סין - עזרה בתכנון
-
הי,
מתכנן לטוס לסין לתקופה של כחודש.
הרעיון הוא להתחיל מבייג’ינג ולהגיע בסופו של דבר לגווילין ויאנגשואו.
מכאן, כפי שמבין את זה, יכול לסיים את הטיול בשנגחאי או בהונג קונג. אני די מתבלט בין השתיים.
מי מבינהן יותר מומלצת לדעתכם מבחינת עניין, עלות, נוחות, וכו..
-
תראה 2 הערים דומות קצת וגם שונות, שתיהן ערים ענקיות מודרניות עם תחבורה ציבורית מעולה, גורדי שחקים והכל. בעוד שבהונג קונג יש אוירה קצת אחרת בשל היותה קולוניה בריטית בעבר וגם מקאו הסמוכה זו אופציה נהדרת לטיול.
שאנגחאי שומרת קצת יותר על האופי הסיני הקלאסי ( בחלקים מאוד מסויימים שלה) ומנגד יכולה לשמש בסיס לטיולים אחרים כמו האנגז’ו, סוז’ו וההר הצהוב שנמצאים לא הרחק ממנה.
משאנגחאי אין כרגע טיסות ישירות לתל אביב ככל הידוע לי
-
היי אריק .
ובכן עדיף להתחיל מ ביג’ינג ואפשר להסתובב בה כשבוע ,
יש לך 2 ברירות או לטוס לשנחאי ויש מה לראות בייחוד מהתקופה הקולונילית האיזור היכן שיהודים גרו והחלק הסופר מודרני ,
או לטוס ל שיאן וסביבתה , אתר חיילי הטרקוטה , קברי שושלת מינג ,
משיאן הדרך פתוחה דרומה , סצ’ואן , יונאן , הונג קונג ,
בסה”כ נתתי לך מסגרת לטיול , כך בחשבון שסין ענקית (פי 3 מהודו)
לא חייבים לטוס עם אל על , יש טיסות שנוחתות ב שנחאי , יש טיסות שנוחתות ב צ’נג דו יש מגוון גדול ויותר זול מ אלעל , בברכה יעקב
-
אני אישית יותר אהבתי את שנחאי. מה שכמובן לא אומר שזה גם מה שאתה תאהב יותר.
מכיוון שכל הטיול הוא חודש, השאלה כמה זמן בכלל אמור להיות מוקדש ל”עיר הסיום”? ויש גם שאלות פרקטיות ותקציביות – לא יודעת אם זה משנה לך בכלל. אם כן אז בדוק אם יש פערי מחירים בין שתי האופציות מבחינת היסה לארץ, ואיך אתה מתכוון להגיע מגווילין להונג קונג או שנחאי (נדמה לי, אבל זה בשליפה מהזכרון ומשאירה לך לבדוק, שברכבת תגיע מהר יותר להונג קונג, אבל אם אתה בונה על טיסה אז יהיה זול יותר לשנחאי. להונג קונג הטיסות נחשבות בינ”ל והן מאד יקרות).
-
כן. אלו המסקנות שגם אני הגעתי אליהן

הזמנתי כבר טיסה חזרה משנחאי וטיסה מגווילין לשנחאי בסוף הטיול, מה שישאיר לי שלושה ימים לטייל שם.