ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלת תחבורה ציבורית בתוך קרקוב

פורום אירופה
    6
    13
    3129
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונית
      יונית נערך לאחרונה על ידי

בבדיקה מול כרטיס העיר קרקוב- אני רואה את האופציה ל”כרטיס עם תחבורה ציבורית” וכרטיס “רק לאתרים”.

התחשיב הכלכלי

ל3 ימים – עם תחבורה- 120 זלוטי,רק מוזיאונים- 70 זלוטי- כלומר 50 זלוטי לטובת תחבורה ציבורית ב-3 ימי שהות (נראה לי המון! )

ליומיים- עם תחבורה 100 זלוטי, רק מוזיאונים-60 זלוטי. כלומר 40 זלוטי לטובת תחבורה ציבורית ביומיים.

מכאן השאלה- כמה בכלל עושים שימוש בתחבורה הציבורית שם ? בהנחה שהלינה איפשהו בין קיזמיץ לכיכר השוק?

ממה שאני רואה במפה ובמידע המרחקים אינם גדולים, טווח של 30-40 דקות  מברביקן לוואבל זה ריאלי? (בלי לחשב עצירות)?

אלו לא מרחקים שהייתי נוסעת בהם אולי פעם או פעמיים …. 

מכאן- אני מבינה שמשהו אני לא מבינה במבנה של העיר ?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נירית
        נירית נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב יונית,

לדעתי את לא מפספסת. קרקוב קומפקטית ורוב האתרים  אכן נגישים ברגל ממרכז העיר.

הנסיעות מעטות וזולות, גם במונית. אישית הייתי בוחרת בכרטיס ל3 ימים ללא תחבורה, אבל כמובן צריך לעשות את החשבון הכללי מול האתרים הספציפיים שרוצים לבקר ומיקומם.

ה Wawel לא כלול בכרטיס , אגב וחבל.

• יונית

יודע צדיק נפש בהמתו.

זו בדיוק הכוונה שלי- כרטיס ללא תחבורה ל 3 ימים.

אני יודעת שוואבל לא נכלל- אז נשלם בנפרד, לא נורא.

פתאום איבדתי את הבטחון של ההתמצאות במרחב שם.

וגם אם יש לי כמה אתרים מרוחקים יותר מהמרכז- אז נסיעה קצרה כזו ואחרת, לא מחייבת להבנתי את הכרטיס כולל תחבורה.

• Galia_3587435
            Galia_3587435 נערך לאחרונה על ידי

היי יונית,

היינו 3 ימים בקרקוב (לנו ברדיסון בלו בממוקם מעולה!! ומאוד ממליצה)

ולא השתמשנו פעם אחת בתחבורה הציבורית.

הכל כלכך נגיש וכל כך קרוב וקומפקטי..נכון הולכים הרבה ברגל אבל כך חוים את העיר מצויין…

ואכן מהברביקן לוואבל זה כחצי שעה נינוחה.

לשים לב שלטירת וואבל – התשלום הוא בנפרד לכל אולם/תערוכה. ולא תמיד יש קופה בכניסה – אז מומלץ לתכנן מראש ולרכוש במרכז המבקרים של הטירה – שבו גם חנות מזכרות מקסימה .

הנסיעה היחידה שלנו היתה לחנות דקטלון (שכרגיל לא מאכזבת).

• Galia_3587435

ועוד משהו – אם אנחנו כבר בעניין המלצות – 

הסיור הכי משמעותי עבורנו היה הסיור בקרקוב בדגש יהדות שיוצא מרובע קז’יימיז’ של עמותת ה FREE WALKING GUIDS .

כמה שקראנו ולמדנו והתכוננו – הסיור היה התוספת המושלמת והמומלצת ביותר.

• Jenny2
                Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

רק מהמוזיאון במפעל שינדלר לקחנו מונית חזרה למלון (בעיר העתיקה) לאחר שהגענו אליו ברגל. כל יתר האתרים באמת מרוכזים בשטח קטן וניגשים ברגל.

אגב, אני מניחה כי עשית חשבון שממילא היית מבקרת באתרים בתוך הארבעים שסך דמי הכניסה שלהם עולה על 70 זלוטי, כי לרוב דמי הכניסה לאתרים זולים למדי..

• יונית

תודות ועוד שאלות קרקוב

גליה 

תודה. כבר הזמנתי מלון Queen Boutique Hotel (קודם כל שיהיה...) אם הבנתי נכון בין העתיקה לרובע היהודי.

ולגבי הסיור המודרך- אכן זו גם כוונתי

שלישית אני מתעודדת מ 3 ימים בקרקוב שלך כי היה נראה לי שאולי נסחפתי בכמות הימים (אני קצת מהמטיילים היותר איטיים)-כי הרוב שקראתי נוסעים ליומיים (בעיר עצמה).

לגבי הטירה- אם הבנתי נכון כרטיסים לטירה במרכז המבקרים וכרטיסים למתחם הקתדראלה בנפרד- ולא ניתן לקנות באותו מיקום.

האם יש אופציה לרכישה מראש?

(שונאת תורים!)

ג’ני 

תודה. האם המפעל רחוק כל כך שמחייב נסיעה? או שזוהי נסיעת עייפות ופינוק? (רק כדי להבין את המרחקים הפיזיים, לא מתוך חטטנות)

וכן-ברור שאני מחשבת כדאיות מול הכרטיס עצמו-בשיטה של “אתרי חובה בכל מקרה” שאני רוצה להיות בהם ואם הם מכסים את עלות הרכישה , ואז “אקסטרות” של “אולי” ומה הדלתה?

היות ולא מדובר בסכומי עתק – לפעמים יותר נוח לי (שונאת תורים 2) לקנות כרטיס מרוכז מראש גם אם הרווח הכלכלי הוא שולי.

שאלה-  יש מישהו שעלה  יותר למעלה לשרידי חומת הגטו? לביצורי פורט בנדיקט? ותל קרקוס? (ואם כן----אז יש לי עוד שאלות של העדפה)

שאלה 2- למי שהגיע משדה התעופה קרקוב עצמו- נגישות, תחבורה ציבורית, מונית עד המלון? מהי חכמת ההמונים כאן?

• Jenny2
                    Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

טוב, פינוק זה עניין מאוד סובייקטיבית.angry. גם תלוי את מי שואלים..

המרחק מהמלון שלנו במרכז למפעל היה כ 3 ק”מ.  בבוקר הלכנו ברגל לרובע היהודי, הסתובבנו, משם המשכנו ברגל למפעל והקדשנו כשעתיים לתצוגה בו, כך שאחר הצהרים כשרצינו לחזור חמלון אכן כבר הייתי עיפה (ועם גב תחתון כואב). תוסיפי לזה מזג אוויר אפרורי וסביבה לא אטרקטיבית בקרבת המפעל כך שמבחינתי  לא מדובר בפינוק אלא בניסעה די חיונית. בן זוגי לעומת זה היה מוכן לעשות את הדרך חזרה ברגל ללא קושי… 

לגבי הנסיעה מהשדה, לא מתוך נסיון אישי (נחתנו בקטוביצה) אלא מתוך אתר השדה- נראה שיש שירות רכבות מהירה, תדירה וזולה.

אם לוקחים מונית עד המלון, יש המלצות בטריפאדויזור שלא לקחת את אלה הממתינות מחוץ לשדה אלא להתקשר לחברת Icar או Mega -ראי כאן וכאן.

• PiniFru
                      PiniFru נערך לאחרונה על ידי

דווקה הייתי ממליץ לך על מלון andel's by Vienna House Cracow

• Galia_3587435

אויי ג’ני כמה שאת צודקת לגבי הפינוק – אני בצד שלך Smile

אם מבקרים במוזיאון של המפעל (הסיור בדגש יהדות מסתיים בפתחו) האופציה של תחבורה ציבורית חזרה היא או מונית או בטוקטוק חשמלי שיש המון מסביב.

התחנה של האוטובוס צמודה לנהר ויש הליכה לא מעטה, ואז אומרים נו, עוד קצת ונגיע להסתובב בקיז’מייז’ המקסימה שוב ולנשנש אוכל טעים שם.

והמלון שלך ממקום יחסית בהחלט במרחק הליכה רגלית.

דרך אגב יונית – על איזה חודש מדובר? 

אם עכשיו בחורף – בטוח שפחות נעים להסתובב ולשוטט עוד ועוד.. 

ובכלל – נסיעה במונית זה דבר יחסית זול אז שווה לפרגן ולשמור כוחות.

ולגבי שארית/דוגמית מחומת הגטו – יש בצד השני של הנהר – (בצד של המפעל שלשינדלר) ועוברים בסיור שהמלצתי. 

ונמל תעופה קרקוב – את מגיעה מהארץ? כי הנחיתות הם בקטוביץ – לא??

ואם כן, יש אוטובוס שאטל שמתואם בשעות ומומלץ להזמין בו מקום מראש – אז תעדכני…

• יונית

ג’ני-תודה רבה על המידע והקישורים. 

גליה- אין לי בעיה עם מוניות  (או עם “פינוק”) השאלה שלי רק כדי להבין את ההכרח או הבחירה- והבנתי מצוין מהתשובה של ג’ני אפשר ככה ואפשר ככה.

התכנון לקיץ (עוד במגירה)

הטיסה לקרקוב-דרך ורשה עם לוט בגלל שעות טיסה נוחות יותר (מבחינתי)וימים גמישים (ולא וויזאייר) ולכן השאלות לגבי שדה תעופה זה שפחות נפוץ במידע של המטיילים מישראל.

פיני -תודה. נראה (ומדורג) מלון טוב.אבל אישית אני מעדיפה מלונות קטנים יותר ובאיפיון אחר (על טעם וריח...)

• אבי054
                            אבי054 נערך לאחרונה על ידי

בנוגע לתחבורה בעיר . 

אחרי פעמיים בקרקוב המדהימה בשנה האחרונה . – קרקוב מסוג הערים שהשוטטות ברחובות זה החוויה . באחד הפעמיים הייתי עם רכב שכור כי קרקוב הייתה חלק מתוך טיול גדול בפולין . כשהגענו לקרקוב עם הרכב חנינו במלון . ובכוונת תחילה לא יצאנו איתו בכלל בכל השהות בקרקוב אלא רק ברגל . למעט פעמיים כשכאבו הרגליים אחרי הליכות ממושכות קפצנו לקניון עם מונית .. זה היה כל כך זול שלא התחשבנו על זה בכלל. לסיכום ככול שתלכו יותר רגלית יותר תהנו ותנשמו את העיר . (כמובן בהתאם למזג אוויר .) 

וקרקוב פשוט מדהימה !

• יונית

מאד מודה לך-זו הייתה התחושה התיאורטית שלי שאם בכלל נעשה שימוש, זה יהיה במונית וביעדים מרוחקים או עייפות מצטברת.

ולכן כרטיס עיר שנותן לי “תחבורה ציבורית חינם” בהיבט זה- מיותר לי.

תודה.

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון