זוג גמלאים פעם ראשונה בארהב
-
אני עכשיו בשדה בהונולולו וזה הרבה פחות הוואי משדה התעופה בקונה בו נחתתי בביקור הקודם ואליו אני ממריא בקרוב
-
מסתבר שהיינו לפני שנתיים בתצפית על עמק וויפיו והוא אכן מאוד יפה. לא ירדנו פנימה. בינתיים יש תוכנית לבקר ביום שישי שוב בפארק הגעשי עם איזה מסלול שיורד לכיוון הלוע. נראה מה יצא.
הטיסה למי שמתעניין הייתה די קשה. לא הרגשתי תוך כדי כל כך רע אבל בערב במלון עשיתי סיבוב ארוך מסביב בשקיעה (מרהיב) והלכתי וכשלתי כמו שאני לא מכיר את עצמי. טוב 12 שעות במטוס ויותר לנייורק ועוד 6 המתנה ועוד 11 להונולולו ואחרי שעתיים 45 דקות לקונה זה כנראה שיא מבחינתי ולא כייף גדול. כרגע מרגיש מאושש ונראה איך יהיה אחהצ.
-
היינו היום באיזה יער גשם נחמד ואז חזרנו לחוף המערבי לחוף השני בדירוג לסנורקלינג אחרי קפטן קוק. החוף נקרא two step או Honaunau. השנירקול היה מצויין עם הרבה דגים צבעוניים קיפודי ים מאיימים ואלמוגים כמעט ברמה של קפטן קוק אבל ראיתי שכ100 מטר בעומק יש קבוצה של כ20 משנרקלים עם מצופים ממצופים שונים. הייתי כבר קצת עייף ובכל זאת אני ירושלמי עם משקפת בלי שנורקל וסנדלים לרגלי ולא סנפירים. האלמוגים הלכו ונעלמו וגם הדגים והעומק הלך וגדל מה שלא מוסיף בטחון לשחיין ברמתי שבקושי שכשך קצת השנה אבל אמרתי נמשיך קצת בטח יש בעומק איזו קבוצת אלמוגים שקיבצה אליה את כל השוחים. לא הופיעו אלמוגים והייתי כבר בין המשנרקלים ועוד דקה ועוד דקה ואז הם הופיעו בדיוק כשהוצאתי את הפה לנשום. אמא דולפין ודולפינון עלו לנשם. הרגשתי בר מזל שראיתי אותם ואז מישהו צעק בשם של אחר שהיה במרחק מטרים ממני וזה הכניס את ראשו למיים ואני אחריו. לא ראיתי כלום אבל האור היה נפלא ואחרי כמה שניות ראיתי צלליות למטה. קבוצה נפלאה של דולפינים שעלו ושחו לידי מולי ומצדדי במרחק נגיעה. פתאום השלט על החוף שאוסר להתקרב לדולפינים מרחק 50 פיט קיבל משמעות אבל חלקם עברו פיט ממני. הצלילים שלהם במיים מדהימים. איזו חבורה עליזה וחיננית ואיזו אהבה בין האמהות לוולדות ששוחים בטן לבטן בספירלות. מחזה אלוהי. זכיתי ואין מילים לתאר
-
נשמע נפלא! אכן זכית!
-
מאוד שווה לרדת לתוך עמק וויפיו , זה דרש מאמץ מסוים אבל המאמץ השתלם. המפגש עם הדולפינים נשמע מדהים, זה לא משהו שכיח. הפארק הגעשי היה הסיבה הראשונית לטיול שלנו להוואי, בין קניית הכרטיסים לטיול עצמו היתה שם התפרצות שהקריסה את הלוע והפסיקה את זרימת הלבה לים. כמובן שטיילנו שם והחווייה היתה נהדרת, היו אזורים בהם הקרקע היתה עדיין חמה, אבל לא ראינו את מה שניתן היה לראות חצי שנה קודם, לא ניתן היה לראות לבה זורמת. מעניין אותי מה ניתן לראות שם עכשיו, הטיול שלנו היה ב2019.
-
קרני חשבנו לרדת אבל לפי מה שחבר לעבודה קרא הוא סגור מ2022. הבנתי שהירידה משופעת ברמה של 25%. החלטנו שלתצפית לא ניסע שוב. מדהים אבל כמה מראות שכחתי בשנתיים. האי מאוד יפה ומגוון ולא מרגישים בכלל אמריקה
-
ב2022 ראיתי לבה מרחוק אבל לא זורמת. בלילה זה נראה כמו מדורה וזה מאוד יפה אבל אם תחשבי לרגע שאת במדורה אז זה לא נראה מאוד שונה למרות שהמדורה גדולה היא רחוקה ואז יש אפקט מדורה. הדולפינים זו חוויה שלא חוויתי מימי. מופע של חבורה אלגנטית עליזה אוהבת וסקרנית שכאילו הגיעו להציג. יש גם בריכה עם דולפינים במלון והם גם עושים הופעות יומיות ומדהים לשמוע אותם נושמים כמו אנשים בלילה אבל אין מה להשוות לחוויה של לשחות ביניהם בים עמוק שהם מופיעים ממעמקים כל פעם מכיוון אחר.