טיסת קונקשן לליסבון
-
היי לכם,
אשמח לעזרתכם!
בן זוגי ואני מתלבטים בין 2 טיסות קונקשן לליסבון (זו הפעם ראשונה שלנו עם טיסת קונקשן!). אחת כוללת שעה ורבע עצירה בבריסל ואז מגיעים ב-8 בבוקר לליסבון, והשניה כוללת 5 שעות עצירה בבריסל ולכן מגיעים ב-13 לליסבון.
שתי הטיסות (כלומר, ארבעתן) הן של בריסל איירליינס.
אנחנו מתלבטים אם נספיק בשעה ורבע לעלות על טיסת ההמשך.
האם המזוודות עוברות באופן אוטומטי לטיסה הבאה? מה קורה במידה ויש איחור בטיסה הראשונה, ולכן אנחנו מתעכבים? במידה ומפספסים את הטיסה השניה, האם ישנו איזשהו פיצוי כספי על ידי חברת התעופה?
-
התשובות בקצרה:
- כן, שעה ורבע בשדה של בריסל (BRU) זה מספיק זמן. השדה קטן ונוח.
- המזוודות עוברות לבד לטיסות ההמשך.
- אם פספסתם את טיסת ההמשך החברה מחוייבת להביא אתכם ליעדכם הסופי בהקדם האפשרי. בטיסות שלה או בטיסות של חברות אחרות, ע״פ הצורך. וזה אומר שהיא כנראה תעלה אתכם על הטיסה הבאה שלה לליסבון באותו יום.
- אם האיחור יהיה גדול ייתכן ותהיו זכאים גם לפיצוי כספי (ע״פ חוק שירותי תעופה או ע״פ תקנה EU261/2004 האירופית).
אי לכך, לדעתי, עדיף הכרטיס הראשון שמציע קונקשיין קצר. חבל על הזמן שלכם.
- כן, שעה ורבע בשדה של בריסל (BRU) זה מספיק זמן. השדה קטן ונוח.
-
תודה רבה על התשובה המפורטת!
-
עשיתי את זה בסתיו האחרון.
הכול תוקתק והיה יעיל מאד.
המזוודות הגיעו בזמן-גם בהלוך וגם בחזור.
(לפורטו, אבל לא משנה מבחינת הקונקשיין)
מביאה לתשומת ליבך תקלה אחרת עם בריסלאייר ליינס- הזמנתי הושבה ממוקדת מראש,בתהליך ההזמנה.
הייתה איזושהי אי הבנה, פקידה של החברה התקשרה טלפונית ותיאמה איתי לשביעות רצוני את ההושבה ב4 הטיסות. בפועל ב-3 טיסות הכל התנהל כשורה, מאידך בטיסה האחרונה (בריסל תל אביב) איחדו לתוך הטיסה טיסה מאירלנד -והזיזו את כל ההושבה. היות והטיסה הייתה מלאה בחרדים עם החוקים שלהם של מי מותר לו לשבת ליד מי , הם גם הפרידו זוגות, ובקיצור בלאגן שלם .
לתלונה שלי בדיעבד הגיבו יפה ,זריז ועם נכונות לפיצוי על אי הנוחות (מהסוג של “וואוצ’ר הנחה לרכישה הבאה” ).בניגוד לחברות תעופה אחרות ותקלות שלא תמיד מגיבים בכלל.
מכאן -תלוי אם מתאים לך ,לוחות זמנים, שעות נחיתה והמראה- אבל החל ממאי יש טיסות ישירות לליסבון מהארץ פעמיים בשבוע לפחות בתקופה בה בדקתי (יכול להיות כי בקיץ יותר ).
-
אני תמיד ממליץ בטיסת מעבר לא פחות משעתיים. עדיף להגיע יותר מאוחר אבל עם המטען ,
בפרקי זמן קצרים , תמיד יש סיכוי ולא משנה איזה ש”ת (ביחוד הגדולים)שהמטען שלכם לא יגיע אתכם ליעד הסופי.
אז כאן ,לא חבל על הזמן.
-
יונית שלום, באיזו חברה יש טיסות ישירות לליסבון במאי ?
תודה רבה
-