? כדאי , אבל לא צריך הרבה באם כן היכן ? יש בכל מקום צ'ינגים תקציב למשפחה 3 נפשות רמת חיים גבוהה - לא זול! אטרקציות שולמו מראש באשראי באתרים השונים. - למה הזמנת מראש? יש גמישות? קח בחשבון את השינויים בגלל הגשמים בהנחה ואני שוהה שבוע מתנהל ברכב שכור. כך שנשאר לי לשלם מזומן ( דלק, אוכל, היטלי כבישים , שתיה, טיפים, חניות, אחר) - למה? דלק, אוכל, שתיה, חנויות - אשראי , השאר - מזומן המלונות הוזמנו בבוקינג ולכן תלשום באשראי.- נכון באם הם מקבלים וסוחרים בדולר אמריקאי אז נפתרה הבעיה - אפשר גם בדולר אמריקאי, רק שצריך לבדוק את שערי ההמרה. אני סחרתי עם אשראי שסולק כל מטבע ב 1% עמלה כך שהכל היה נוח

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • משה 22
          משה 22 @יערי נערך לאחרונה על ידי

@יערי

תודה על המענה.

אני אסביר שאנחנו לא מנוסים בטיולים בחלק זה של העולם והיינו כבר בהרבה מקומות.

אנחנו רגילים להתפנק במלונות יוקרה וריזורטים מפנקים ולכן אני מתחיל בשבוע בפונטה קאנה ואז עובר לקוסטה ומקנח בקרוז ממיאמי.

ולכן אני מוכן לשלם כמה שצריך רק רוצה להבין את ההתנהלות המקומית שלא יהיו אי הבנות או פערי תרבות.

למשל טיפים , האם מקובל וכמה ?

מהי רמת השרות במלונות ?

אני הזמנתי אטרקציות מראש כאשר אני יכול לבטל עד יום לפני כך שזה גמיש.

הזמנתי שיט לצפיה בליוויתנים מראש כי זה באוויטה ועם סירות קטנות כך שנראה לי שלא יהיה מקום אם אחכה לרגע האחרון וגם כאן יש אופציית ביטול.

מה שמטריד אותי זה פארק הגשרים התלויים מיסטיקו - לא ברור האם כדאי להזמין מראש והאם בכלל עם הדרכה , למען האמת שקלתי להזמין דרך המלון כולל הסעה וארוחת צהריים המחיר לשלושה הוא 260 דולר , העלות פחות חשובה , יש כאן יתרונות של לא צריך לשבור את הראש בנהיגה בכבישים שהבנתי שהם לא משולטים ולא איכותיים, ברור שאפשר למצוא יותר זול ובהרבה אבל איכשהו לאחד שלא חצה את ארה"ב דרומה למעט חופשה בקנקון ובקריביים , נראה לי שמרכז אמריקה קצת יותר מורכב.

למעשה כל המלונות וההסעות לשדה התעופה וחזרה שולמו מראש. הבנתי שרכב שכור צריך לקחת שאטל למגרש חוץ לשדה התעופה בסאן חוזה - מדובר על חברת סיקסט.

• יערי
            יערי נערך לאחרונה על ידי

שלחתי לך הודעה פרטית

• נעול על ידי  Whale- Hello There There Whale- Hello There There 
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון