טיול בקיץ לאזור ההרים הלבנים ומיין
-
הי לכולם
אשמח לעזרה
מתכננת טיול קצר מחוץ לנו יורק לאזור נו המפשר ומיין . אני נוסעת רק אני והבן בן 15- כלומר נוהגת לבד ויוצאת מנו יורק
יש לי סהכ 6 ימים ובשישי שבת מתכננת להיות בבוסטון ומשם לחזור בראשון לנו יורק
השאלה - האם כדאי לי להתמקד בטיול כוכב רק באזור ההרים הלבנים ואם כן איפה כדי ללון או שכדאי לי לעשות טיול מתמשך ולהגיע גם למיין- לפארק אכדיה . ואם כן גם שם איפה כדאי ללון. .
אשמח לטייפים
תודה רבה
-
@shirlymevorach אני מאלו שהתאהבו באכדיה, ולמרות זאת ממליצה לך, בסד הזמנים הנתון שיש לך, להתמקד הפעם רק באיזור ההרים הלבנים, עם לינה בקונוויי או בנורת' קונוויי. אפשר גם בלינקולן, בקצהו השני של כביש קנקמגוס הנופי, אבל לטעמי הצד של קונווי עדיף.
כדי לטעום בכל זאת מיופיו של החוף האטלנטי המפורץ, גם אם לא מגיעים עד אכדיה, הייתי ממליצה לך, בגדול, לעלות צפונה מניו יורק לאורך החוף, עם עצירות בעיירות חוף יפות ומגדלורים, ועם עצירת לילה איפשהו בדרך כדי לשבור את הנסיעה הארוכה ושתוכלו גם להנות. אפשר אולי לשלב אפילו שייט לווייתנים איפשהו (לא בדקתי). כך תגיעו בסוף היום השני לקונווי, תוכלו עוד יומיים-שלושה לטייל בהרים הלבנים, כולל אטרקציות של פעילות אקטיבית (אומגה, שיט וכו') לנער וטיולי טבע לשניכם (עד כמה שתהיה לנער סבלנות, אנחנו נסענו עם תאומים בנים בגיל הזה בדיוק לאיזור הזה והצלחנו למנן את זה...). ואז לחזור לבוסטון.
אפשר גם לעלות מניו יורק להרים הלבנים דרך עמק ההדסון, ואז לרדת בחזרה לבוסטון דרך החוף. אבל בכל מקרה את הנסיעה לאורך החוף הייתי שוברת עם עצירת לילה כדי שניתן יהיה להקדיש זמן לעצירות יפות בדרך, כאמור.
(מוני בטח יוכל לתת לך מסלול יותר מפורט.
-
תודה רבה מי זה מוני?
-
@shirlymevorach מוני הוא מנהל הפורום הזה, איש יקר ומומחה-על לארה"ב. מקווה שהוא יבקר כאן ויראה את השאלה שלך.
-
@shirlymevorach אני לא מוני, אבל ביקרתי מספר פעמים באיזור. לא ברור האם ששת הימים כוללים גם את קטעי הנסיעה מניו יורק לבוסטון? את הביקור בבוסטון (אם כי נראה שהכוונה לשהות בבוסטון בשישי-שבת. האם כולל גם טיול בבוסטון?)?
אם מדובר בקטע טיול בן 6 ימים, ניתן לשלב גם את פארק אכדיה וגם את ההרים הלבנים על פי החלוקה הבאה:
יום 1: יציאה מניו יורק ונסיעה ארוכה עד לפארק אכדיה. גם אם יוצאים מבוסטון זה יכול לקחת כ- 5-6 שעות. מניו יורק מדובר ביום ארוך של נהיגה.
יום 2: פארק אכדיה - החלקים המרכזיים (הלולאה של הנסיעה וגם עליה להר קדילאק לתצפית. העליה לתצפית זו מצריכה הזמנה מראש באתר recreation.gov).
יום 3: נסיעה ל- North Conway. אם יוצאים מוקדם, ניתן לבקר גם בחלק נוסף של פארק אכדיה, כמו Schoodic Point.
יום 4: כביש 112, ה- Kancamagus Highway + אתר Lost River בהמשכו.
יום 5: איזור Franconia Notch, הר קנון, אתר The Flume.
יום 6: אם היום הוא יפה, אפשר לעלות לפסגת הר וושינגטון. אם לא,אז אין טעם. בכל מקרה, לאחר הירידה מהר וושינגטון, נסיעה חזרה לבוסטון (כ- 3 -4 שעות נסיעה). ביום פחות יפה, שווה אולי לעצור במלון הר וושינגטון שעל כביש 302. מהמרפסת מאחור יש תצפית על הר וושינגטון. כמו כן, במלון יש תמונות מכנס כלכלי מפורסם שהתקיים בו בתום מלחמת העולם השניה, שבה נקבע המשטר המוניטרי העולמי שהמשיך עד תחילת שנות ה- 70.
אם זה נראה כזמן נהיגה ארוך מדי (בכל זאת, פארק אכדיה רחוק מניו יורק), ניתן להסתפק בהרים הלבנים ולחסוך זמן נהיגה די רב. במקרה זה, יש זמן פנוי, שניתן למלאו בדרך מניו יורק לבוסטון: ביקור במוזיאון הצוללות בגרוטון, ביקור ב- Mystic sea port, ביקור בניופורט שברוד איילנד. אלו הן רק חלק מהאפשרויות שתוכלו לבחור בהן, וזאת בהנחה שאתם נוסעים על I-95. מובן שניתן לשנות מסלול ולראות מקומות אחרים.
בעניין הלינה באיזור פארק אכדיה, הרי שהעירה הקרובה ביותר היא Bar Harbor. זו עיירת תיירות מאד נחמדה, אך יקרה. אם תמצאו מקום שם שמתאים לכם מבחינת המחיר, אני ממליץ להשאר שם. מקומות זולים יותר יחייבו התרחקות מהפארק. אין לי ממש נסיון עם זה, פרט ללינה ליד בנגור. לנתי שם במוטל Super 8, וזה מקום טוב, אבל מדובר בנסיעה של שעה מהפארק. בבר הרבור לנתי במוטל בשם Bar Harbor Motel על כביש 3 בכניסה לעירה. מורכב מביתנים. הרכב חונה בכניסה לחדר. אין ארוחת בוקר, אבל ניתן לשתות קפה או תה בלובי. הוא היה יחסית לא יקר. יש שם הרבה מלונות אחרים. מציע להזמין מראש.
-
לא מכיר את אכדיה ואין לי דעה. מסתכל על הצד הלוגיסטי אבל קודם שאלה – מי אתם ומה הטיול. מהימים שהזכרת נראה כאילו שאתם שומרי שבת. זה נכון? יש דרישות מעבר? אוכל/מסעדות כשרות, משהו אחר? ומה הטיול? כמה ימים בניו יורק, ואז נסיעה כזו, סיום בבוסטון ומשם חזרה לטיסה? אם שיש עוד חלקים לטיול (למשל חודש בחופי אורגון)
בגדול אני לא אוהב לתעדף מקטע בודד. אולי בעצם אכדיה עדיפה על פני בוסטון?
אם אתם שומרי שבת אבל מוכנים לטייל, לא בטוח שבוסטון אידאלית. כלומר דווקא כן אם מוכנים לשלם. במרכז בוסטון אפשר בהחלט לטייל ברגל אם ישנים במקום מרכזי מספיק. רק שזה אומר לרוב מלון יקר מאד, ורחוק מבתי כנסת (אם זה חשוב). אם אתם לא רוצים לשלם את העלות הגבוהה של מלון מרכזי, אז דווקא עיירה קטנה עשויה להציע פתרון מעניין ללינה פלוס טיול? או דווקא אתר טבע? (אין לי המלצות).
אם בראשון בבוקר שוכרים רכב ויוצאים מניו יורק (מנהטן?) אז צריך להניח כשעה וחצי עד שעתיים עד שיוצאים ממנהטן. ראשון בבוקר אז אין פקקים, אבל עדיין יש לוגיסטיקה של לעזוב את המלון, הגעה לתחנת ההשכרה (מונית?) תהליך ההשכרה ויציאה מהעיר. אגב, שווה לשקול לקחת מונית לניו ארק ולשכור שם רכב. עשוי להיות יותר זול (בגלל ההשכרה בניו ג'רסי), וחוסך נהיגה במנהטן.
בכל מקרה, לנסוע עד ההרים הלבנים (שלא לאמר אכדיה) אחרי השכרת הרכב זה קצת בעייתי. מדובר על קרוב ל-9 שעות מרגע שיצאתם מהמלון ועד שתגיעו להרים הלבנים, עם הפסקות רענון בלבד. אפשרי, אבל יום קשה מאד לשניכם, שיהיה קשה לנצל אותו. עם נסיעה ישירה כזו יהיה קשה כבר לטייל בערב בגלל העייפות. אפשר לעשות עצירות דרך יותר מטכניות, אבל לא הרבה יותר.
אם תבחרו לעצור ללינת לילה ולטייל בדרך (כמו שהציעו לכם), זה בהחלט אפשרי. אבל באופן מעשי זה אומר להגיע להרים הלבנים רק בשני בצהריים או בערב (תלוי בפרטים).
להרים הלבנים הייתי מרגיש טוב עם יומיים מלאים כלומר 3 לילות. אם נניח הגעה בשני אחה"צ זה אומר עד חמישי בבוקר.
הנסיעה לבוסטון לוקחת 3-4 שעות (תלוי בפרטים). אם מסתפקים בהגעה לבוסטון אחהצ לקראת כניסת השבת זה אומר שיש עוד 4-5 שעות בבוקר לטייל.
כלומר האפשרות הזו של ההרים הלבנים משאירה לכם עוד יום עד יום וחצי לנצל. זה יכול להיות לעבות את ההרים הלבנים, עיבוי של הדרך להרים (כמו שהוזכר קו החוף) או משהו אחר. אבל לא משאיר זמן לאכדיה.
אם בכל זאת רוצים אכדיה, אפשר לשקול טיסה. למשל טיסה מעניינת זה אמריקן מלה גרדיה לפורטלנד מיין. ביום ראשון ב 9:50 בבוקר שנוחתת ב 11:10. זה אומר השכמה סבירה של סביבות 6 בבוקר. ב 12:00 הרכב כבר מונע. הנסיעה תיקח קצת יותר משלוש שעות ותוכלו לטייל בדרך ולהגיע לבר הרבור בשעות הערב לא מותשים. ואז שני-שלישי לאקדיה. ברביעי בבוקר נוסעים להרים הלבנים עד שישי בצהריים.טיפה יותר דחוס ממה שהייתי מעדיף, אבל אפשרי.