ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סיכום טיול רומא , חורף .2016

פורום אירופה
    1
    1
    1045
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yogi44
      yogi44 נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב.

לכל החוששים אפתח ואומר שרומא בחורף לא פחות ממדהימה יחסית לקיץ ( לחות , חום ,עומס , צפיפות,). אוירת החג הורגשה בכל פינה בעיר המקושטת.

רכבת הלאונרדו אקספרסס חסכה את כל ההתלבטות להתניידות אל ו מ שדה התעופה. נוחה, מהירה, תדירה ביותר ומתחנת הרכבת מטרו קצרצרר למלון ( סמוך לפיאצה דל פופולו, עוד ארחיב עליו) ומתחילים את הטיול.

ההחלטה לחרוש את רומא רגלית הסתברה כנכונה.הליכה בתוך ויה דל קורסו המפואר בליווי מזג האויר החמים שקיבל את פנינו ברומא.משם לויטוריו עמנואל , קמפידיולו,קולוסיאום,כנסיית אן וינקולי,שום קולוסיאום ( בערב הוא הרבה יותר מרשים) וחזרה רגלית אל המלון.

המלון  (river palace hotel 310 יורו ל 3 לילות) היה לא פחות ממושלם !!

נקי, מרכזי ביותר ,מסודר וארוחת בוקר עשירה שלא מאפיינת את מלונות אירופה. ביצעתי צק אין בשעה 10 בבוקר והחדר כבר היה מוכן עבורי.מומלץ בחום!

למחרת המשך שיטוים תוך פגישה עם הפנתיאון, נבונה, פיורי,הגטו היהודי, בית הכנסת, טרווי, המדרגות ומפעם לפעם איזה קפה טוב. או גלידה… איזה גלידות יש שם…והכל בקצב איטי וזורם...

רוב היום השלישי הוקדש לוותיקן.הזמנתי כאטיסים מראש באינטרנט.מהלך שהסתבר כחצי מוצלח מאחר והתור הרגיל  שהיה בעשר בבוקר לא היה כמו שהפחידו אותי ( גם פה בפורום...) וארך משהו כמו 80 מטרים של תור…

הוותקין מרשים ועשיר גם למי שלא סטודנט לאומנות או חובב יצירות מושבע. אפשר לשרוף שם 4 שעות בשקט גם בהליכה בקצב סביר. שימו לב לקחת בסוף הסיור את היציאה הימנית של הקפלה הסיסטינית( המיועדת לקבוצות) וכך לחסוך את כל הסיבוב לבזילקית סנט פייטרו.

משם למצודת סנט אנגלו,עוד קצת שיטוטים ברובע טרווסטרה, קצת השלמת קניות בויה קונדוטי וחזרה למלון. ארוחת ערב במסעדה שהומצלה על ידי פקידת הקבלה במלון והתבררה כמוצלחת.

למחרת , ביצוע צק אאוט (אווף) והשארת כל הציוד בחדר נעול. יציאה לשיטוט ללא כל כתובת מוגדרת עד למועד החזרה לשדה התעופה. ( שוב הלאונרדו אקספרס )

שימו לב שצריך לקחת שאטל מטרמינל 3 לטרמינל 5 שם מתבצע הצק אין לטיסות אל על.

סהכ הלכנו בטיול בממוצע כ 13 קילומטרים ליום על פי מד הצעדים שלי כך שאת הגלידות והפיצות שלי הרווחתי ביושר …

אם האגדה של זריקת המטבע בטרווי נכונה אז צפוי לי עוד ביקור אחד ( לפחות) ברומא.

מה שהאגדה לא מספרת לך זה מתי זה יתממש..

כבר מתגעגע

יוגב

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • 1 / 1
      • פוסט ראשון
        פוסט אחרון