עזרה בבחירת אתר סקי
-
היי,
אנחנו קבוצה של 4 אנשים צעירים, 2 שכבר עשו סנובורד בעבר ושניים שזו תהיה פעם ראשונה עבורם.
מחפשים אתר סקי (לא במזרח אירופה, מעדיפים אווירה אלפינית) שיתאים למתחילים-בינוניים, עם ספא שלא מחייב עירום (הבנתי שזה כך בכל אוסטריה- תקנו אותי אם אני טועה!).
לא יזיק שיהיה חיי לילה ודברים מעניינים לעשות באזור.
מדובר על חודש פברואר.
מעדיפים דיל אבל מוכנים גם להרכיב חבילה לבד.
התקציב הוא כ 1500 יורו לאדם (כולל הכל)
המון תודה!
-
שלום
קודם כל , את מוזמנת לדבר איתי במייל אני מוכן לעזור לך לגבי כל דבר , [email protected]
אז אתר שמעולה למתחילים ובינוניים וגם למקצוענים , הוא או ליביניו, או ואל טורנס ,(האמת רוב האתרים הידועים בצרפת- כמו אבוריאז,טין וכו’).
לגבי התקציב לדעתי ליביניו הכי תתאים, זה מקום שמבחינת דילים אפשרי למצוא ב1100 או 1200 אבל אני ממליץ להרכיב לבד, ומנסיון ואני יכול בהחלט לעזור כי הייתי בליביניו 3 פעמים, תוכלי למצוא מקומות טובים יותר מאשר מה שמציעים לך בדילים בזול יותר.
בליביניו עכשיו אין מספיק שלג יש בערך 50 סמ אבל עד פברואר בטוח שיגיע למטר וחצי פלוס שזה מעולה.
יש שם גם חיי לילה מטורפים, אולי לא כמו באוסטריה שכל השיכורים נופלים מחוץ לבר, אבל “החוק” בליביניו זה אם אתה שיכור תהיה בתוך הפאב ולא מחוץ לו.
יש שם שתי מועדונים גדולים מטורפים מתחת לשתי פאבים מצוינים (לא רועש מדי ולא שקט בכלל, כולם רואים כדורגל וכיף מאוד).
אשמח שתצרו איתי קשר אוכל להעביר מידע לגבי מלונות מצוינים וזולים, מסעדות מומלצות וחוויות אישיות אגב, ליביניו באיטליה.
ולגבי הספא – הרוב זה בעירום + שטרונגול של כל אוסטרי ,איטלקי ,צרפתי .
-
בגדול, צילרטל. התמורה הטובה ביותר לכספכם.גם אתרים גדולים ומגוונים לכל הרמות, גם שלל לינות מכל הסוגים במחירים זולים יחסית, גובה לגלישה שאמור להתאים לפברואר ואפרה סקי בכל פינה.
אפשר להרכיב חופשה בקלות וחובה להגיע עם רכב שכור.
-
גם אני חסיד הצירטל (עמק הצילר באוסטריה) ומצטרף להמלצה. יש שם רק טוב – שעה וחצי עד שעתיים ממינכן (לעומת ארבע חמש שעות של נסיעה לליביניו), זול, המון אפשרויות לינה – מצימרים פשוטים ב 30 יורו לילה עד מלונות ארבעה וחמישה כוכבים יוקרתיים, מסלולים קלים – בעיקר באתר הוכצילרטל שהוא חלק מהסקי פס של עמק הצילרטל, אוכל נגיש , בילויים, עיירות אוטנתיות, קרבה לאינסברוק (כ 40 דקות נסיעה) ומרכז ספא ובריכות מרשים בעיירה פוגן
-
אשמח לפירוט- למה חובה רכב שכור?
לא ניתן להתמקם במאיירהופן?
האם הייתם ממליצים להרכיב חבילה לבד? מה היתרונות? מבדיקה זריזה לא נראה שזה יוצא משתלם יותר.
כמו כן מחיפוש בבוקינג נראה שלא נותרו הרבה אופציות ללינה במאיירהופן.
אני מפספסת משהו?
-
לא ממש חובה רכב שכור, אבל מומלץ כי קצת קשה להסתדר עם הסקי בס. אלא אם את לוקחת מלון ממש ליד הגונדולה. אני אישית ממליץ לשכור רכב משום שזה נותן גמישות בבילויים וכל מיני דברים אחרים (אם רוצים פתאום לנוח מהסקי ולנסוע יום לאינסברוק למשל).
ניתן להתמקם במאירהופן אך לא חובה. האתר שמעל מאירהופן – הפנקן הוא לא כל כך מומלץ למתחילים והוא גם די עמוס יחסית לשאר האתרים בעמק. כמו כן, מאירהופן היא העיירה היקרה בעמק (אך גם היפה ביותר).
אני ממליץ לכם לגלוש בתור מתחילים בהוכצירטל שנמצא בעיירה שנקראית קלטנבאך. האתר מאוד מתאים למתחלים. הרבה יותר מהפנקן.
לא חובה להתאכסן בקלטנבאך, אלא ניתן גם בצל אם זילר שהיא לא רחוקה , ממש כמה דקות ברכב. ניתן גם התאכסן בפוגן שהיא גם לא מאוד רחוקה.
לחפש מלון בבוקינג זאת לא הדרך הנכונה. עדיף דרך לשכת התיירות של צילרטל – [email protected] או של כל עיירה בנפרד את שולחת להם תאריכים והם שולחים לך אופציות.
אני מחפש בשיטה אחרת, דרך google earth שם אני מוצא את כל המלונות שקרובים לאן שאני צריך ושולח אליהם אימייל אם יש להם חדר פנוי.
עוד אפשרות היא לחפש ישירות באתר של צילרטל – https://www.zillertal.at/en.html
אני אישית מעדיף להרכיב חופשה לבד, זה תמיד יוצא לי יותר זול.
הבעיה בחודש פברואר היא שזה נופל על החופשות באירופה ואז האתרים מפוצצים . נדמה לי שזה מתחיל ב10 לפברואר אבל אני לא בטוח. בינואר או בתחילת מרץ בטוח שמצאי מקום במחיר הוגן.
-
תודה על התגובה.
מכיוון שכולנו ברמה של מתחילים ונצטרך לקחת מדריך, אני תוהה האם היתרון של לעבור בין אתרים עם רכב רלוונטי אלינו.
באותה הזדמנות- יש בית ספר מומלץ?
כמו כן אנחנו מעדיפים ללון בעיירה שיש בה מבחר מסעדות וחיי לילה ולכן אני כן נוטה ללון במאיירהופן (לנהוג 20 דקות לכל כיוון בערב נשמע לא הכי פרקטי, במיוחד אם רוצים לשתות)
מחישוב שעשיתי לא נראה שנחסוך כסף אם נרכיב חבילה לבד
טיסה – כ350$, לינה לזוג ל7 לילות באזור ה1170 יורו, רכב ל4 עוד כ 250 יורו, וסקי פס 240 יורו לאדם.
סה”כ יוצא לאדם כ1250 יורו שזה אפילו יותר יקר מדיל שראינו למלון 4* במאיירהופן.
-
הרצניונאל שלך לחבילת סקי נשמע נכון. אבל איך תסתדרי עם הסאונה? קחי טיפ: המגבות של הסאונה גדולות מספיק. התעטפי איתה באמצע הגוף כך שתכסה את האיזור בערך שבין מעל החזה ועד הברכיים. זה חוקי. להיכנס עם בגד רחצה לעומת זאת ישר יזעיק את משטרת הסקי פטרול.
-
לגבי טיסה למינכן, יש בפברואר טיסות זולות ישירות למינכן בחברת transavia. למשל משישי לשישי 17-24 עולה טיסה עם תוספת מזוודה, 250 יורו. יש דירות נוחות ומרווחות לארבעה ב 600-800 יורו לשבוע, עם שני חדרי שינה נפרדים, מטבח מאובזר וסלון. הרבה יותר נוח מסתם חדר בבית מלון לדעתי.
מכיוון שארבעתכם בשלבים הראשונים של לימוד הסקי, יש לכם שתי אפשרויות מומלצות: ללון במיירהופן, אבל את הסקי לעשות בהוך-צילרטל, מה שייתן את הנוחות לבילוי בערב, או ללון בקרבת קלטנבאך הסמוכה לאתר הוך-צילרטל ובערב לסוע למיירהופן. למרות שגם בקלטנבאך יש מקומות בילוי. למשל הבר ליד החנייה.
אפשרות נוספת למתחילים היא לינה במיירהופן ולימודי סקי באהורן הקטן והמשעמם למי שזו לא פעם ראשונה..
רכב בצילרטל, שמורכב ממספר אתרים ואינספור עיירות, הוא ייתרון משמעותי.
אתר אחר שבו באמת אין צורך ברכב שכורת הוא זלבאך. כ-3 שעות נסיעה ממינכן. זה אתר יותר קומפקטי ומקושר היטב בסקי וההתניידות בסקיבס יעילה ונוחה. האתר מציע שפע של מסלולים קלים שיתאימו לכם. הלינה שם תהיה מעט יקרה יותר מבצילרטל ופחות אפשרויות בילוי.
ניתן להרכיב חבילה בצילרטל, שלא תחרוג מ-1100 יורו לאדם. כולל הדרכה, השכרת ציוד וכלכלה מלאה.
-
בואל תורנס את יכולה להשיג 6 ימי הדרכה בקבוצה (בוקר+אחה״צ) + ציוד + סקיפר למתחילים ב 600 יורו.
העברות – 100-150 יורו.
לינה בדירה לארבע (אם עדיין יש מקום פנוי) 150-200 יורו לאדם.
טיסה בפגסוס שבת הלוך ושבת חזור – כ-300 יורו.
סה״כ (לפני אוכל בילויים ושאר מזיקים לכיס) – 1200-1300 יורו.
-
רק שבול תורנס ה “דירות” זה כוכים שנלקחו מצוללות. צפופים ולא פעם “דירה לארבעה” היא בעצם דירה לזוג + 2. [כן כן, מיטת קומתיים צרה ודי קצרה במשהו שנראה כמו מרפסת שהיו סוגרים בארץ בשנות ה 70 מבחינת המימדים].גם זה משהו שכדאי להביא בחשבון.
-
תודה לכולם! השתכנענו והזמנו באופן פרטי טיסה ולינה במאיירהופן ל4-11 לפברואר.
מה שמוביל אותי לשאלות נוספות-
- ככל הנראה נשמע בעצתכם ונתחיל את הגלישה בהוך-צילרטל , האם יש שם בתי ספר/מדריכים מומלצים?
- המלצה איפה לשכור ציוד?
- איזה רכב נדרש כך שיהיה מקום ל4 וגם לציוד?
-
אלדד צודק.אי אפשר להשוות דירה אוסטרית מרווחת מאובזרת ומתוחזקת לדירה מקבילה בצרפת. לא הייתי בואל טורן, אני לא בטוח שאפשרויות הבילוי שם משתוות לאלו בצילרטל.
-
לא יכול להמליץ על בית ספר מסוים, או מקום להשכרת ציוד, את זה אולי מישהו אחר יוכל לתת פה, אבל אם אתם נרשמים לביס לסקי, יש להם דיל עם השכרת ציוד.
משוטטות ברשת מצאתי שתי אפשרויות:
לגבי השכרת רכב, המינימום לארבעתכם הוא פוקוס סטיישן ודומיו. די צפוף אבל אפשרי מניסיון. רכב מסוג פסאט סטיישן ייתן לכם מעט יותר מרחב וההפרש הכספי לא גדול.
-
אופטימל בסדר גמורואפשר גם לשכור שם ציוד ולהשאיר אותו בחנות. זה נוח לכל הימים של השיעורים. אחרי שתסיימו עם השיעורים תנסו ללכת לגלוש במיירהופן ביום-יומיים האחרונים.
אני משאיר את המגלשיים בלילה במכונית. מכניס רק את הנעליים לסקי רום.
ארבעה סנובורדים נכנסים בתא המטען של פוקוס. בטח בפסאט/מונדאו. כמו שיוחנן כתב – ההבדל במחיר ממש לא משמעותי.
ולשם השוואה לעומת התמונות (הקשות) שאלדד העלה – זה הסלון של הדירה שאני מגיע אליה עוד שבועיים בצל אם צילר.

-
לא צריך להגזים לגבי הדירות בואל טורנס, יש גם דירות מעולות ומרווחות, לפני שנתיים לקחנו דירה ל- 6 אנשים (3 חדרי שינה, מטבח, 2 מקלחות + שירותים נפרדים וסלון די גדול עם אח) ב- 1600 יורו לשבוע, 267 יורו לבן אדם, בקומפלקס עם בריכה וסאונות. הדירות הממש זולות ב- 150 יורו לאדם אכן קטנות מאוד.
-
לגבי הרכב,
ארבעה סנובורדים לא ייכנסו לכם גם ברכב סטיישן ללא קיפול של המושב האחורי.
מה שתוכלו לעשות זה לנסות לקפל רק מושב אחד ועליו להכניס את כל הסנובורדים אחד מעל השני, קשה אך לא בלתי אפשרי. וכך יישארו לכם שני מקומות פנויים מאחור. לארבעה אנשים על מזוודותיהם אני ממליץ על רכב סטיישן. תוסיפו עוד כמה גרושים ושיהיה רכב מרווח, גם כך זה מתחלק ב 4 ולכן התוספת שולית.
לגבי ההשוואה בין דירה באוסטריה לצרפת, אני יכול רק לתאר לכם שבצרפת (אשר כבודה במקומה מונח מבחינת סקי), הרגשתי שדוחפים לי את כל השטרונגול בכל פעם שהייי צריך לשלם על משהו, רק בגלל שאני באתר סקי ואין לי אופציה אחרת, זה מתבטא בעיקר באפשרות הלינה ובעלות המזון. באוסטריה לעומת זאת, אפילו שאני נמצא בלב אזור תיירותי גרידא, הבירה תעלה 2 או שלושה יורו, הגולש יעלה בסביבות 6 יורו, המחירים בסופרים נוחים מאוד, אפילו הפיצה (משפחתית) בפנקן ליד הסנופארק , פיצה שמכינים במקום והטבח מרדד את הבצק מול עיניך – עולה 11 יורו.
בכל אופן התחושה באוסטריה היא שלא מנסים לקלף ממך כל יורו שיש עליך, אלא להיפך – הם הוגנים בצורה מרשימה.
-
בפיצריה ליד הפארק בפנקן יש לא רק פיצהגם אחלה מרק וקייזרשמרן
-
האמת שידעתי, אך לא ידעתי שהוא טעים באופן מיוחד. בדרך כלל הקייזרשמרן במסעדות ההרים הוא לא רע אבל עדיין, הם מכינים אותו מראש. אני אוהב את הקייזרשמרן שלי מוכך אה-לה-קארט. דרך אגב, באינבסרוק לא הצלחתי בכלל למצוא קייזרשמרן.
לא חושב שאטעם את הקייזרשמן הזה בקרוב. לאחר כ 10 חופשות בצירטל יש לי תחושה של מיצוי.