ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התלבטות חלוקת לינות בדולומיטים

פורום אירופה
    צפון איטליה
    3
    7
    251
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • לילך מרחובות
      לילך מרחובות נערך לאחרונה על ידי

שלום,
      החלטנו להיות אופטימיים ולתכנן חופשה לקיץ, בתקווה שאכן נוכל להתאוורר.
      אנחנו זוג וילדה שתהיה בת 11.5 ומתכננים לנסוע לדולומטים המזרחיים לשבועיים בסוף יולי ותחילת אוגוסט (הגעה דרך מילאנו).
      קצת התבלבלתי משפע העמקים שיש בדולומיטים והייתי שמחה להכוונה: בהנחה שנרצה 2-3 מקומות לינה (עדיפות ל 2 כדי להקטין את המעברים ולאפשר גמישות עם מזג האוויר, אבל מצד שני לא נרצה נסיעות ארוכות מדי), איפה כדאי למקם את הלינות?
      אנחנו מתלבטים גם אם להוסיף לינה באגם גארדה: לנו הוא נראה פחות מלהיב אבל יכול להיות שהילדה תשמח לבקר בפארקים שם, וזו גם דרך לשבור את הנסיעה. ואם להוסיף - אז לילה אחד או יותר? בהלוך או שגם בחזור?

תודה מראש לכל העונים!

nuritd תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • nuritd
        nuritd @לילך מרחובות נערך לאחרונה על ידי

@לילך-מרחובות

שלום גם לך,

לתכנן חופשה זה מאד תורם לבריאות הנפשית ולמה שאוהבים למצאתי

מסכימה איתך , לטעמי אזור אגם גרדה פחות מרהיה ומלהיב, ובכל זאת עם ילדה הייתי מקדישה יום ולנה נגיד 2 לילות שם, מבקרת בפארק המים, אלא אם היא ממש לא בעיניין. ואולי פחות מלהיב, אבל עדיין מאד יפה.

מעבר לגרדה הייתי לנה בעמק גרדנה מספר ימים, ובאזור קורטינה מספר ימים.

הדרך ממילנו לדולומיטים ארוכה יחסית, שווה לבדוק טיסות לברגמו או ונציה.

אישית לא הייתי עוצרת פעמיים בגרדה, הייתי מטיית שם בהלוך ובחזור -מחפשת דרך צפונית יותר, אולי דרך אגם טובל ועמק ג'נובה או אתר אחר בדולומיטים המערביים. יש באתר הרבה תאורי טיולים לדולומיטים משם אפשר לקחת רעיונות.

לילך מרחובות תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • לילך מרחובות
          לילך מרחובות @nuritd נערך לאחרונה על ידי לילך מרחובות

@nuritd

תודה על התגובה!

לגבי אגם גארדה - אני סקרנית, למה המלצת דווקא על פארק המים מבין הפארקים שנמצאים שם?

נשמע הגיוני של מוקד אחד דרום-מערבי יותר ואחד צפון-מזרחי יותר כמו שהצעת, אבל אני מתלבטת בין עמק גרדנה לואל די פאזסה (נגיד לינה ב canazei) שנראה לי נגיש יותר גם למקומות כמו המרמולדה. מה דעתך?

לגבי טיסות לברגמו או ונציה - זה אכן מקצר את הנהיגה אבל כרגע נראה שאין טיסות לשם וגם כשיש אלא טיסות שכר אז אנחנו עלולים "לשלם" על הנהיגה הקצרה יותר בעיכובים בשדה התעופה או בשעות טיסות לא נוחות, מה שפחות מתאים לנו עם ילדה.

• nuritd
            nuritd @לילך מרחובות נערך לאחרונה על ידי nuritd

@לילך-מרחובות

לגמרי מומלץ גם קנזאי ואז הייתי בוחרת מקום יותר מזרחי קרוב למיזורינה, אגם בראיס המקסים ווקורטינה.

לגבי הטיסות, שוב לגמרי מבינה, אנחנו פיצלנו את הנסיעה בלינה באגם איזאו כשנחתנו במילנו.

לגבי גרדה-הכוונה הייתה לקומפלקס של גרדלנד, הכולל פארק מים. הכי נדוש ובכל זאת נראה לי שרוב הנוער נהנה

לגבי הטיסות-האמת שבטח בצל המצב גם אני הייתי מחפשת טיסות בטוחות יותר. שקלתם אגב את מינכן?-משך הנסיעה לדולמיטים לא יותר ארוך מאשר משדה התעופה של מילנו, יש טיסות ומגוון רכבים גדול יותר. לא מתאים לדעתי לאגם גרדה אבל בדרך אפשר לשלב משהו מאוסטריה...הגענו 3 פעמים ממינכן לדולומיטים .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • יונית
              יונית נערך לאחרונה על ידי

מצטרפת לנירית, אם היעד הוא דולמיטים ומוותרים על אזור גארדה החם והצפוף (יש אופציות אחרות בטירול בדרך) אז נחיתה במינכן מאד יעילה לטובת הדולמיטים (עשיתי זאת פעמיים אפילו בעונות שונות של השנה) בנקודת הזמן הנוכחית זוהי טיסה זמינה גם של לופטהנזה וגם של אל על. ובעתיד..... נקווה לטוב.לגבי מיקומי לינה- מציעה כי תתחילי במיון הפעילויות ומסלולי הטיולים השונים ולפי זה לקבוע את נקודות הלינה. אפשר מזרח מערב, אפשר צפון דרום וכן הלאה-תלוי איפה מטיילים. אישית-אני פחות אוהבת את קנאזי כיעד לינה כי האתר המרכזי שלצידו הוא המרמולדה וכמובן שיש עוד כמה יעדים קטנים, אבל זוהי אינה עיירה מספיק "כוכבית" מבחינתי מול אופציה של אחת העיירות של וואל גארדנה לתוואי זה. לשיקולך.

• לילך מרחובות
                לילך מרחובות נערך לאחרונה על ידי

תודה! אחרי בדיקה בגוגל מפס הרעיון לטוס למינכן ולנסוע דרך טירול הוא מעולה - ניישם. לגבי פעילויות - אנחנו אוהבים מסלולים בטבע, הילדה/ מתבגרת מתעניינת יותר באטרקציות (פארקי חבלים, בריכות' וכו'). נראה לי שגם כאלה וגם כאלה פזורים בכל מקום בדולומיטים ומכאן ההתלבטות - מקריאה ראשונית יש הרבה עמקים גארדנה, פאסה, באדיה, פוסטריה, ועוד, בכל אחד שלל רכבלים משלו, ולכן ההתלבטות באיזה מהם להתמקם.

• nuritd
                  nuritd @לילך מרחובות נערך לאחרונה על ידי

@לילך-מרחובות

היי שוב,

אם עדיין לא הייתם באוסטריה ובטירול , אישית הייתי מטיילת שם. גם מסלולים נהדרים בטבע וגם אטרקציות-מפארקי חבלים, דרך מגלשות ובריכות/פרקי מים. לפחות עד שנת 2022 הייתה זולה יותר מהדולמיטים ועם המון לינות.

אם בכל זאת נסגרתם על הדולומיטים הייתי בוחרת נקודת לינה אחת, ולמרות אהבתי הגדולה לעמק גרדנה אולי דווקא קנזאי מתאימה לככב במרמולה ועמק פפאסה הצפוני יותר, גם עמק גרדנה וגם קצת קורטינה וכמובן הפאסים. בכל עמק יש אטרקציות כך שזו לא בעיה.

• נעול על ידי  Whale- Hello There There Whale- Hello There There 
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון