ברלין בשני קולות
-
הו, שלום, שלום, תודה שבאתם. אני מתרגשת. לא ציפיתי שמישהו יבוא בכלל. חשבתי שאני כרגיל אשב לי לבד. הבאתם פרחים? באמת לא הייתם צריכים. שבו. סליחה, לא הספקתי לנקות את הבית. רגע, אני כבר מביאה תה וקפה. רק בבקשה אל תשימו את הכוסות ישירות על השולחן. זה משאיר כתמים.
ועכשיו, בואו נכיר. נעים מאוד, אני הפולניה הפנימית. הפעם אני המספרת הראשית וכשאתעייף או אפרוש לשנ"צ אעביר את זכות הדיבור לזאת שהפכה אותי כבר מזמן לבדיחה בעיניכם, זאת שנתנה לי את הכינוי המזלזל PP, זאת שגורמת לי לעשות דברים בניגוד לרצוני מצפוני גילי ומצבי הפיזי. נקרא לה בפשטות זאתי. וכעת למבוא הקצר.
אז איך הכול התחיל
הכול התחיל בטיסה חזרה מברלין בקיץ. שאלתי את זאתי מתוך נימוס אם תיקח אותי שוב לברלין. זאתי לקחה אותי ברצינות וכחודש לאחר מכן כבר היה לנו כרטיס לכריסמס. ניסיתי לשכנע אותה שתיקח איתה חברה, שיהיה לי משעמם לבד, ניסיתי לדבר להיגיון שאין לה והתוצאה - כרטיס אחד בודד וחצי שנה המתנה שהגיעה לקיצה ביום בהיר אחד….
על מה שקרה ביום בהיר אחד ובעוד כמה ימים אחריו, אתם מוזמנים לקרוא כאן בבקשה
אפשר להגיב שם, פה או בלב, מה שטוב לכם טוב (כרגיל) גם לי.
שלכם בכל מקום,
אלונה

-
הנה באתי . לא צריך קפה . גם לא תה .
גלו- ויין – אפשר. לא חובה .
PP – את מה זה חמודה . כפולניה אל פולניה אני יכולה להגיד לך שלא צריך טובות של זאתי .
אני ואת נסתדר מצוין .
אז שחררי את זאתי – שתעוף לה מהר ליעד הבא !
שבת שלום לשתיכן . אפילו שהסטיק בבלוק האוס היה נפילה ( ממש מוזר שזה קרה )– היה מויכיף איתכן בברלין .
-
אלונה
נעלמת לשבועות וחזרת בגדול.
ברלין שלך מתוארת נפלא. תודה
-
איזה כיף , סיפור של אלונה - עונג שבת.
היה כיף איתך בברלין !
-
אלונה,
כתוב מקסים ומצחיק, כרגיל.
מחכה לשמוע איזה יעד חדש בחרת לפעם הבאה וכמובן לקרוא את התיאורים שלך.
שבת שלום,
אורית
-
הי אלונה
איזה כיף לנסוע לבד!! מתי יש בכלל לאדם כלשהו להיות עם עצמו ולקחת פסק זמן ככה לבד. בלי אשמה.. ככה עם העצמי.
התובנות שלך כל כך אמיתיות וזה לא משנה לאן תקחי את עצמך. כרגיל מרתק לקרוא וגם ברלין שאותה דווקא לא חיבבתי נשמעת אצלך מעניינת.
חיבוק גדול מכאן…
כמי
-
אלונה יקרה,
אהבתי את הטוויסט הפולני המשובח.
ריתקה אותי הזווית הרביעית על עיר שעדיין ממתינה לי לפעם הראשונה.
מזג האוויר החורפי, הנוסטלגיה שהפכה למציאות מחבקת, הבית הרגשי – שיכלי הזה וגם התחושות האמיתיות - כל אלה הפכו את הסיפור עבורי לסיפור רומנטי של חורף.
ואם להפסיק לחפור – חבל שקצר. חבל שנגמר. היה נהדר. נמתין בקוצר רוח לסיפור של מחר.
שמוליק
-
אלונוש המלכה,
התגעגעתי!

כבר מזמן לא ראיתי פוסטים שלך כאן….
הרגת אותי עם מוזיאון האנטי כריסמס. רק את יכולה למצוא דברים כאלה!
מתה על הכתיבה שלך, ובטוחה שתהייה ברלין בפעם החמישית.

מי היה מאמין שפעם התלבטת קשות האם להגיע לעיר הזו, ועמלנו כדי לשכנע אותך לטייל בה….

נילי
-
אלונוש,
חזרתי להגיד, שאני אוהבת את הגרסה הארוכה של טיולייך, הנפרסת כאן בשלבים.
כשקוראים הכול בשלוק אחד, מבלבלים בין שוק האנטי כריסמס למוזיאון החבוי…..

נילי
-
קראתי את גרסת הבמאי.משובח כתמיד

-
הי קיריי
גשם, קריר, נעים. הסיפור כבר עלה מה שאומר שאני יכולה להתפנות לתכנון הטיול הבא.
IM יקירתי, מה שלומך? שחררתי את זאתי, זאתי עפה לה כבר לכיוון היעד הבא, רק אני פה כדי להמשיך להיות מנומסת. הנפילה בבלוק האוס הייתה באמת הפתעה. מקווה שזה חד פעמי. אצטרך לתת להם צ’אנס בפעם הבאה.
הי דן, תודה לך על הפרגון המתמיד.
עדי יקירתי, כיף לך – כיף לי.
אורית, היעד הבא כבר נעול בכספת. נשארה חצי שנה. בינתיים מתחילה ללמוד את ההיסטוריה של המקום. לא מפרסמת ברבים כי כמו שאת יודעת הפולנים מאמינים גדולים בעין רע
אבל מבטיחה סיפור! קניליה, אני אגיד לך מתי בדיוק – בדיוק ברגע שהוא ממש אבל ממש רוצה. סביב גיל 50 זה גם מתאפשר בדרך כלל
נילוש נכון נכון, שכנעתם אותי ארוכות. בסוף נכנעתי והרווחתי בענק. לא העליתי הפעם לפורום את מלוא הסיפור כי אני לא מרבה לבקר פה לאחרונה ולא רציתי לגזול תשומת לב מאנשים שבאמת מתמידים פה. איכשהו החיים עברו להתגלגל בפייסבוק ובמציאות. ולגבי השוק המוזר זאת הייתה אוסי שלמרות שהיא בכלל לא גרמנופילית, לא מפסידה הזדמנות לעדכן אותי בדברים המוזרים שיש בברלין.
שמוליק, בחיי, לא חשבתי על זה כעל סיפור רומנטי, אבל עכשיו במרחק של שבועיים אני נוטה להסכים איתך. זה באמת היה רומנטי מאוד גם אם פולני לתפארת. תודה!
לט איט יקירת המערכת, תודה על מחיאות כפיים. גרסת הבמאי הלא מצונזרת – זה כל מה שיש לי להציע.
נשיקות לכולם
אלונה
-
אלונוצ'קה יקירתי,
הסיפורים שלך הם כמו סם - ממכרים בלי יכולת להיגמל! אז אנא מהר עוד אחד לפני שהקריז ישתולל..…
רק בפעם הבאה תשאירי את זאתי בארץ ותקחי אותי במקומה
מבטיחה להיות בשקט בשקט ולא לחרב מסיבות.…המפגש עם ההוא שזוכר אותך בת 14 כ"כ מרגש ורומנטי (???)
אז עד הטיול הבא שיהיה:
MERRY CHRISTMAS
חנוכה שמח
ו-נובי גוד
נשיבוקים,
עפרה
-
זה ממש לא משנה לאן תהייה החופשה הבאה שלך..
את תסתדרי ותמציאי בכל יעד משהו יפה ומיוחד.
הסיפורים שלך מזמן הפכו לספר טוב,מסופר יפה,הומוריסטי,עם עקיצה בדיוק איפה שצריך.
וגם אם תהייה זאת חופשה חמישים ושישית בברלין,עדיין יהיה למה לצפות ממנה,ממך.
הרבה בריאות,הרבה יעדים וכל הנאות החיים!
-
מקסים !
-
יום גשם נפלא לכולם
עפר’לה, מלאכית שומרת שלי! אקח אותך לאן שתגידי תמיד ובלי קשר לזאתי ושות’. עד הטיול הבא יש עוד מלאן זמן אבל מי יודע, מוסקבה המושלגת צלצלה שאלה לשלומי, אז אולי? נשיבוקים!
אמהצ’קה, הכול חוזר אליך בחזרה, עם המון נשיקות ואהבה.
דפנה, תודה רבה רבה!
יאללה, שימשיך ככה, גשם, ברד, חורף.
אלונה
-
כמו תמיד : מצחיק, משעשע, מחמם לב, מרגש, מלמד, עושה חשק לטייל ולחבק.
-
אלונה יקרה

קראתי כבר ביום שישי בפייס וגם הגבתי שם

אבל חייבת לחזור לכאן ולפרגן שוב על סיפור מעניין וכתיבה מעולה

לחיי זאתי , PP והיעד הבא

אהבתי

איריס
-
מסופר נפלא!
תודה!
שלה
-
אלונוש, מלכת המילים, כיף תמיד לקרוא סיכומים שלך, ואם להתעלם מהפוניות של ה”היא” – אחלה פרטנרית לטיולים,
אז שיהיו עוד רבים כאלו, לא משנה לאן, עדיף איפה שהלב שלך דורש (קראי – אירלנד) ואנחנו כאן כבר נחכה עם או בלי סבלנות לסיפור מבריק הבא …
אז לפתוח שמפניה ולהתפלל לבריאות טובה ושנה חדשה מוצלחת מכל הבחינות

ליליה
-
כבר הגבתי בפייסבוק, אבל על סיפורים מופלאים כמו שלך, אלונה, צריך להגיב פעמיים. שנת 2016 כידוע היתה שנה נוראית, אז לפחות הבאת לנו משהו להתענג עליו עד המפגע הבא… נשיקות