תיכנון טיול נורבגיה בקיץ
-
היי אשמח לקבל הערות והארות
אנחנו יוצאים לטיול זוגי. רוב הטיולים עד כה היו בצפון אמריקה
הפעם יש טיסות הלוך חזור מאוסלו ל 16 לילות בתחילת יולי.
אני מנסה להרכיב מכל ההמלצות וסיפורי הטיולים את החליפה שמתאימה לנו. מסלולי הליכה קלים. נופים. נסיעות. לינה במקומות יפים.
המסלול שמסתמן כרגע מתחיל בלילה ראשון לקיחת רכב ולינה ליד השדה כי צפויים לנחות בערב.
אני אציין היילייטס בימים כמובן שצפויות עוד עצירות. אשמח להבין אם כיווני הנסיעה נכונים ואם יש משהו מיוחד שמתפספס ואנחנו ליד.
יום טיול 2 לינה גול. נסיעה על כביש 16 לכיוון Honefoss. עצירה במוזיאון kistefos. מפלי הונפוסן. פוסן.
ימים 3 +4 לינה ב Eidfjord. נסיעה בכביש נופי Hardangervidda. אגם Sysenvatnet. מלון פוסיל. חוות kjeasen. סכר
יום 5 נסיעה דרך כביש נופי 13 דרך העיר Kinsarvik. נחל kinso לינה ב Odda
יום 6 עמק המפלים . לא מאמינה שנעשה את טרוליונגה אלא אם כן בחצי השנה הקרובה ניכנס לכושר…ממשיכים דרך כביש הדואר
ימים 7+8 ברגן נוסעים דרך העיירה norheimsund. אגם דגי הזהב ומפל סטיינדאלספוסן
ביום 9 נסיעה ל dyrvdalen. Voss טיול בקניון bordalsgjelet gorge. מפלים. תצפית ממלון סטולהיים מסלול נסיעה באיזור Gudvangen כביש 241 לינה aurland
יום 10 בבקר שיט ו או רכבת בפלאם. אח״כ נסיעה לכביש השלג 243 כולל תצפית סקיי וולק. נסיעה ל Laerdal. עצירות fiotane vedahaugane
נסיעה לכנסיית לוחות העץ בbatgund לינה בסוגנדל.
יום 11 נוסעים לגריינג׳ר נשארים שם גם ביום 12
יום 13 נסיעה לאלסנד ו או הדרך האטלנטית
יום 14 דרך הנשרים ודרך הטרולים כשמתחילים מכיוון Andelsunds.
מסיימים בלינה בלום.
יום 15 כביש 55 עד over Ardal
יום 16 הגעה לאוסלו.
תודה מראש על כל תגובה והתייחסות
פירו.
-
היי,
קודם כל-טיול ראשון בנורווגיה המדהימה? כיף לכם..
שנית-נראה לי הייתי מסדרת אחרת כמה אתרים במפה-ממליצה לשוב ולסדר את הנקודות. למשל גיירנגר -כדאי לחבר לדרך הטרולים והנשר שמובילה לשם.
בנוסף-לטעמי אתם מקדישים יותר מדי לחלק הדרומי של אודה ולא ראיתי את אזור אולדן סטרין עם עקרחונים שם? בכוונה? בדרך כלל לא מחמיצים את זה. והכנסייה בbatgund ? בטוח כתבת נכון?
ממליצה לוותר על הרכבת בפלום אבל כן לשוט בנרופיורד. ואם רוצים כנסיית לוחות אחת יפה ושווה זו באורנס, באמת ליד סוגנדל וצמוד לכביש 55.
מה ע אוסלו? מוותרים?
-
אכן טיול ראשון ומתרגשים. אני מנסה למקסם ומצד שני לא רק לרוץ ולסמן וי.
בנוגע לקרחונים היינו באלסקה יחסית לא מזמן. שנתיים וחווינו שם
מכיוון שיש. מגבלת זמן הורדתי את זה.
לגבי חיבור הנשרים והטרולים עם גריינג׳ר - מה מומלץ לרדת את הטרולים או לעלות? אני לא מצליחה לפענח את החיבור בין הכבישים הללו והעליות
מאוד אשמח לפירוט.
לא ויתרתי עדיין על אוסלו. צריכה להבין מהיכן אני מורידה כרגע אני מגיעה לאוסלו בצהריים ללינה אחת. כלומר אחה״צ וערב בלבד
תודה על התיחסות.
-
לגבי דרך הטרולים-אם באים מאנדלסנס עולים. לדעתי אין הבדל גדול מבחינת הנופים. עלינו וירדנו וזה מדהים בכל מקרה. אולי טיפה יתרוןם לעליה. אישית הייתי מצפינה בE39 אם אפשר דרך אולסון והדרך האטלנטית (גם במחיר קיצור שהייה באזור אודה) ומדרימה דרך אנדלסנס , דרך הטרולים וגיירנגר, דרך 258 , כביש 55 ודרך השלגים. ובאמת קשה להחיליט מה עדיף אחרי אלסקה-אוךלי כמה שיותר פיורדים מיוחדים ודרכים נופיות.
-
איזה כיף לכם!
קודם כל יש לי המלצה למלון מדהים ללילה הראשון - במרחק קצר משדה התעופה וממש ליד קיסטפוס:
https://thorbjornrudhotell.no/en
שנית - ממליצה איכשהו להנדס את המסלול כדי שיישארו לכם לפחות יומיים לאוסלו - היא שווה הרבה יותר אבל לפחות זה.
המסלול האחרון שלנו כאן:
https://www.ossefet-otzarot.com/post/beloved_norway
יש בפנים לינקים לפוסט טיפים ולפוסט אוסלו.
תיהנו!
רבקה
-
אתן נהדרות. אז עכשיו מנסה לדייק יותר ומציבה את הימים על תאריכי הטיול ואשמח לדעתכן המאוד מלומדת 3/7 נחיתה בערב ולקיחת רכב. לינה קרוב לשדה התעופה.
4/7 דרך כביש 16 ל kistefos museum Honefoss honefossen Fossa’s מאחורי מוזיאון הלינגדל עד לעיר גול ,שביל טיולים מסומן בה ולינה
. 5/7 הנסיעה על כביש 7 עד ל eidfjord שם נלון 2 לילות. דרך נופית הרדנגרוידה מפלים. תצפיות אגמים. מלון פוסיל. Kjeasen farm. כולל 6/7.
7/7 נוסעים לכיוון odda. שם נישן לילה. דרך kinso שאולי נעשה יום קודם ונחזור רק על הנסיעה. Tyssedal מוזיאון. להיסטוריה תעשייתית. Skjeggedal. Over jyssedal אגם vetlavaatnet. ועמק המפלים. כביש הדואר הישן.
8/7 נוסעים לברגן ל 2 לילות. הנסיעה דרך norheimsund. אגם דגי הזהב מפל
steindalsfossen. 10/7 נוסעים לכיוון פלאם. דרך dyrvrdalen משם ל vos טיול ב bordalsgjellet gorge. עוד מפל ואגם בדרך ותצפית ממלון סטנהיים. נוסעים ל gudvangen כביש 241 עד לפלאם
ב 11/7 שייט שסביר להניח שלא נספיק ביום לפני. נסיעה ל aurlandsvegen כביש השלג עם תצפיות ועצירות משם לבורגנד לכנסיית הלוחות. איזור פיורד laerdalsfjorden העיר laerdal. לינה סוגנדל
. 12/7 את הדרך לגריינג׳ר אפשר לעשות דרך כביש 55 עד לום ומשם לגריינג׳ר. נהיה 2 לילות
14/7 דרך הנשרים והטרולים ומשם נסיעה עד alesund 7
15/7
נסיעה לדרך האטלנטית ולינה במולד אוandalsnes. 7
16 /7 נותר פתוח אשמח להצעות. חשבתי על כיוון דומבס
17/7 הגעה לאוסלו ל2 לילות. 19/7 טיסה בשעות הצהריים. מכיוון שעכשיו הכבישים סגורים קשה להאריך את הזמנים בגוגל מפס. אני מסתמכת על סיפורי הטיולים והבלוגים. (רבקה שאוספת אוצרות נהדרים. תודה. וגם דויד קלירי וגילי חסקין ועוד) מודה לכל המביטים הקוראים והמגיבים.
