ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מבקשים חוות דעת על התכנון שלנו לטיול בזלצבורג

פורום טיולי משפחות
    9
    13
    2052
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tgaby
      tgaby נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם

אנו נטייל בזלצבורג והסביבה בסוף אוגוסט. זוג פלוס שלוש בנות ( שנה , שלוש , שש)

נוסעים ל 9 ימים ברוטו.

לאחר קריאה מרובה בפורום ובבלוגים זה פחות או יותר נראה מה שיתאים לנו.

נשמח לתגובות בעיקר מבחינת נגישות , איפה אפשר עגלה ואיפה רק מנשא גב. 

רק בת השנה תהיה על מנשא.

בכל יום ציינתי את הטיול של בוקר עד צהרים ואחר צהריים נבחר מרחצאות/משחקיות/קניות/מוזיאון&hell ip;.נשמח לקבל המלצות ספציפיות

יום ראשון-נוחתים בצהריים-נסיעה לנויבורן כשעה , טיול בעיירה ומשם עוד כשעה לפלאכו שם נלון.

יום שני - גרפנברג 

יום שלישי -נקיק ליכטנשטיין 

יום רביעי- אגם גוסאו +האלשטט

יום חמישי-גרוסגלונקר

יום שישי - יום מלא בעיר זלצבורג(ארמון,גנים,מוזיאון)

יום שביעי-מפלי גולינג

יום שמיני-טיול בסכר קפרון

יום תשיעי- וולפגנג +גיליגן ונסיעה לשדה תעופה

.

תודה מראש

גבי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

בסך הכל תוכנית טובה ורגועה שמתאימה יפה להרכב המשפחתי שלכם.

תיקון מתבקש אחד: החלפת היום השביעי והתשיעי. מפלי גולינג זה אתר קטן וקליל יחסית, ולכן מתאים יותר ליום האחרון לפני הנסיעה לשדה”ת, בעוד שסנקט גילגן ואגם וולפגנג מתאימים יותר ליום מלא. 

בזלצבורג מומלץ בחום לעלות למצודה. יש פוניקולור.

ומכיוון שהתוכנית שלכם בכללי לא עמוסה, אם ישאר זמן גם ארמון הלברון יכול לעניין ולשעשע את הקטנות (בוודאי שאת שתי ה”גדולות”), ולגבי הקטנה אפשר בהחלט להסתובב גם עם עגלה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • פסגות מושלגות
          פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

מסכימה מאוד עם ההצעה של יונה וקשת להחליף ימים (ד.א. לא כתבת לאן טסים – מינכן? וינה?)

מפלי גולינג אתר מקסים, אבל בהרכב שלכם לא ברור אם אתם מתכוונים לטפס את כל הדרך במעלה המפלים, ואם לא אז אני לא רואה איך אתם מושכים שם יותר משעה.

לגבי דרך הגרוסגלוקנר, אני מאוד ממליצה באופן עקרוני, אבל דווקא בהרכב הספציפי שלכם, עם 3 בנות כל כך קטנות, לדעתי זה לא מתאים.

• מיכל א
            מיכל א נערך לאחרונה על ידי

נקיק ליכטנשטיין ומפלי גולינג, כל אחד מהם לוקח בערך שעה וחצי.

נראה לי לא מספיק בתור תכנון ליום שלם.

למשל – ליום שבו הולכים לנקיק ליכטנשטיין הייתי מוסיפה גם סיור בהוהן ורפן.

את הביקור בארמון הלבורן הייתי מפרידה מהיום שבו תהיו בזלצבורג ומוסיפה ליום שבו תלכו למפלי גולינג.

• יונית
              יונית נערך לאחרונה על ידי

שימי לב

יש ימים מאד מלאים (יום 4 למשל אפשר בשקט בגילאי הילדות לפצל ליומיים)או יום 6 גם יהיה קשה ביום אחד עם הילדות.

מאידך-

יש ימים מאד דלילים (גם עם פעוטות)כמו שכבר העירו למעלה מפלי גולינג,ליכטנשטייןקלאם-לא “מהווים” יום טיול מלא.

מעבר לכך כל הקניונים,הנקיקים,המפלים ככלל לא נגישים עם עגלות.

• Majed_3432375
                Majed_3432375 נערך לאחרונה על ידי

יום ראשון – גרפנפברג – אני מתאר לעצמי שזה הרכבל בוואגרין . אם מגיעים מוקדם אז ניתן למצות בחצי יום מקסימום שלשת רבעי יום . את שאר היום אפשר להגיע למפלי גאולינג  או לנקיק לכטנשטיין או לסיים בגרפנבפברג ואז בסביבות השעה 17:00 ללכת למרחצאות בוואגריין 

ביום של קפרון אפשר לשלב את נקיק ליכטנשטיין או את הנקיק והאגם שמתחת לסכרים ( שכחתי את השם שלהם )  

ככה יהיה ניצול טוב של הימים ואתם תפנו עוד יומיים של טיולים מלאים שניתן לנצל באינספור מקומות 

אני ממליץ על רכישת כרטיס הזלצבורגכארד 

• tgaby
                  tgaby נערך לאחרונה על ידי

• adirgali
                    adirgali נערך לאחרונה על ידי

אם כל הילדים שלכם קטנטנים כאלה הייתי הולכת אחרי ליכטנשטיין (שבו צריך מנשא ולא עגלה) לרכבת אלפנדורף להר הרוחות. הוא שונה מגרפנברג, שגם הוא מקסים. עם קטנטנים הייתי עושה את שניהם. (אפשר עם עגלה)

מציעה לשקול מחדש את הנסיעה לסכר בקפרון, זו נסיעה ארוכה יותר ולא בטוח שזה יהיה יום מעניין כל כך לקטנים.

במקום זה הייתי נוסעת לאגם המלכים (אם הטיסה היא ממינכן זה יכול להיות החצי יום לפני הטיסה).

או אם יש לכם יום אחד ממש יפה ובעיקר חם ואתם כן רוצים לנסוע לאזור קפרון, ממליצה על קרחון קיצשטיינהורן (שוב, רק אם בטוח מדובר ביום חם ממש, ולכאן הייתי באה עם מנשא ולא עגלה)

את טירת ורפן, שגם לדעתי תהנו בה, אפשר לצרף למפלי גולינג.

מאחלת לכם מזג אויר חמים ובהיר, תהנו!

• סמדרולה
                      סמדרולה נערך לאחרונה על ידי

מבקשים חוות דעת על התכנון שלנו לטיול בזלצבורג

בעיר זלצבורג ממליצה על מוזיאון צעצועים,  מאד נחמד ורגוע עם משחקיה לילדים. 

גם מוזיאון המדע מצוין.  יש שם מעלית כך שאפשר להתנייד עם עגלה. 

בזלצבורג יש גן חיות.  לא היינו בו,  אך אני זוכרת שהוא בקצה העיר ולא במרכז. 

לפני הכניסה לגרוסקלונר יש גן חיות אלפיני קטן ומאד נחמד. 

בטירת וורפן יש המון מדרגות,  אי אפשר להסתובב בסיור עם עגלה.  אפשר להתפצל,  אחד ההורים עם הבת הגדולה עולה למעלה וההורה השני נשאר במפלס הקרקע עם שתי הבנות הקטנות. 

אוסטריה מאד כיפית ונוחה לילדים קטנים וגם לגדולים. 

בכל פינה יש משחקים ומתקנים לילדים,  גם בתחנות העצירה בגרוסקלונר. ההורים נהנים מהנוף כשהילדים מתנדנדים בנדנדות. 

בבריכה באלטנמרקט הייתי בערב.  יש שם מגלשה  קטנה לילדים ,  עם בריכה לא עמוקה ומשחקי פלסטיק לשימוש חופשי של הילדים.  יש אפילו לולים עבור תינוקות. 

טיול נעים ומהנה! 

• adirgali

אם מטיילים עם כרטיס זלצבורגרלנד והטירה ממילא כלולה, אפשר גם להסתפק בחצר הטירה, שם יש משחקי עץ עתיקים לשימוש חופשי, ובמופע העופות הדורסים, שהוא ממש נחמד. וכמובן לעלות במעלית. באופן הזה לא נתקלים ביותר מדי מדרגות.

לגבי המרחצאות למיניהם, את עולם המים בואגריין כדאי לנצל ביום חם ולא גשום, כי רוב הבריכות והפעילויות שם הם בחוץ.

את היתר לשמור לגשם.

• noawel
                          noawel נערך לאחרונה על ידי

לפי גילאי הילדות, הייתי ממליצה במקום קפרון לנסוע לקרחון קיצשטיינהורן. עולים עד למעלה (כ- 3,000 מטר) ויש שם שלג כל השנה עם מזחלות וכו’ לשימוש חופשי.

ממליצה גם לעלות לרכבל גרפנברג בוואגריין – יש המון פעילויות למעלה ואפשר להעביר בקלות יום שלם עם ילדים, כשההורים נהנים מהנוף והילדים מכל המתקנים. בגרפנברג אפשר עגלה, רצוי עגלה עם גלגלים גדולים שמתאימים לשטח. האתר מאד גדול והולכים הרבה ברגל. מכיוון שהאתר נסגר יחסית מוקדם אחרי הצהרים, אפשר להמשיך אחר כך לפארק המים בוואגריין (כלול בכרטיס זלצבורגלנד) או לפארק המים תרמה אמאדה באלטנמרקט (כלול בכרטיס זלצבורגלנד) או למגלשות לאקי פליצר בפלכאו (מתאים לבת השש יחד עם הורה), כשיש שם גם מתקנים לילדים בנוסף למגלשות.

אחרי שהעברנו יום מוצלח בגרפנברג, התלבטנו אם ללכת ביום אחר גם להר הרוחות באלפנדורף מכיוון שהקונספט די דומה. בסוף העברנו יום מוצלח גם בהר הרוחות ואני בהחלט ממליצה לא לוותר גם עליו, כשיש ילדים קטנים. הם מקבלים שם פעילות חביבה של גילוי רוחות רפאים בשלטים והדבקת מדבקות על מדליה ומאד מתלהבים מזה. בהר הרוחות עולים ברכבל, אחר כך הולכים כקילומטר ברגל בעליה, עד שמגיעים לתחנת רכבת-טרקטור, שלוקחת כל הדרך למעלה (יהיה צורך גם לרדת את זה ברגל בדרך חזרה). שימו לב לרדת בתחנה השניה והסופית ולא בתחנה הראשונה. אם עושים עיקוף רציני (במקום בדרך הקצרה שעוברת דרך חורשה), אפשר אולי ללכת את הקטע עד הטרקטור עם עגלה.

את רכבל גרפנברג ואת הר הרוחות כדאי לתכנן לתחילת היום הרלוונטי. קצת מאכזב להגיע למקומות הללו באמצע היום כשאין מספיק זמן ומגלים שיש המון מה לעשות.

באגם גוסאו אפשר להקיף את האגם עם עגלה. ברכבל של אגם גוסאו, ניתן לקבל למעלה בחינם עגלות “שטח” לילדים עם גלגלים גדולים כדי לטייל באזור של הרכבל, אבל מכיוון שהכל מאד הררי, קשה לדחוף את העגלה….

באופן כללי – את חלוקת הימים בפועל כדאי לבצע לפי מזג האויר ולא להנעל על תוכנית ספציפית. בימים בהירים ויפים כדאי לעלות למקומות גבוהים כדי להנות מהשמש ומהנוף. לדוגמא: תצפית חמש האצבעות.

• adirgali

חותמת על כל מילה

• ?
                              משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

ועוד משהו שלפתע עלה בראשי ואף אחד לא התייחס אליו אז אני אעשה זאת:

כתבתם שתלונו בפלכאו. במהלך החודשים יולי-אוגוסט העיירה שוקקת ומלאה באירועים מכל הסוגים, לכל הגילאים, חינמיים או בתשלום. מומלץ להכנס לאתר של משרד התיירות המקומי ולבדוק מה מתוכנן לימים בהם תשהו שם. אנחנו למשל נהננו מאוד ממסיבת רחוב לילית באחד הימים, שבמהלכה הרחוב הראשי הפך למדרחוב ונמלא בפעילויות לכל הגילאים, דוכנים וכיו”ב. ביום אחר היתה תהלוכה של ותיקי הצבא, גם ססגונית ונחמדה.

מעבר לכך, באחד הימים בחרנו פשוט להשאר בעיירה ולהנות מיום שלם רגוע. יש בה איזור עם משחקיית מתנפחים (בחוץ) שווה ביותר לילדים קטנים בצמוד למגלשות ההרים (לא אקסטרימיות ולא יקרות), יש מתחם מיני גולף (כלול בכרטיס), ובנוסף גם נהננו מאוד מטיול רגוע לאורך הנהר החוצה את העיירה, שלאורכו יש גם גני שעשועים. הכל כמובן בנוף המרהיב.

בצימר בו שהינו היו גם אופניים ורכיבה על סוסי פוני בחינם שגם את זה עשינו באותו יום. הילדים שלנו היו גדולים יותר משלכם, ומקל וחומר ניתן ומומלץ מאוד עם קטנטנים להנות מיום שלם או מחלקי-ימים רגועים בעיירה. זה מרענן, מאפשר מנוחה מנהיגה ויתר הנאה מהימים העמוסים יותר.

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון