פנמה וקוסטה ריקה בחגים
-
מחפשת מישהו שיכול לעזור לי לתכנן טיול עצמאי לפנמה וקוסטה ריקה לחודש עם כל המשפחה כולל אמא שלי בת 74 שמאוד פעילה. יש אולי מישהו שעשה את זה?
-
@ali1 אשמח לנסות ולעזור לכם. מה אתם מחפשים יותר- טבע?, חוף? . יש הרבה חלקים של חופים בשתי המדינות האלו, ככה שאם המיקוד הוא לא חופים- כדאי שמסלול יעבור בנקודות האחרות. כמו כן איך חשבתם להתנייד? אם רכב שכור- לא חושב שיש אף סוכנות שמאפשרת להעביר את הרכב בין שתי המדינות. ככה שאם זה המצב- כל תוכנית צריכה להתחשב בזה. בעיקרון- ברגע שיש מסלול- אתם יכולים לגשת ולהזמין מקומות לינה לפי מה שנראה לכם יתאים להרכב שלכם ולתקציב שלכם. ובמידה ויש אטרקציות מסוימות שנראה שיש להזמין מראש- או דברים שמאוד מהותי לחוות- כדאי אותם אולי לארגן מראש.
-
אני אתן לך טיפ
אם אתה מתכנן טיול עצמאי אז כלל ברזל זה רכב 4*4 גדול , מכיוון שקודם כל הכבישים שם הם לא מהבטוחים בעולם ומשובצים בורות בגודל של מכתשים, לא פעם כשנסעתי סלאלום בשביל להימנע מהבורות , חשבתי לעצמי שאם הייתי נכנס לבורות הייתי ככל הנראה משאיר את הרכב בלי גלגלים או מנוע. גם כשהיה ברשותו רכב מהסוג המדובר מיצובישי מונטגו ספורט חדשה לגמי פחות מ 1000 ק"מ מידי פעם נפלתי במלכודות והרגשתי טוב את המכה.
כמו כן ישנם הרבה כבישים לא סלולים / דרכי יער וכד' - אף חברת השכרה לא תכיר בנזק שיגרם לרכב כתוצאה מנזק למרכב התחתון צמיגים וכד' ובטח לא לנסות לחצות נהר שעובר בסמוך לכביש .
דבר שני להשתדל לא לנהוג בחושך מכיוון שאם יורד גשם , וזה לא אם אלה תמיד יורד גשם הבורות מתמלאים מייל ואז אין לך יכולת להבחין בהם.
דבר נוסף - בקוסטה ריקה בתדלוק לא יוצאים מהרכב ! למה ? לא יודע זה התדרוך שקיבלתי מנציג חברת ההשכרה , המתדלק יבוא אליך יתדלק אותך ויגבה את הסכום אשראי / מזומן.