מערב קנדה אוגוסט 2025
-
שלום לכולם,
בעלי ואני מעוניינים לטוס לירח דבש במערב קנדה באוגוסט הקרוב (2025), רוצים להיות שם פחות או יותר חודש. היינו שמחים לשמוע מאנשים שהיו שם לאחרונה מספר דברים:
- קראוון- בעד ונגד? מאיפה כדאי לשכור? מי שטייל ללא- היכן ישנים כשרוצים לטייל ברוקיז למשל? מי שטייל עם קראוון- עד כמה נוח ואפשרי למצוא מקומות לינה בחינם?
- עלויות- מי שטייל באזור פחות או יותר חודש, כמה עלה לכם הכל כולל הכל? מנסים להבין סדר גודל של סכומים של טיול עם קראוון וגם עם רכב רגיל כדי לקבל החלטה מושכלת
- התחלה בקנדה או בארה"ב ומשם נסיעה- אשמח לשמוע ממי שהתחיל מארה"ב- מהיכן התחלתם והאם השיקול היה כלכלי או שגם שווה להתחיל בארה"ב בשביל התיירות.
- תכנון טיול- איך ידעתם מאיפה להתחיל? אם יש למישהו תכנון טיול מפורט אשמח להסתכל ולקבל השראה.
תודה רבה מראש לכל הקוראים והעונים,
זהר
-
@zohar-orion_4243596 שבת שלום,
לפתיחה, טיילתי באזור בקיץ 2014. אני מצרף כאן את סיכום הטיול בפורום, שכתבתי תוך כדי טיול.
בנושא טיול בקרוואנים (או בשמם האמריקאני, RV), אין לי נסיון. מפנה לקבוצה בפייסבוק של אושרה קימחי שטיילה בקרוואן ויש שם גולשים נוספים עם נסיון בטיול כזה. יתכן ויש גם גולשים בקבוצה עם נסיון שיענו תשובות טובות משלי.
מה שאני הבנתי הוא שטיול עם קראואן כנראה שלא חוסך עלויות לעומת טיול עם רכב רגיל ולינה במלונות. דבר נוסף שהבנתי הוא שבארה"ב אפשר פעמים רבות לחנות לילה בחניונים של חנויות וולמארט (ללא תשלום, כמובן). איך בדיוק מוודאים שחניון של חנות מסוימת מאפשר לינת לילה של RV - אינני יודע.
הטיול שלי התחיל בסיאטל. היו לכך שלושה שיקולים מרכזיים:
- עלויות שכירת רכב בארה"ב נמוכות מאלו שבקנדה. כך זה היה אז. אפשר לבדוק היום.
- טיסה נוחה לשם דרך אירופה (לופטהנזה). לא יודע לגבי טיסות לונקובר.
- רציתי להוסיף ביקור קצר בחצי האי אולימפיק. משם עברתי עם המעבורת לאי ונקובר שבקולומביה הבריטית.
מוני סייע לי רבות בתכנון הטיול בחלקו הקנדי.
-
מי שמטייל ברכב, יכול ללון במוטלים, מלונות, דירות, לא חסר. מבחינת עלויות, קראוון לא יותר זול מטיול של רכב+מוטלים/דירות, מי שבוחר בקרוון עושה זאת בגלל שהוא מתחבר לסוג הטיול הזה ולא על מנת לחסוך כסף. יש סיכומי טיול מצוינים כאן באתר למטייל במדור הבלוגים, אני ממליצה גם על האתר המצוין של נטע דגני שמפרט מסלולים.
-
@zohar-orion_4243596 באחד הטיולים שלנו טיילנו עם המשפחה של אחותי- הם בקראוון ואנחנו עם אוהל. המסקנה שלהם היתה שחיסכון כלכלי אין. זה יותר סגנון של טיול. שימו לב שבכניסה לערים זה יכול להוות בעיה. ישנם גם מסלולים מסוימים שבגלל שהכביש צר או מפותל אין כניסה לקראוונים. לגבי לינות בחינם- בד"כ עדיין צריך שירותים של קמפגראונד ורוב הקראוונים שוהים באתרים מסודרים. מה גם שבהרבה מקומות אתה לא יכול להישאר לחנות ללינה או סתם לעצור בצד הכביש...במיוחד ברוקיז.
