סיציליה נאפולי - האם יש אפשרות לעבור עם רכב, והמלצות לטיולים באזור
-
היי, אנחנו מגיעים לסיציליה בתחילת אוקטובר וחוזרים מנאפולי אחרי 10 ימים. חשבנו לעשות 4 לילות סיציליה ו- 5 לילות באזור נאפולי.
נוחתים בקטניה. האם כדאי לישון יומיים באזור קטניה ויומיים יותר צפונה באזור טראומינה או מסינה? איפה מומלץ לטייל בצד המזרחי של סיציליה, מה אסור לפספס?
אנחנו רוצים לקחת רכב בסיציליה ולהחזיר בנאפולי. האם יש אפשרות לעבור עם הרכב במעבורת, או עדיף להחזיר את הרכב בסיציליה ולשכור שוב באזור סורנטו?
איפה הכי כדאי לקחת מעבורת מסיציליה צפונה?
איפה כדאי לישון באזור נאפולי? האם מומלץ לפצל 5 לילות ל- 2 בתי מלון? אחד באזור אמאלפי ואחד באזור סורנטו?
תודה רבה!!
-
האם יש אפשרות לעבור עם הרכב במעבורת
כן, יש חברות כמו Sicily by car rental Plus ועוד שמאפשרות קבלת רכב בשדה התעופה בקטניה והחזרה בנאפולי.
בכל מקרה אתם חייבים להודיע מראש לחברת ההשכרה שאתם מתכוונים להעביר את הרכב במעבורת ולקבל את האישור שלה (המלצה שלי - תמיד בכתב).
נכון שמובן מאיליו שהרכב עובר במעבורת, אם הם אישרו קבלה בקטניה והחזרה בנאפולי הם לא יכולים לצפות שתעופו, ובכל זאת כדי למנוע ויכוחים ואי נעימות עדיף לסגור את כל הפינות
יש מעבורות שגם מובילות רכבים בין סיציליה ליבשת, יש יותר מנמל אחד שממנו יש יציאות.
לא יודע לתת פרטים עדכניים, ממליץ שתחליטו על מסלול הטיול ובהתאם תחליטו מאיפה הכי כדאי לכם לצאת מסיציליה ולאן להגיע בדרום איטליה.
כדאיות העברה תצטרכו להחליט אחרי שתבדקו הפרשי מחירים בין עלות השכרה אחת + מחיר העברת רכב במעבורת לבין עלות שתי השכרות + 2 כרטיסים לנוסעים במעבורת
ואז אתם צריכים לבדוק נוחות, איפה אתם יכולים להחזיר רכב קרוב לנמל בסיציליה ואיפה לקחת רכב קרוב לנמל באיטליה.
התחושה שלי שבהשכרה מפוצלת המנהלות מאוד מכבידות ובאוקטובר הפרש המחיר לעומת השכרה אחת לא בשמים.
לדעתי כדאי שתקבעו לינה אחרי שראיתם איפה ומה אתם רוצים לעשות, למשל לי קטניה העיר לא מעניינת והייתי מעדיף לטייל וגם ללון באזור אחר.
המלצות לנקודות עניין (וגם למקומות לינה) תוכלו למצוא באתר הזה
סיציליה - הפלא התיירותי לצל הר אתנה | המדריך השלם | Travel Italy
טוב גם לאזור קמפניה (אמלפי).
אין לי שום טובת הנאה או היכרות עם בעלי האתר, אני ממליץ כי לדעתי השיטה שלהם, תצוגה על מפה, מאוד נוחה כמקום להתחלת תכנון טיול
לדעתי עדיף לא להתייחס אליו כאל תנ"ך יחידי שלפיו הולכים, להתחיל ממנו ומשם להמשיך. גם כאם ב"למטייל" יש המון המלצות