טיול ליפן ברכב
-
בוקר טוב
אנחנו 2 זוגות 60 . מתעניינים בטיול ליפן למשך שבועיים בסוף יוני.
אנחנו בדרך כלל מטיילים ברכב גדול וקצת בדילמה לגבי יפן.
ברוב התגובות ראינו שהטיולים הם בתחבורה ציבורית. האם זה שפוי לטייל ברכב ולעשות מסלול מעניין
מטוקיו . אנחנו יותר בקטע של טיולי טבע ופחות ערים גדולות.
תודה רבה
-
מאד שפוי.
למעט הנהיגה בצד שמאל שגם לה מתרגלים די מהר, הנהיגה ביפן מאד קלה -
הכל מסומן בבירור, גם באנגלית, הנהגים יותר מדי אדיבים וחוקי התנועה נשמרים בקפדנות.
הדרכים שאינן מהירות צרות יחסית ואיטיות אבל מגיעות לכל המקומות היפים וזו דרך בלתי אמצעית לראות
את יפן הלא מתויירת. מאד ממליץ.
ההשכרה לא זולה אבל מאד זמינה. יש מספר חברות שיש להן סניפים בכל מקום כמעט, סביב תחנות הרכבת ולא רק.
המפורסמות הן טויוטה, ניסאן וטיימס שסניפים שלהם משולטים וברורים (טיימס מחזיקה גם בהרבה חניונים. לא להתבלבל).
הנהיגה בעירם הגדולות, בעיקר טוקיו, קצת מרתיעה בעיקר בגלל הצפיפות והחניות. שכן יש לדעת שבכל יפן לא חונים ברחובות.
לא לעצירה ולא לחניית לילה. הכל בחניונים מוסדרים (מגרשים או בנייני קומות לחניה).
לכן לא הייתי ממהר לשכור בטוקיו אלא שוכר מעגלית מנקודות שונות לאורך המסלול. וביניהן נוסע ברכבות ושוכר רכב בתחנת הרכבת.
עוד על השכרת רכב אפשר למצוא כאן או בכל בלוג אחר באינטרנט.
-
גם אני ממליצה מאוד על טיול ברכב שכור, מחוץ לערים הגדולות כמובן. אנחנו נסענו בין הערים הגדולות ברכבת ושכרנו רכב עם ההגעה ליעדים השונים לטובת טיולים באזורים הכפריים יותר. (תודה לרוני סופר שהמליץ לי על כך לפני הטיול). את הנסיעה בין קיוטו וטוקיו נאלצנו לעשות ברכב בהשכרה ספונטנית בגלל ביטול הרכבות (סערה), זה ממש לא מומלץ.
-
תודה על התשובה.
השאלה עם זה הגיוני לשכור רכב לכל התקופה ולנוע בכל המסלול ברכב בהנחה שמתכננים
נסיעות הגיוניות מבחינת זמנים ?
כמו כן לשכור צימרים מחוץ לאזורים הסואנים .
בדרך חזרה להחזיר רכב ולטייל יומיים בטוקיו.
-
זה מאד תלוי במסלול ובמשך השהייה בערים הגדולות, שם יש חיסרון לרכב שכור.
לא הייתי מתעסק עם זה יותר מדי בשלב הזה. תכנן את הטיול ושתול לתוכו את השכרת הרכב.
כמו שכתבתי, אין ממש צורך בהזמנת רכב מראש.