יומיים בבואנוס איירס?
שלום,
ישנן כמה שכונות שכדאי ללון בהן - סן תלמו, פלרמו ומרכז העיר, אני באופן אישי העדפתי את המרכז, וישנתי ממש קרוב לשדרה המרכזית 5 במאי שמה. בימי ראשון ישנם שווקים ברחובות בשכונות פלרמו וסן תלמו, הכוללים מופעי רחוב של טנגו, מאוד נחמד להסתובב ולהתרשם וסתם לצפות תוך כדי לגימת בירה במופעי טנגו. כך שאם היומיים שלכם בהלוך או השלושה בחזור כוללים יום ראשון כדאי להסתובב בשכונות אלו.
לטיול יום מאוד צבעוני ונחמד לעשות סיבוב בשכונת בוקה, השכונה איננה מקום בטוח לטיולי ערב, לכן הדגש הוא רק בבוקר ובאור יום.
בנוסף, במרכז העיר, אחד הרחובות המרכזיים לקניות ולאוירה הוא מדרחוב פלורידה - מגיעים מהרחוב הראשי, הנחתך בצומת עם רחוב זה. ניתן לראות בכל מפה בסיסית של העיר/מרכז העיר.
מופע טנגו לערב גם דבר שאינו בשגרה ושווה לראות, המופעים כוללים ארוחות ומחירם משתנה ממקום למקום, ישנו משרד כרטיסים, שנמצא קרוב לרחוב 9 ביולי שהוא השדרה הראשית במרכז העיר. תשאלו במלון. ניתן להגיע גם מרחוב פלורידה במהלך שוטטות באזור. אני שילמתי 80 פזו, שזה בערך 30$, ישנם מופעים גם ב-100$, השאלה היא רק כמה רוצים להוציא.
בימי ראשון ישנם משחקי כדורגל. ללכת לראות אותם זו חוויה בפני עצמה, לא כפי שחווים בארץ, אלא הרבה יותר ססגוני, שמח ומלא אנשים. חובה להזמין כרטיסים מראש.
לגבי מלונות/אכסניות, ענין של טעם אישי, אני ישנתי באכסניות של תרמילאים, אחת מהן היא Milhouse, יש להם אתר באינרטנט להזמנת חדרים, המחיר כולל ארוחת בוקר, אך המקום מעט רועש, פעמיים בשבוע מתקיימות בקומת הקרקע מסיבות עד 2 בלילה, המקום עצמו הוא בניין בן 3קומות ובו סוגים שונים של חדרים גם לזוגות וגם לקבוצות. האכסניה היא מרכזית ויוצאים ממנה בתשלום סמלי כל יום סיורים לשכונה אחרת/ מי שזמנו קצר פתרון זה הוא אפשרות מיצוי מצויינת לעיר. מחיר סיור של חצי יום /יום עולה בסביבות 4-5$ לאדם, מחיר שווה לכל כיס. ניתן להזמין סיורים גם אם לא ישנים במקום עצמו.
בעיר עצמה המקומות הטובים לאכול בהרבה מן המקרים אלו מקומות של אכול כפי יכולתך במחיר שמלי של בין 10-15$, אחד מהקומות הטובים ויוקרתיים למראה הוא בשכונת סנטה פה, ברחוב סנטה פה 3666, תשאלו כבר כשתגיעו.
שיהיה בהצלחה והמון הנאה.
רויטל