-
פוסט זה נמחק! -
לדעתי יש עדיין תיזוז בדרך חזרה. אני חושבת שבטיול ראשון אפשר לוותר על אזור דומבס (אלא אם ממש בא לכם ספארי מוסים/כבשי מוסק, אבל אם הייתם באלסקה אז בטח צפיתם שם בבעלי חיים רבים),הייתי מצפינה אחרי הקיסטפוס דרך ה55, 258, דלנסניבה, גיירנגר, דרך הנשר והטרולים אנדלסנס, הדרך האטלנטית, חוזרת לאולסון וה 39. אם יהיה לכם זמן אזור saebo והפיורד שם מקסים ביותר. לאחר אולסון>>ברגן, אזור אודה והמפלים ודרך גיילו לאוסלו. אפשר כמובן הפוך. מצרפת מפות בלי הדרכים הסגורות עכשיו. אפשר לבדוק זמני נסיעה אם רושמים תאיריים עתידיים, אבל מאפשר רק מוצא ויעד, בלי הרבה נקודות. , מפה צפונה, מפה דרומה. במקומות שנראה הלוך וחזור באותו כביש אפשר לפעמים לשחק עם המעבורות או כבישים צדדיים.
-
איזה כייף איתך. אני כבר עוברת על הכל. תודה רבה.
-
כמישהי שהיתה גם באלסקה (ואפילו פעמיים) וגם בנורבגיה לא הייתי ממהרת להוריד את אזור אולדן סטרין. מצטרפת להמלצה להוריד את הרכבת בפלאם, זה באמת מיותר.
-
כמה הערות קטנות חוות kjeasen.- בדקי שהיא פתוחה (נדמה לי שבקיץ האחרון לא הייתה זמינה )
הרכבת בפלאם- מיותרת להפליא למי שנוסע ברכב כבר שבוע פלוס קודם בנורבגיה, היא אטרקטיבית למי שמגיע בקרוז וטועם טיפה של ערי נורבגיה ,אבל לא לכם.
גם אני הייתי מצרפת את דרך הטרולים להמשך מגייגנגר כמובן- ומניסיון היות ו"הצלחתי" גם לעלות וגם לרדת ושוב לעלות (סיבוכי מזג אוויר, לא בחירה חופשית)-אין חשיבות לכוון הנסיעה.
הייתי משנה את הימים האחרונים- כלומר יום 13מסיימת את דרך הנשרים והטרולים ונוסעת עד אולסונד כולל ביקורון/או למחרת.
ביום 14- דרך האטלנטית/או לוותר עליה והתחלת החזרה לכוון אוסלו- מה שישאיר לכם יום וחצי עבורה.
או--- בכלל להתחיל את הטיול באוסלו עצמה, ואז להדרים (נסי לשלב את מפעל המים הכבדים ברוקין והעמק השחור)--- ואולי בכלל לקחת טיסה מאולסונד חזרה (קונקשיין כמובן), וככה חוסכים זמן נסיעה לא מעניין (בין אולסונד לאוסלו).
-
תודה רבה לכן.
-
תודה רבה לכן.
-
הייתי בנורבגיה כבר פעמיים,ביולי הקרוב אני מתכוונת להיות שם עוד פעם,מדינה מהממת
-
@sigal-levi מה מהמם שם כל כך
אפשר הסבר?
-
@איש-שדה מה זאת אומרת? הנופים שם מאוד יפים,הפיורדים.מזג אוויר הכי נעים שיש, אוכל טוב,אם לא היית שם.כדאי שתטוס.הייתי שם פעמיים והתמכרתי
-
היי חבר.
הייתי בנורבגיה 27 פעמים ולא שבעתי.
יש לי מסלול ל 13 ימים ,
אם אתה מעוניין שלח לי את האי-מייל שלך דרך הפייסבוק ; "נורבגיה לשאול ולטייל".
פרטים בתקשורת.
איציק אהרוני