לגבי הרוקיז- מה שלא תחליטו, בין עם זה קראוון בקמפגראונד או לינות במקומות אחרים- הייתי ממליץ לעשות הזמנות כבר בדצמבר-ינואר וכאלו שאפשר גם לבטל בהמשך ( אם כי כדאי כבר לדעת קווים כללים של מסלול במיוחד במקומות בעייתיים ועמוסים כמו הרוקיז). לגבי הרוקיז- אני לא יודע מה בדיוק המצב שאזור ג'ספר אחרי שריפת הענק שם. הייתי בגליישר כמה שנים אחרי השריפה והיה קצת מדכא בחלקים שלה. אם המצב קשה- זה אומר שאזור באנף ( שאני פחות מחבב) יהיה מאוד עמוס. תחשבו כמה עומס זה סביר בשבילכם בשביל לתכנן. לגבי שילוב של ארצות הברית- יש אין סוף של מקומות יפים גם שם ובקרבת קנדה- ככה שהכל אפשרי, תחשבו טוב כמה אתם רוצים/מוכנים לנהוג ביום, כמה הליכות רגליות אתם מחפשים וכו'- כדי להתאים לכם מסלול טוב. יש במערב קנדה אזורים שפחות קורצים לתייר הבינ"ל והם של תיירות מקומית כי הם קצת יותר קטנים, אבל אם אתם מחפשים לראות משהו קצת אחר- בהחלט אפשר לחשוב על כיוון כזה. יש מקומות מאוד יפים.
-
אין לי מושג לגבי מערב קנדה ולא לגבי קרוואן. אבל היות והפורום דליל כרגע אנסה בכל זאת לתת כמה תובנות
קרוואן – כמו שהוזכר קרוואן זה לא פתרון כלכלי אלא אופי של טיול. מתאים לטיול קרוב לטבע. בגדול רוב האזכורים פה בפורום היו שלא מומלץ חניה יבשה (סתם להעמיד את קרוואן ללילה לא בקמפ מסודר וללא חיבורים). גם כי ברוב המקומות זה לא חוקי (אבל בהחלט יש מקומות שכן), אבל בעיקר כי זה לא נוח (לפחות לא לאורך זמן). הקרוואן הוא לא באמת בית קטן. כלומר כן, יש שירותים, מקלחת ומטבחון. אבל הכל קטן ודחוס. מיכל המים (וגם מיכלי הביוב) בגודל סופי. הגנרטור מוגבל ביכולות שלו, אין מכונת כביסה וכו'. אז לילה פה, לילה שם זה בהחלט יכול ללכת, אבל רוב הלילות הם בקמפ מסודר. אבל כאמור לא מומחה.
עלויות לטיול אוטו/מלון – העלות נגזרת בראש וראשונה בכם ובאופי הטיול שלכם ולא ביעד. כלומר ברור שיש יעד יקר יותר ויקר פחות, אבל ההפרשים לרוב לא בשמיים. השונות הגדולה היא מה אתם עושים מהטיול. אם אתם אוכלים כדי לחיות במסעות עממיות. ישנים במוטלים פשוטים ומטיילים בטבע ברגל זה יהיה מחיר זול יחסית. אם אתם ישנים במלונות טובים יותר, נהנים ממסעדות טובות ובקבוק יין, משלבים אטרקציות אקטיביות ויקרות, אולי הופעה טובה בעיר הגדולה שממנה התחלתם את הטיול, ובכלל כמה ימים במרכז אותה עיר גדולה, המחיר יכול להיות פי 3 ויותר. ולא הזכרתי מלונות מפוארים, מסאז'ים או מסעדות מישלן (בכל זאת ירח דבש).
אם אני צריך לזרוק מספר גס, אז טיול לא יקר לזוג בצפון אמריקה לא בערים הגדולות יעלה מסדר גודל של 300 דולר ארה"ב ליום (400 דולר קנדי), לא כולל טיסות וכדומה. רק עלות יומית. אני בספק אם אפשר לרדת מהותית נמוך יותר, אבל בהחלט אפשר לעלות מהותית גבוהה יותר.
איך הגעתי למספר?
החל מ-100 דולר (ארה"ב) ללילה לינה. זה מחיר אפשרי למוטל 6 ב"חור" באוגוסט. אבל במקומות מבוקשים המחיר גם יכול להגיע ל-200 דולר ויותר לאותה רשת. מוטל כזה מדובר על חדר פשוט עם מקלחת, ללא לובי/מסעדה וללא ארוחת בוקר (לפעמים יש קרואסונים וקפה בקבלה), עם ציון בוקינג של 7 ואולי גם פחות (כלומר בהחלט יתכן עובש במקלחון למשל). בשביל מלון מציון 8 ויותר תצטרכו לעלות מהותית במחיר.
רכב שכור תלוי בהמון פרטים אבל סדר גודל של 80 דולר ליום יכול להיות סביר. הדלק, קצת חניה פה ושם ואולי כביש אגרה כזה או אחר (לא נפוץ באזור) ונניח 100 דולר ליום פשוט כדי שיהיה מספר עגול. בטיול ארוך ומתגלגל לא אורזים את המזוודות כל לילה כמו לפני טיסה. וכמובן שיש גם הרבה נסיעות וחשוב שיהיה נוח לשבת וגם נוח לציוד לנסיעה (למשל ציידנית עם שתייה ועוד). אז לא הייתי הולך על רכב קטן יותר מ intermediate SUV כדוגמת RAV4.
אוכל – 50-80 דולר ליום לזוג זה די מינימום. ארוחת צהריים במסעדה פשוטה ("עסקית צהריים") תהיה 15-25 דולר ליום לאדם. נוסיף בוקר וערב, קצת נשנושים וכדומה. בישול עצמי יכול להוזיל טיפה את העלויות, אבל בהנחה שאתם רוצים ממש לאכול (ולא רק לבשל סיר אורז וזו הארוחה) לא תרדו מאד. לעומת זאת בקלות אפשר לעלות בסכום. ולא לשכוח את הקפה / קולה / מים שקניתם במהלך היום (ואולי כמה פעמים ביום).
שונות – ביטוח, כביסה, קצת קניות (ציוד וכדומה, לא שופינג הביתה) – 10-20 דולר ליום
אטרקציות ובילויים – אל תחשבו על זה כעל בזבוזים, הרי בשביל זה יצאתם לטיול. לא רק כדי לשבת בחדר במלון ולאכול. טיול טבע ללא אטרקציות יכול להיות זול עד כדי 10 דולר ליום (כתלות במקומות שבחרתם לבקר בהם). אבל שמורות פרטיות אם יש, אטרקציות, בילויי ערב, או בילויים בעיר כבר מהותית יותר יקרים ויכולים להגיע לעשרות דולרים ליום לאדם (ולא דיברתי על אטרקציות יקרות כמו כדור פורח או הופעה גדולה אם מסתדר).
אם תסכמו את המספרים שהזכרתי זה 300 דולר (ארה"ב) ליום, וכאמור זה די תקציב מינימום. בקלות אפשר גם להגיע ל 500-600 דולר ליום.
