ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שבועיים פלוס דילמות בבחירת יעד

פורום צפון אמריקה
    4
    7
    1149
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • פירו
      פירו נערך לאחרונה על ידי

הי בוקר טוב

אשמח מאוד לקרוא את דעתכם,תבונתכם והצעות מכם

הזמן הוא 1.9 עד 18.9 תאריכי המראה כלומר ברוטו.

ההרכב זוג 51 אוהבים בעיקר את הטבע ואת הדרכים.

ההתלבטות היא בין אלסקה לבין קולורדו פלוס מדינת וושינגטון.

האם זה מספיק זמן לטייל באלסקה או עדיף לחכות איתה כשיהיה לנו שלושה שבועות טיול.

אם בוחרים בקולורדו האם נכון לשלב טיסת פנים ולצרף את מדינת וושינגטון ,ההתמקדות כמובן באולימפיק ,ריינר,נורת קסקייד,או איזור אחר

פחות רוצים כרגע לחזור למקומות שהיינו לכן הדילוג

בקרבת האיזור הזה היינו ביוטה,מונטנה,ויומינג.

תודה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ערבה
        ערבה נערך לאחרונה על ידי

בטיול של שבועיים הייתי מוותרת על אלסקה, והייתי מוותרת על טיסת פנים.

במילים אחרות, הייתי הולכת על קולורדו ו”הסביבה”.

זו תקופה נפלאה לאזור, ובהחלט ניתן למלא שבועיים נפלאים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • karnielr
          karnielr נערך לאחרונה על ידי

מסכימה לגמרי עם התגובה הקודמת. מעט מדי זמן לאלסקה, מעט מדי זמן לשילוב עם מדינת וושינגטון. קולורדו מדינה מגוונת ומעניינת, אפשר בקלות למלא בה שבועיים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • פירו
            פירו נערך לאחרונה על ידי

תודה לכן.נכנסת לחפירות רק על קולורדו

• dhz
              dhz נערך לאחרונה על ידי

שבועיים אינם פרק ארוך, ולכן אני חושב שעדיף להתמקד באיזור אחד.  לאלסקה טרם הגעתי, ואינני יודע מה ניתן להספיק שם בשבועיים.  אני די בטוח שזה מעט זמן עבור המדינה המאד גדולה הזו (אם כי האיזור הנגיש לרכב רגיל די מצומצם שם).

לגבי האפשרות השניה, הרי שלדעתיעדיפה מגינת קולוראדו בצירוף משהו נוסף.  כאשר ציינתם שביקרתם ביוטה ובוויומינג ובמונטנה, לא ברור היכן בדיוק ביקרתם שם.  האם הביקור בוויומינג התמצה בילוסטון וגרנד טטון אן שהייתם גם בחלקים המזרחיים יותר של המדינה.  כנ”ל לגבי מדינת יוטה.  האם הייתם בברייס קניון ובציון בלבד, או שגם בחלק הדרום מזרחי של יוטה שבו שוכנים הפארקים קניונלנדדס וארצ’ס.

אם לא ביקרתם בארצ’ס ובקניונלנדס, אפשר לשלב אותם בביקור בקולוראדו ולהדרים גם למוניומנט וואלי על גבול אריזונה.  אם לא ביקרתם בחלק המזרחי של וויומינג, ניתן להגיע לצפון וויומינג ולבקר ב- Devil’s Tower ובאיזור חביב עלי, הרי הביגהורן והקניון של הביגהורן שלמראשותם, ואפשר גם להכנס למונטנה לאתר הקרב האחרון של קאסטר ב- Little Big Horn.

עוד אפשרות נוספת היא לשלב את הגבעות השחורות של דקוטה הדרומית בטיול הזה, כאשר מדנבר, נוסעים צפונה, דרך וויומינג ואולי גם מערב נברסקה לגבעות השחורות.  מבלים שם מספר ימים וחוזרים לקולוראדו.  אפשר לעשות זאת דרך המקומות שציינתי בצפון וויומינג או חלקם.

אם אתם חושבים שזה יענין אתכם, אתם מוזמנים לקרוא את הבלוג שלי על טיול שנעשה במסלול כזה ב- 2007:  טיול מדנבר עד ילוסטון דרך הגבעות השחורות של דקוטה וצפון וויומינג

אפשרות נוספת היא שילוב הביקור בקולוראדו עם מדינת ניו מקסיקו.  אני ביקרתי במדינת ניו מקסיקו באותו טיול ב- 2007, אך לצערי לא הגעתי לגמור את כתיבת הבלוג (החלק השני של אותו טיול).  אציין שיש מקומות לביקור בקטע הצפוני שבין גבול קולוראדו, דרך טאוס, סנטה פה ועד אלבקרקי.  מאד אהבתי את סנטה פה וגם טאוס, שהקדשתי לה מעט זמן.  יש גם מקומות אליהם לא הגעתי כמו לוס אלאמוס, שם פותח פרויקט מנהטן (הפצצה הגרעינית).

אם יש זמן, אפשר לרדת דרומה יותר.  לא כל כך רחוק מאלבקרקי אפשר לבקר ב-  VLA, מערך גדול של רדיו טלסקופים גדולים שהיו מעורבים בפרויקט SETI וגם הוצגו בסרטים.  יש גם מה לראות עוד יותר דרומה, אבל אני לא בטוח שיספיק הזמן.  אזכיר כאן את מערות קרלסבד, שערבה הזכירה בסיכום הטיול שלה וגם פארק דיונות החול הגדול, וגם את איזור Capitan ו- לינקולן, הקשורה לסיפור Billy The Kid.

בקולוראדו עצמה אפשר להעביר גם מעל שבוע באיזור של הרי הרוקיס.(קו I-25 ומערבה). לדעתי זו אחת המדינות היפות ביותר בהן ביקרתי בארצות הברית.  גם מדינת וושינגטון ברשימה הזו, אבל הייתי משאיר את הביקור הנוסף בה להזדמנות אחרת.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • dhz
                dhz נערך לאחרונה על ידי

לצרכי החפירות, ומעבר לבלוג שציינתי בתגובה הקודמת, את מוזמנת גם לקרוא את סיכום הטיול שלי מהשנה שעברה שחלקו היה בקולוראדו.  זה הביקור השלישי שלי בקולוראדו, כך שלא הגעתי לחלק מהמקומות בהן ביקרתי בביקורים הקודמים (2005 ו-  2007), אבל לחלקם דוקא כן.  מקוה שיועיל לך.  הביקור בקולוראדו היה בתחילת הטיול ואחר כך בסופו.

סיכום טיול להרי הרוקיס האמריקאנים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • פירו
                  פירו נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה לך !!!!!

אני אתיישב לקרוא את הכל בסופש בצורה מרוכזת .

מאמצת את ההמלצות בלב שלם.

תענוג גדול לקבל המלצות מפורטות ומושקעות שכאלה 

איזה נפלא הפורום הזה

איזה אוכלוסיה מגניבה

לילה טוב

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון