מבקשת עצה: דולומיטים - קומו- מילאנו
-
שלום, אנחנו זוג, מתכננים טיול של שבוע מלא לאזור צפון איטליה באמצע אוקטובר. מאוד מאוד אוהבים נופים.
רצינו לשאול:
- האם המסלול הבא, בגדול, הגיוני מבחינת מרחקים? נחיתה בונציה - שלושה לילות באזור Avelengo בתקווה שזה אזור מספיק "דולומיטי" - משם נסיעה לאגם קומו ולינה שם של עוד שני לילות - לילה במילאנו וחזרה בטיסה משם.
- אנחנו מאוד רוצים לראות את הדולומיטים בתפארתם אבל גם להגיע לאזור קומו ומילאנו - ולא ברור לי כמה אני צריכה להצפין בשביל ממש לראות את המצוקים הגבוהים המפורסמים....3
- האם כדאי בכל אופן לקנות כרטיסי טיסה משולבים של נחיתה/המראה מונציה, ונחיתה/המראה במילאנו?
תודה!
-
הנחיתה בוונציה רחוקה. לדעתי גם קומו גם מילאנו וגם דולומיטים ועוד מוונציה זה מאוד דחוס
-
אם נוחתים בונציה , זה בשביל לטייל בדולומיטים המזרחיים, אזור tre cime ladavero, אגם ברייס, צ'ינקווה טרה, מרמולדה. אבל אם חשוב לכם להיות במילאנו, תנחתו ותמריאו במילאנו וסעו עד דולומיטים מערביים ( אורטיזסי וממנו לאלפי דה סיוזי/ סשדה, אגם טנו, בולצאנו, אחרת זה יותר מדי נסיעות נראה לי.. ובכל מקרה קחו בחשבון שאוקטובר זה די ריסקי, וכמובן תבדקו אילו רכבלים בכלל פתוחים
-
לא מבין בכלל בדולומיטים ולא יודע לענות
אבל ונציה לא כזו רחוקה ממילאנו (אם נתייחס לשני אלו כקצוות). זמן הנסיעה (באוטו) הוא קרוב ל-4 שעות (תלוי בפרטים), ומחיר הנסיעה מתחת ל-100 אירו (דלק ואגרה). לא מספרים שאי אפשר לעמוד בהם.
באוקטובר שנה שעברה (ימים בודדים לפני המלחמה) עשיתי בטיול משפחתי גיחת יום מאזור מילאנו לונציה (וחזרה כמובן). לא נרשמה בעיה מיוחדת.
כלומר אם ה"דיל" לונציה (עלות טיסה ורכב כמו גם שעות) יותר אטרקטיבי - אני לא הייתי פוסל את זה בכלל.
כמו שהזכרתי זה לא רק שאלה של כסף, אלא גם תלוי מאד בשעות הטיסה. אם למשל הטיסה ב-2 בצהריים - די פשוט לצאת לדרך ב-7 בבוקר ולהגיע בזמן. וזה לא שאחרת הייתם מנצלים מאד את היום הזה.
דווקא בגלל שאוקטובר זה מסוכן יותר מבחינת מזג האויר, טיול מעגלי (מונציה או ממילאנו) נותן יותר גמישות לשנות את התוכניות עד (כמעט) הרגע האחרון.
-
אישית, הייתי מצמצמת יעדים בשבוע. בכל אופן-Avelengo זה בחלק המערבי יותר-לא בדיוק הנופים ה"קלסיים" שרואים בדולומיטים בתמונות, עם הצוקים המחודדים והחוורים. זה אזור יפה והררי. פחות "דולמיטי" כפי שכתבת. באוקטובר הייתי מכוונת לאזור בולצאנו-עמק גרדנה. עמק גרדנה ממש נותן טעימה נהדרת של הדולומיטים. אוקטובר יכול להיות גבולי מבחינת מזג האוויר וצריך מזל. מטיילים מסויימים זכו במזג אוויר סתווי נהדר ואחרים-בימי גשם וקור.