אל זה צריך לצרף את העלויות הקבועות (לא יומיות). בראש וראשונה טיסה. עם המצב היום אני אנחש 1500 דולר לאדם. אולי יהיה מזל והמחירים ירדו, אבל אולי לא. הטיסות הכי זולות שאני רואה בלופטהנזה לסיאטל למשל הן מסדר גודל של 1500 דולר. זה מאד תלוי בתאריכים המדוייקים (אוגוסט יקר). אם תתעקשו על אלעל (עם קונקשין בניו יורק/בוסטון) סביר שיהיה יקר יותר. ויש גם דיל כזה או אחר לסלולרי, ציוד שתקנו לטיול, אולי הסעות לנתב"ג ועוד.
כלומר באופן גס חודש טיול יעלה במינימום 10,000 דולר ארה"ב עלות יומית ועוד 3000 טיסות וכדומה, סביר שמהותית יותר, ובהחלט יתכן שגם כפול ויותר.
וכמובן שכדאי לזכור את השווי של ימי החופש שלכם / העדר עבודה. כל אחד והחישוב שלו.
ולא קשר לעלות הטיול, אבל כן קשור למצב חשבון הבנק – לא לשכוח שופינג.
ועוד כמה מחשבות:
ברוב המקרים טיסה לסיאטל וגם השכרת רכב בסיאטל יהיו זולים יותר מאשר בוונקובר השכנה. אבל אם רוצים לטייל מהותית מזרחה יותר אז אולי זה פחות אטרקטיבי. בין היתר תזכרו שיום שביליתם סתם בנסיעה עדיין עלה לכם את רוב העלויות היומיות שהזכרתי קודם. כלומר יום נסיעה משעממת זה 250 דולר. לא כולל חלק יחסי בטיסה וכו'.
יש המון מה לטייל באזור. ואם מרחיבים את האזור לצפון מערב ארה"ב יש ממש המון. אם נצרף גם את שתי הערים הגדולות (ונקובר וסיאטל) שגם להן אפשר להקצות כמה ימים, ואולי גם "עצירה" בניו יורק (בייחוד אם טסים דרך שם). אז חודש זה לא המון זמן. ותצטרכו לחשוב מה חשוב לכם יותר ומה פחות. בחודש בהחלט אפשר לעשות טיול יפה. אבל אי אפשר להספיק הכל.
-
אין לי תובנות על קנדה או קראוון אבל חייבת לציין שלפחות לגבי ארה'ב המחירים מאד עלו. הייתי בקיץ האחרון וגם לפני פחות משנתיים והרגשתי שהכל התייקר. הפעם לנתי רק אצל משפחה ואכלתי 99% מהזמן בישולים ביתיחם ועדיין המחירים של האוכל כם בסןפרים יקרים מאד ובוודאי עלויות של אטרקציות. לפחות בניו יורק כל אטרקציה כ50 דולר. סאמיט, מוזיאון 9/11 , המט, מומה. הכל עשרות דולרים ליחיד.
-
מתכננת טיול לונקובר וסביבותיה ביולי הבא. כשבדקתי טיסות לוונקובר כמעט התעלפתי מהמחירים הגבוהים. לכן בדקתי טיסות לסיאטל, שהיא אמנם בארצות הברית, אבל יחסית קרובה. בהחלט יותר זולות. אז החלטנו לטוס ולחזור מסיאטל. דבר שני, מכיוון שאין לי כוונה לנסוע לרוקיז, אני מתמקדת באיזור וונקובר ויש שם כל כך הרבה מה לראות. גם צפונית לוונקובר, גם האי וונקובר, וכמובן סיאטל וסביבותיה. אז ממליצה. מהבן שלי, שגר בוונקובר, אני מבינה שכלל לא זול שם. מבדיקת מקומות לינה- גם די יקר. לגבי קראוון- זהו סגנון טיול. כמו קמפינג, כמו שייט נהרות וכו.
-
כמה נחמד שאנשים שואלים ומבקשים עצות, ואחרים ממש מקדישים לזה זמן ומפרטים מטוב ליבם ונסיונם- והשואלים כלל לא טורחים לומר תודה, או להגיב באופן כללי. מרחיב לב